Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Η ομορφιά μέσα στο χάος

Α
Α

Η ομορφιά μέσα στο χάος.

Ζώντας στην Αθήνα, έχω δει πράγματα και θάματα.
Είναι μια πόλη τόσο έντονα πολυπολιτισμική, που μπορείς να δεις κάθε λογής ανθρώπους. Εγώ ωστόσο μένω στα ‘’εξωτικά’’ Πατήσια, μία περιοχή όπου κατοικούν κυρίως οικογένειες, άνθρωποι της μικρομεσαίας τάξης.

Κι αυτό το κείμενο γράφτηκε από ένα συναίσθημα που μου δημιουργήθηκε μια απ’ αυτές τις ημέρες γυρίζοντας στο σπίτι μου.
Είναι κάτι το οποίο φευγαλέα το αισθανόμουν, ωστόσο εκείνη την ημέρα έτυχε να το νιώσω και να του δώσω μεγαλύτερη έκταση και να το ερμηνεύσω σύμφωνα πάντα με τα δικά μου δεδομένα, λαμβάνοντας ένα μήνυμα μέσα από αυτό.

Κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι, είτε για τη βόλτα μου, είτε για να πάω στη σχολή μου, νιώθω μια έντονη βαβούρα, μπαίνοντας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συναντώ ανθρώπους κουρασμένους μέσα στο μηχανιστικό μοτίβο αυτής της πόλης, κάνοντας πράγματα εντελώς μηχανικά, προκειμένου απλώς να επιβιώσουν.
Βλέπεις καθημερινά ανθρώπους βιαστικούς, σκεπτικούς, σκυθρωπούς, οι περισσότεροι απ’ αυτούς συνήθως αγενείς, χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους, ή τουλάχιστον αυτό να υποκρίνονται συμβιβασμένοι με τους άτυπους κοινωνικούς κώδικες αυτής της μεγαλούπολης.
Βγαίνοντας λοιπόν για να πάω στο κέντρο είτε για βόλτα, είτε για κάποια δουλειά, νιώθω πολύ συχνά ένα έντονο βάρος, το βάρος αυτής της απρόσωπης πόλης, παρατηρώντας  τον τρόπο που κινούνται οι άνθρωποι στους δρόμους ή και στον Ηλεκτρικό.

Μία απ’ αυτές τις ημέρες ωστόσο διαπίστωσα το εξής, πράγμα το οποίο το είχα αισθανθεί και στο παρελθόν, απλά στην προκειμένη περίπτωση έτυχε να το νιώσω εντονότερα και να το ερμηνεύσω. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, κατεβαίνοντας από το μετρό και βαδίζοντας για το σπίτι μου, ζει σε μια πολυκατοικία ένας άνθρωπος μεσαίας ηλικίας, ο οποίος έχει ένα μεγάλο κήπο, ποτίζει καθημερινά τις γλάστρες του, φροντίζει τα λουλούδια του και συχνά ακούγονται από την αυλή του μουσικές όπως Καζαντζίδης ή Διονυσίου, μουσικές μιας άλλης εποχής.

Κάποια απ’ αυτές τις μέρες λοιπόν γυρίζοντας σπίτι, και κάπως αγχωμένη, έτυχε  να τον παρατηρήσω πιο έντονα, ήταν τόσο χαλαρός, ένιωθα πως κάνει αυτό που πραγματικά αγαπούσε, πως είχε εφεύρει τον τρόπο για να περνά τα απογεύματά του, με τον τρόπο που εκείνος πραγματικά αγαπούσε και τον ευχαριστούσε, κάτι το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα για έναν ανεξήγητο λόγο. Ένιωσα φευγαλέα παρατηρώντας τον, σα να χάθηκε μονομιάς το βάρος εκείνης της πόλης, λίγα λεπτά πριν ανοίξω με τα κλειδιά την πόρτα του σπιτιού μου.

Λατρεύω να παρατηρώ ανθρώπους σ’ αυτή την μηχανοποιημένη πόλη, που έχουν βρει το δικό τους τρόπο να απολαμβάνουν τη ζωή τους, που δεν υποκρίνονται απλώς σε  κοινωνικές επιταγές.
Λατρεύω τους άγνωστους ανθρώπους που μου χαρίζουν τέτοια συναισθήματα σ’ αυτή την πόλη. Όπως ανθρώπους πλανόδιους που μπαίνουν με την κιθάρα τους σε κάποιο συρμό του τρένου, ‘ξεκουνώντας’ τους επιβάτες από την βολεμένη ζωή τους, όντας βυθισμένοι στο χάος των σκέψεων της καθημερινότητας τους και της ρουτίνας τους.

Ίσως να ακούγεται άκρως ρομαντικό, θα ήταν ωστόσο πραγματικά πολύ όμορφο μέσα στην καθημερινότητα μας να βρίσκουμε όλοι τρόπους για να γίνει η μέρα μας πιο όμορφη, ενδεχομένως και πιο δημιουργική κι όχι να ζούμε με ένα συνηθισμένο μοτίβο, ξυπνώντας, πηγαίνοντας στη δουλειά μας, ή να πάμε σε ένα γυμναστήριο, είτε ακόμη να περάσουμε και χρόνο με απλούς γνωστούς για να πούμε στον εαυτό μας και στον κόσμο ότι γεμίσαμε τη μέρα μας με κάποιο τρόπο…

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ευτυχία Φαλούτσου

Είμαι η Ευτυχία Φαλούτσου, σπουδάζω στο τμήμα Ψυχολογίας του Καπ... περισσότερα

 κοινωνικός ιστός 


Αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι

Ο ζαχαροπλάστης και τα κουρκουμπίνια

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες...

Μία εναλλακτική όψη της Αθήνας

Με μια μπάλα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό

Φαγητό για όλους

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.