Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Χαλάσαμε; Χαλάσαμε;

Α
Α
via%20weheartit.com
Όταν άκουσα από το μεγάφωνο τη λέξη αυτοκινητάμαξα έπρεπε να προετοιμαστώ ψυχολογικά. Αλλά όχι... Το πρόβλημα είναι πως σε όποιον δεν ταξιδεύει με τρένο η συγκεκριμένη λέξη θα του είχε φανεί περίεργη. Μα αυτοκινητάμαξα; Που έχει δεύτερο συνθετικό τη λέξη άμαξα; Άμαξα εν έτει 2016 στην αναπτυσσόμενη με ραγδαίους ρυθμούς Ελλάδα;
Φίλε αναγνώστη που δεν έχει χρειαστεί να ταξιδέψεις με τρένο ή έχεις ταξιδέψει μόνο με το καμάρι του ΟΣΕ το intercity να σε ενημερώσω ότι υπάρχει και αυτοκινητάμαξα. Ναι! Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας σύγχρονος καρβουνιάρης. (Δεν παίρνω κι όρκο για το σύγχρονος)...

Λοιπόν μπαίνουμε στο τρένο, αρχίζει τα γκρανγκα-γκρούνγκα, ξεκινάει. Δε μπορώ να πω στο μεταξύ δεν αναπτύσσει και καμια φοβερή ταχύτητα. Αλλά και πάλι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κινείται. Κινείται! Ως και το Γαλιλαίο μπορεί να τον εξέπληττε που το συγκεκριμένο τρένο κινείται.
Φτάνουμε στη Ραψάνη (να πάτε είναι πολύ ωραία). Εκεί το τρένο κάνει στάση. Έλα όμως που μετά δεν παίρνει μπροστά. Ο μηχανοδηγός το προσπαθεί, εκεί όμως που πάει κάτι να γίνει ξανασβήνει. Μου θύμισε ένα παλιό τρακτέρ του παππού μου, που με το ζόρι άναβε η μηχανή.
Τέλος πάντων, το τρένο να τρίζει σύγκορμο (λάθος λέξη για τρένο, εεε, συνβάγονο τότε). Κάτι παιδάκια που είναι μπροστά μου να φωνάζουν ''Χαλάσαμε; Χαλάσαμε;'' και το ένα τη λέει στο μπαμπά του ''Εγώ σου είπα να πάρουμε αυτό με το ρεύμα''. Ο μπαμπάς το βουλώνει και δε λέει τίποτα γιατί πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα...
Το τρένο συνεχίζει και τρέμει σύγκορμο και όλοι πιστεύουμε πως πια δε θα ξεκινήσει ποτέ και θα ρθει κανα άλλο τρένο να μας μαζέψει. Ένα κύριος έχει άλλη ιδέα: ''Να κατεβούμε να σπρώξουμε;''.
Μετά από λίγη ώρα, ενώ πιστεύω πως ο οδηγός στο μεταξύ έχει κάνει τάμα στην Παναγία τη Σιδηροδρομίτισσα, ξεκινάμε και φτάνουμε στους Πόρους. Τα ίδια κι εκεί. Τα παιδάκια να φωνάζουν ''Χαλάσαμε; Χαλάσαμε;''. Απεύθυνονται δεν ξέρω πού; Μάλλον στο πνεύμα του τρένου γιατί δε μπορεί, τόσο παλιό τρένο όλο και κάποιο πνεύμα θα ζει στα βαγόνια του. Μια κυρία βέβαια τα χει πάρει και φωνάζει γιατί δε θα φτάσουμε λέει ποτέ... Μα πώς της πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό;Ξεκινάμε μετά από χίλια παρακάλια και περνάμε και μέσα από τα τούνελ όπου στο βαγόνι πια το απόλυτο σκοτάδι. Μας έκοψαν και το φως μάλλον για να τραβάει περισσότερο το τρένο. Χαλάλι! Φυσάει τώρα η μηχανή! Φυσάει! Μέσα στο τούνελ μια πολύ χαριτωμένη κυρία που κάθεται δίπλα μου βγάζει φακό και τον αναβοσβήνει. ''Twillight zone'' μου λέει. Τουλάχιστον έχουμε και εφέ και το ταξίδι γίνεται συναρπαστικό!Έπειτα η κυρία με το φακό μου αφηγείται ένα περιστατικό που της είχε τύχει παλιότερα. Το τρένο της τα χε φτύσει στη μέση της διαδρομής και περίμεναν ώρα μέχρι να ρθει άλλη μηχανή... Κι όταν μια τουρίστρια τη ρώτησε τι συμβαίνει εκείνη της είπε ''εδώ είναι Ελλάδα''. Δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση της κι ένας συνεπιβάτης άρχισε να τη στολίζει με καντήλια και λοιπά θρησκευτικά σκεύη για ανθελληνική συμπεριφορά και δυσφήμηση.
Αχ ναι! Τουλάχιστον κάνουμε σωστή διαφήμιση μέσα από τις αφίσες του ΕΟΤ!

Υ.Γ. ΟΣΕ σ' αγαπώ κι ας μας ταλαιπωρείς, αλλά δε χάθηκε ο κόσμος να μετακινούμαστε πια με τρένα του 21ου αιώνα.

Το κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε εδώ
Ανθή Γιάγκα, 21/06/2016

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιστορική αλήθεια...

Ανθή μου, όπως έλεγε και η καθηγήτρια της Νέας Ελληνικής Ιστορίας που είχα στη Γ' Λυκείου... Στην Ελλάδα τρένα έχουμε από τον Τρικούπη πλην,... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ανθή Γιάγκα

Με λένε Ανθή και ζω στην πιο ζεστή πόλη της Ελλάδας, τη Λάρισα ό... περισσότερα


Σα βγείς στον πηγαιμό για το νησί

Το θέατρο του παραλόγου

Το τριαντάφυλλο που δε του έδωσε ποτέ κανείς

Λεωφορείον ο Πόθος

Τι γυρεύουμε εμείς μέσα στη νύχτα των άλλων;

Πώς φαίνεται η παιδεία!

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.