Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Το δυνατό συναίσθημα δεν μπορείς να το αγνοήσεις!

Α
Α
Υπάρχουν φορές που υπερεκτιμούμε τα συναισθήματά μας. Παρερμηνεύουμε την ποιότητα και την έντασή τους. Αυτό που δεν είναι στην ουσία παρά ένας ενθουσιασμός, στην πρώτη πίεση και στην πρώτη απογοήτευση, έρχεται να γίνει κομμάτια μπροστά στα ίδια μάτια που πριν λίγο αντίκρυζαν τον παράδεισο. Τώρα θα μου πείτε, η κόλαση από τον παράδεισο ένα βήμα δρόμος. Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση δε μιλάμε για συναισθήματα πάθους, αλλά για εκείνα που δεν κατάφεραν να βρουν κατάλληλο χώμα να ριζώσουν κι έμειναν εκτεθειμένα και ακάλυπτα. Συγκαλυμμένα, όμως, με μια δόση χλιαρού συναισθήματος, που κυμαίνεται ανάμεσα στο καυτό και στο κρύο. Και τότε είναι που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο απλές επιλογές. Ή ξεκαθαρίζουμε στον άλλον αυτό που δεν νιώθουμε και αποχωρούμε, διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια και των δύο  ή μένουμε  και βολευόμαστε με αυτό το «δήθεν», εξευτελίζοντάς την μπροστά στα ίδια μας τα μάτια.

Η δεύτερη επιλογή είναι η πιο εύκολη. Το «παραμένειν» είναι πάντα πιο βολικό από το «αποχωρείν». Από ανασφάλεια; Από συνήθεια; Μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο στο δρόμο μας; Ίσως και να μην έχουμε καν συνειδητοποιήσει το γιατί. Απλά νιώθουμε να ταλαντευόμαστε ανάμεσα σε ένα «νιώθω» και σε ένα «δεν»… Κι αυτή η συναισθηματική αμφιθυμία εκφράζεται με αντίστοιχο αμφίθυμο τρόπο προς τον άλλον, μετατρέποντάς τον σταδιακά σε ό,τι δε θα επιλέγαμε ή δε θα επιτρέπαμε ποτέ στον εαυτό μας να γίνει για κανέναν: μια «καβάτζα».

Με δυο λόγια, εφαρμόζουμε την τακτική του σκωτσέζικου ντους μέχρι να καταλήξουμε τι στο καλό συμβαίνει μέσα μας ή μέχρι να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση της φυγής. Η ερωτική «καβάτζα», όμως, δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της. Πρέπει να λουστραριστεί με κάποιου είδους συναίσθημα για να παραμυθιαστεί λιγάκι. Δε θα αναφερθώ στο μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον αποδέκτη μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Προφανώς και τον μπερδεύουν  τα συγκεχυμένα σήματά μας, αλλά αν είναι ερωτευμένος, τρέφεται από τα δικά του. Για κάποιον καιρό, τουλάχιστον. Τόσον όσο να εξαντλήσουν τα ερωτικά του αποθέματα τα σκωτσέζικα κόλπα μας. Αυτός, όμως, αποτελεί από μόνος του ξεχωριστό κεφάλαιο.

Η ουσία είναι ότι αυτό που νιώθουμε δεν είναι αυτό που νομίζουμε πως νιώθουμε. Γι’ αυτό και λειτουργούμε σπασμωδικά. Όταν το συναίσθημά μας κι ο τρόπος που το εκφράζουμε εξαρτάται από τη δική μας κυκλοθυμική διάθεση, αυτό σημαίνει ότι το συναίσθημα του άλλου δε μας αφορά. Κι όταν το πώς νιώθει ο άλλος δε μας αφορά, τότε τα συναισθήματά μας απέναντί του είναι μετέωρα μέσα μας. Κι αυτό ας το ονομάσουμε όπως θέλουμε ή όπως μας βολεύει, δεν έχει καμιά σημασία. Ανεξάρτητα από το τι νομίζουμε, το τι ισχυριζόμαστε και το τι πουλάμε, το δυνατό συναίσθημα ξεχειλίζει. Δεν ελέγχεται, δεν εκλογικεύεται, δεν παζαρεύεται.

Viki%20Kollerova%20%28Lovers%29

Ας το ξεκαθαρίσουμε κι ας το πάρουμε απόφαση. Αυτό το σήμερα νιώθω, αύριο «δεν»… δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μεσοβέζικη συγκάλυψη της ανάγκης μας να ξεγελάμε την καθημερινότητά μας με συναισθηματικές / σεξουαλικές καβάτζες.
Τα συναισθήματα όταν υπάρχουν έχουν διάρκεια, ένταση και διεκδικούν το μερίδιό τους στην αμοιβαιότητα.
Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε κι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
Μπορεί να τα χαρακτηρίζουμε κυκλοθυμικότητα χαρακτήρα ή συναισθηματική ανωριμότητα, η ουσία είναι ότι το γνήσιο συναίσθημα πατά γερά στα πόδια του.
Και διεκδικεί.
Από 'κει το αναγνωρίζουμε!
Γιατί απλά «δεν υπάρχει μια μέση λύση για ένα συναίσθημα. Ή υπάρχει ή δεν υπάρχει».
Georgia Andriotou, 26/06/2016

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Georgia Andriotou

Νησιώτισσα στην καταγωγή κι έχω μια θάλασσα να με εμπνέει. Δασκά... περισσότερα


Σκέψεις φωτιά και ετούτο εδώ το σημείωμα...

Θυμήσου, για να χωράω στη ζωή σου, τσαλακώνομαι

Έχασα τα κλειδιά και τα παπούτσια μου

Γιατί το φεγγάρι ακούει το λυγμό της καρδιάς...

Το κορίτσι των γενεθλίων

Οχτώ σταγόνες δάκρυα κι' ένα πακέτο σπίρτα

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.