Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Αγάπα τον εαυτό σου

Α
Α
Χωρίς προλόγους και πολλά πολλά, θα μπω κατευθείαν στο θέμα που με απασχολεί.
Συζητούσα με μία φίλη για τα περίφημα μοντέλα, που αποτελούν πρότυπα για ένα μεγάλο αριθμό νεαρών κοριτσιών, τα οποία καταλήγουν σε μαγικές δίαιτες και άλλα κόλπα ομορφιάς. Με αφορμή αυτό το στοχασμό, γενικεύτηκαν οι ανησυχίες μου, ιδιαίτερα στο θέμα της δίαιτας καθώς τα περιστατικά νευρικής ανορεξίας δεν είναι καθόλου σπάνια σήμερα. Όσο ακομπλεξάριστη κι αν είναι κάποια με τα κιλά της είτε λιγότερα είτε περισσότερα δεν γίνεται να μην επηρεαστεί ούτε λίγο από τα προβαλλόμενα πρότυπα, τα οποία πλεονάζουν στην σημερινή κοινωνία.

Έτσι, από ασήμαντα μικροπράγματα καταλήγουν σε δίαιτες, για να "χωρέσουν" σε μικροσκοπικά ρούχα-που σχεδιάστηκαν σε μεγέθη παιδιών στην προεφηβία ή για να δείχνουν "ωραία" πάνω τους. Εντάξει, δε διαφωνώ με τη διατροφή και την υγιεινή ζωή γενικότερα που επιφέρει μια σειρά θετικών συνεπειών. Μα την υπερβολή δεν τη δέχομαι με τίποτα. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως υπάρχουν άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία η έστω βουλιμία. Τα σύγχρονα πρότυπα, πέρα από το ότι είναι άθλια, είναι και ψεύτικα. Όλα εξωραΐζονται μέσω των τεχνολογικών μέσων και το αποτέλεσμα είναι πλαστό, άπιαστο ακόμη και από τους ανθρώπους "είδωλα". Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι με επιδιώξεις να φτάσουν το άπιαστο, που κάθε άλλο παρά σε άνθρωπο ταιριάζει; Πώς είναι δυνατόν να διακινδυνεύουν την υγεία τους και τη ζωή τους; Και τέλος πώς είναι δυνατόν απέναντι σε αυτές τις αρρώστιες να μένουμε άπραγοι και να μην προσφέρουμε τη βοήθειά μας, θεωρώντας τες λιγότερο σημαντικές;

Οι ατέλειες είναι αυτές που μας κάνουν ξεχωριστούς, μοναδικούς. Χωρίς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, θα ήμασταν όλοι ίδιοι, πράγμα που ισχύει και στο χαρακτήρα και μάλιστα ιδίως σε αυτόν. Η εξωτερική εμφάνιση καμία σχέση δεν έχει με τον εσωτερικό μας χαρακτήρα, δεν κρύβει την εσωτερική ασχήμια, ούτε εκφράζει την εσωτερική ομορφιά. Κι αν βασιζόμαστε σε αυτή, τότε μάλλον είμαστε επιφανειακοί και θα έπρεπε να κάνουμε μια αναθεώρηση της ιδεολογίας μας.

Το σημαντικό είναι να αισθανόμαστε όμορφοι μέσα μας και να νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας, να τον αγαπάμε. Γιατί από αυτό πηγάζει η γνήσια ομορφιά και όχι από ένα "ωραίο" σώμα. Και ποιος είναι αυτός που θα κρίνει το ποιο είναι το τέλειο σώμα; Όλοι έχουμε ατέλειες, είναι ανόητο να κρίνουμε τον άλλο για τα κιλά του ενώ οι ίδιοι έχουμε τόσες ατέλειες, μέσα και έξω.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Φρειδερίκη Παπ.

Βάλε φωτιά σ' ό,τι σε καίει σ' ό,τι σου τρώει την ψυχή. Είναι η... περισσότερα


Οι δυνατοί άνθρωποι με τις ραγισμένες καρδιές

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Διάβασέ το! Επανέλαβε κάθε μέρα

Alternative? Δεν νομίζω...

Τέχνη επί κεφαλής

Ψεύτικες ανάγκες

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.