Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Such a perfect day...

Α
Α
Ένας μόνο το είπε διάφανα, χωρίς καιροσκοπισμό και ιδιοτέλεια, παρά μόνο θέλοντας να καταδείξει τον λεπτό πάγο πάνω στον οποίο κινήθηκε αυτό το κάτι σαν χώρα, κάτι σαν πολιτισμός. Ένας και χάθηκε - κι αυτό ίσως πρόσφερε μιαν άβυσσο παραπάνω για να δυναμώσει η ηχώ των λόγων του. Ο Λιαντίνης: "Ζούμε σε βάρος των μελλοντικών γενεών".

Οτιδήποτε λέγεται θεσμός, πολιτική ή άλλη εξουσία, κοινή γνώμη, mainstream κουλτούρα χάραξης σκοπών ζωής ή καθημερινότητας, που δένει κόμπο τα χέρια της γενιάς μου, το στομάχι και την πρωτοβουλία για κάτι πιο φωτεινό από το σκοτάδι, δεν είναι αυτόκλητο, δεν επιβλήθηκε. Διαμορφώθηκε κανονικότατα και φυσιολογικότατα όπως όλα τα παρασιτικά κύτταρα. Χιλιάδες μίλια γόνιμου εδάφους για να επιβιώσουν τρεφόμενα από την ανοχή και τη δειλή ευγένεια των άλλων. Με όνομα, επίθετο, καταχωρημένα στο ληξιαρχείο των πραιτοριανών του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, δήθεν ιδέας, ομάδας, κλίκας, λέσχης αλληλογλειψίματος και αυταρέσκειας του "ανήκειν" και του "διαδέχεσθαι".

Τα διόρισαν σε τράπεζες, εταιρίες, οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ., τα βάφτισαν δημοσιογράφους, επιτελεία, συλλόγους και συνδικαλιστές, «στυλίστες» θέσεων, επαγγελματικά πρότυπα και νοήματα διαγωγής κοσμιοτάτης, ανεξάρτητα από - και παρά - τα προσόντα τους, τα προέβαλλαν, τους χτύπησαν την πλάτη για να καταπιούν πιο εύκολα το απροσχημάτιστο της μεταμόρφωσης σε παρακλάδι μιας κρατίας, με φυλλαράκια χαράς για τον πληρωμένο καθρέφτη που ξέρει μόνο το φτου σου να μη σε βασκάνω. Υπό τη σκιά βεβαίως μιας θολής ασάφειας που κάνει τα πράγματα πιο, ας πούμε, «διαχειρίσιμα».

Κι ύστερα με ένα φύσημα αδιόρατο τα ενέπνευσαν να πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο τους με το κυνήγι για τη γεύση της υπευθυνότητας a la cart, της ειρωνικής καπηλείας διαφόρων βαθμών αφέλειας, της ταπείνωσης του ανθρώπου-πολίτη, της πάση θυσία ανέλιξης, της στρεψοδικίας. Να τοποθετούν όπου θέλουν, επαρκώς μορφωμένοι αλλά βαθιά απαίδευτοι, λάβαρα κατάκτησης φτηνού μεγαλείου με φόντο τις νεκρές προσπάθειες εκείνων που δε βρήκαν ή δεν έγιναν οι ίδιοι σημαία για να πιστέψουν, όταν πήγαν με το μέρος του κοινωνικά δίκαιου και όχι του αντικοινωνικά ανισόρροπου.

Κι αφού οι τελευταίοι σιώπησαν τη στιγμή που δεν έπρεπε, υπέμειναν. Τώρα όσο κι αν φωνάξουν, το σινεμά είναι πλήρες, θα μάθουν την υπόθεση απ’ τις κριτικές. Κι αφού υπέμειναν εκείνοι, κληρονόμησαν και τα παιδιά τους την υπομονή. Τη δουλειά σου, ρε! Ό,τι γίνει. Πέρασε σαν γονίδιο η εξοικείωση με το στραβό. Η ζοφερή πολιτεία εισέπνευσε λαθραία μελλοντικό οξυγόνο και σε κλάσματα συμπαντικών δευτερολέπτων ξέβρασε διοξείδιο με μπερδεμένα κι απορημένα νεανικά μάτια

Αλλά είχε κι άλλο ημίχρονο η ευτέλεια της παρασιτικής ανάπτυξης: Όποιος έχασε κι όποιος δε συμφωνεί στο παιχνίδι, καλό είναι να γελά, έστω να χαμογελά και να πει κι ένα τραγούδι. Γιατί; Γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει να φάει και να πληρώσει ή να σχεδιάσει, μέχρι εξαντλήσεως μυαλού, αν και πώς θα το πετύχει. Γιατί έχει να φάει.  Γιατί έχει ΝΑ ΦΑΕΙ.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Γιάννης Λαγογιάννης

"Αν έχεις χάσει την ψυχή σου και το ξέρεις, τότε έχει μείνει λίγ... περισσότερα


Να ξελασπώσουμε το μέλλον!

Ατενίζοντας μια ''ιδανική'' ζωή

Κάτι δικά μου

Qui tacet consentit

Θέλει μαγκιά για να φύγεις από τα σίγουρα

Πλάκα μας κάνουνε

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.