Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Αλλα-yes?

Α
Α
Σας άρεσε ο τίτλος μου εε; Ναι ναι, πολύ ευφάνταστος. Όχι, δεν είναι αυτοπεποίθηση. Λέγεται κρυμμένος αυτοσαρκασμός. Λοιπόν, στο θέμα μας. Πόσο πολλή έμφαση δίνουμε στις αλλαγές και (για) πόσο επηρεάζουν τελικά τη ζωή μας;

Παράδειγμα πρώτο: Θέλουμε να αλλάξουμε τα μαλλιά/εμφάνισή μας/διαρρύθμιση του σπιτιού/διάφορα άλλα εξωτερικά πράγματα. Νιώθουμε πως έτσι θα μας προσέξουν περισσότερο, θα αλλάξουν εικόνα για μας, θα μας πάρουν πιο πολύ στα σοβαρά, θα γίνουμε υπολογίσιμοι στις παρέες, θα φτιάξει η διάθεσή μας, whatever, δικαίωμά μας. Γιατί όμως;
Ξέρουμε στην ουσία πως η πλήξη και η ρουτίνα της καθημερινότητας μας ωθούν να τροποποιήσουμε ένα κομματάκι αυτής, συναισθανόμενοι πως αυτό θα είναι το μαγικό γρανάζι που θα μεταμορφώσει όλη τη ζωή μας. Whatever ξανά.
Νομίζω όμως πως ακριβώς το κομμάτι που θέλουμε να αλλάξουμε είναι κάτι που απλά πάλιωσε. Έτσι θα παλιώσει και η καινούρια μας αλλαγή και ένας φαύλος κύκλος θα μας οδηγήσει στην ίδια αφετηρία.

Παράδειγμα δεύτερο: Θέλουμε να πάμε διακοπές (θέλουμε είπα, όχι πάμε) για να ξεφύγουμε από την έντονη ζωή και πίεση (;) της κάθε μέρας. Δεκτό. Όμως, όπως είπα και πριν, φαύλος κύκλος. Φανταστείτε μια καμπύλη που θα ακμάζει στο σημείο των διακοπών και ύστερα θα φθίνει σιγά-σιγά, όπως το συναίσθημα του ενθουσιασμού πολλές φορές.
Εντοπίζουμε το πρόβλημα και δεν ξέρουμε πώς να το λύσουμε.

Δε θέλω να κάνω (ξανά) μαθήματα σε κανέναν. Θα πω απλά τη γνώμη μου κι όποιος θέλει ακούει. Το να βαριόμαστε είναι τόσο φυσιολογικό όσο το να τρώμε τη σούπα με κουτάλι. Είναι στη φύση του ανθρώπου να πλήττει γιατί το ον αυτό έχει προοριστεί για μεγάλα πράγματα που ξεπερνούν την ικανοποίηση βιολογικών αναγκών (το βλέπουμε ήδη και με την καλή και με την κακή έννοια γύρω μας). Από 'κει και πέρα είναι δικαίωμά μας να βαριόμαστε και να πετσοκόβουμε τα μαλλιά μας, έτσι για αλλαγή, και να (θέλουμε να) το σκάμε απ' την κάθε δουλειά.

Κάτι δε σε τρώει; Κι εμένα. Οι αλλαγές αυτές είναι προσωρινές, αχ τόσο προσωρινές... Ίσα-ίσα που όσο πιο έντονες στιγμιαίες απολαύσεις ζήσεις, τόσο πιο πολύ θα πλήττεις τις υπόλοιπες στιγμές. Θέλουμε να αλλάξουμε, αλλά, όσες αλλαγές κι αν κάνουμε, μένουμε πάντα οι ίδιοι. Το χρώμα των μαλλιών, βλέπεις, δε σου αλλάζει νοοτροπία.
Προσωπικά, μου αρέσουν πολύ αυτά τα απρόσμενα γυρίσματα που θα σου φανερώσουν το αυθόρμητο κομμάτι του εαυτού σου και το διευκρινίζω για να μη με πείτε καμιά συντηρίκλα. Anyway, πόσο πιο ωραίο θα ήταν αντί να αλλάζαμε ένα κομμάτι να κάναμε όλη τη ζωή μας μια αλλαγή;
Διευκρινίζω: Δε χρειάζεται να αλλάξεις δουλειά, σπίτι, γκόμενο/α, αν δε θες. Μιλάω για τις ιδέες που φωλιάζουν στο μυαλό μας. Φώτισέ τες με λίγο χρώμα. Αν το καλοσκεφτείς, αυτά που κάνεις, από τις δικές σου τις επιλογές προήλθαν.
Τέλος πάντων, ας πατήσουμε γερά στα πόδια μας και ας εξοικειωθούμε με τον εαυτό μας. Στην τελική αυτόν μόνο έχουμε...

Συνταγή: Αλλάζουμε μαλλιά αν αυτό μας ευχαριστεί, αλλά κυρίως μυαλά. Τρώμε τη ζωή με 1 κουταλάκι της σούπας...

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Τάμπουλα Ράζα

Γράφω για καθημερινά πράγματα που με απασχολούν, λόγια και συναι... περισσότερα


Ατενίζοντας μια ''ιδανική'' ζωή

Κλείσε τα μάτια, ανέπνευσε... Τι είναι η ευτυχία;

Θέλει μαγκιά για να φύγεις από τα σίγουρα

Άλλα ντ' άλλων

Παραισθησιογόνες αναζητήσεις

Ο κόσμος έχει τ’ όνομά σου

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.