Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών...

Α
Α
@welcome_infopad%2C%20from%20Twitter
Παρακολουθώντας κανείς τα ρεπορτάζ  στα ΜΜΕ, για το προσφυγικό συνειδητοποιεί μία στοχευμένη επίθεση εναντίων των αλληλέγγυων πολιτών. Των ανθρώπων αυτών που από την πρώτη ημέρα του προσφυγικού βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, όταν η επίσημη κρατική μηχανή είναι απούσα.

Ήταν εκεί στα αυτοσχέδια camps που στήθηκαν, ήταν εκεί στις παραλίες των νησιών και μόλις έβλεπαν βάρκες έπεφταν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ήταν εκεί να κλάψουν μαζί με ανθρώπους που έχασαν κάποιον δικό τους στον υγρό τάφο του πελάγους.
Ήταν εκεί μέρα και νύχτα, μαγειρεύοντας για τους ανθρώπους αυτούς, με τα φαγητά που έφερνε ο απλός κόσμος που παρά την κρίση, έχει πάντα στην καρδιά του την βοήθεια και την αλληλεγγύη, ήταν εκεί να δώσουν ένα στεγνό ρούχο όταν η βάρκα έφτανε στις παραλίες των νησιών.
Ήταν εκεί να δώσουν ένα γάλα στα βρέφη που έκλαιγαν και τουρτούριζαν από το κρύο και την κακουχία. Ήταν εκεί ν' ακούσουν τους ανθρώπους αυτούς, ήταν εκεί να τους κάνουν να γελάσουν, ήταν εκεί για παίξουν με τα παιδιά, ήταν εκεί να τους ανοίξουν το σπίτι τους για τους φιλοξενήσουν.
Ήταν εκεί για τους αποχαιρετήσουν στο πλοίο, όπου τα δάκρυα χαράς και μία αγκαλιά ήταν η ανταμοιβή τους.
Χαρά μετά από τους αλληλέγγυους όταν λάμβαναν e-mail από τους ανθρώπους αυτούς, ότι είναι καλά και έφτασαν εκεί που ήθελαν.

Τους αλληλέγγυους αυτούς από την πρώτη γραμμή, τη Μυτιλήνη, την Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, την Κω και αργότερα τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Ειδομένη, τα Γιάννενα και δεκάδες άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα, οι άνθρωποι αυτοί τους ξέρουν με τα ονόματα τους. Ξέρουν τον Αντώνη, τον Στέφανο, τον Γιώργο, τον Βασίλη, τον Δημήτρη, τον Νίκο, την Ελένη, τη Μαρία, τον Περικλή, τη Δέσποινα, τη Μαρκέλλα, την Ελισάβετ, τη Βίκυ, τη Χριστίνα...  Δεν ξέρουν κανένα κράτος, καμία επίσημη κρατική μηχανή που ξαφνικά την έπιασε ο πόνος για τους ανθρώπους αυτούς.

Τους ανθρώπους αυτούς που στάθηκαν και στέκονται στον πλάι των προσφύγων, βάζει στο μάτι το κράτος με την στήριξη των ΜΜΕ, στοχοποιώντας τους μέσα από άθλια ρεπορτάζ αλλά και με προβοκατόρικες ενέργειες. Σκοπός τους να τους αναγκάσουν να σταματήσουν, για να αναλάβουν ΜΚΟ μιας και το χρήμα ρέει από την Ευρώπη.
Φυσικά και δεν πρέπει να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι όλες τις ΜΚΟ, υπάρχουν κάποιες που κάνουν εξαιρετικό έργο στηρίζοντας σημαντικά τους πρόσφυγες, αλλά υπάρχουν και κάποιες που υπάρχουν απλά σαν όνομα και τους ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα, δημιουργώντας οι ίδιοι το τεταμένο κλίμα σε κάποια camps, γιατί θέλουν το χρήμα. Αλήθεια τι έγινε εκείνη η πολυπόθητη καταγραφή των ΜΚΟ; Δεν πρόκειται να γίνει γιατί γνωρίζουν ότι θα μείνουν μόνο ΜΚΟ μετρημένες στο δάκτυλο του ενός χεριού, γιατί αυτές επιτελούν έργο, οι άλλες που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε μία νύχτα ακόμα και από δημόσια πρόσωπα δεν πληρούν κανένα κριτήριο για καταγραφούν.

Ότι και να κάνετε, όσο λάσπη και να πετάξετε οι άνθρωποι αυτοί δεν θα υποχωρήσουν ούτε λίγο, ξέρετε γιατί; Γιατί στην καρδιά μας και στην ψύχη μας έχουμε ένα στόχο, να βοηθήσουμε όχι μόνο τους πρόσφυγες που λένε κάποιοι, άλλα κάθε έναν που έχει ανάγκη, λευκό, μαύρο, χριστιανό, μουσουλμάνο.
Βάλτε τον καλά στο μυαλό σας, όσο εσείς κυνηγάτε τους απλούς εθελοντές, τόσο εκείνοι θα πεισμώνουν, γιατί η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών…

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Γιώργος Χάμπας

Το να αρθρογραφείς είναι μία λύση, στο να εξωτερικεύεις τις απόψ... περισσότερα


Η ελπίδα έρχεται...

Το enfo.gr κοντά στους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως.

Στην Τσαμαδού 13 χτυπάει η καρδιά της πολυπολιτισμικότητας

Emfasis Foundation: "Οι πρεσβευτές της Αλληλεγγύης"

Μαθήματα υπομονής κι ελπίδας

Έξω από το Λοιμωδών

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.