Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Alternative Ανάσταση

Α
Α
11:35 Μακιγιάζ, ρούχα, καθρέφτης, τσεκάρισμα, σκέψεις για το βράδυ, για το προηγούμενο Πάσχα και για καθετί άσχετο που περνάει από το μυαλό.
11:45 Βαρέμαρα, σκέψεις κάθε είδους, ξανά φωνές για να φτάσουμε στην ώρα μας μια φορά στην εκκλησία, λαμπάδες, πανωφόρια, μαλλί και ναι καλέ πάμε αμάν.
12:00 Φιλιά, αγκαλιές, Ανέστη Αληθώς, μας δανείζετε λίγο φως, επίσης, άντε να γυρίσουμε.
12:40 Τσούγκρισμα, φωνές, τσεκάρισμα για λεφτά, θα αργήσουμε, πάλι μαλλί και οι χαιρετούρες για το σοϊ, το κραγιόν.

Ουφ πάει και αυτό. Και όμως δεν πρόκειται για ετοιμασία βραδινής εξόδου κάποιο Σάββατο ή για την Πρωτοχρονιά, ακούγονται και κάτι ''Αληθώς'' εξάλλου.
Εννιά στους δέκα (με μικρές διαφοροποιήσεις για τους άνδρες) ζουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αυτή τη μια ώρα η οποία αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή ενός χριστιανού. Και όμως, αντί πραγματικά να προκαλεί μια εσωτερική ανάταση ή να φέρνει μια μικρή χαρά έχει καταντήσει μια χρονικά πεπερασμένη ρουτίνα.

Και ΟΧΙ, ούτε οι γριές που κάθονται στην εκκλησία μέχρι τις 2 με ένα βλέμμα μέχρι το πάτωμα μου μοιάζουν για χριστιανές. Αυτό το υποτιμητικό βλέμμα του ''τρέξτε στα σπίτια σας άθεοι'' δεν πρεσβεύει την αγάπη.

Και πάλι κάπου εκεί τυχαίνει για μια φορά στα 18 μου χρόνια να κάτσω μετά την ανάσταση στην εκκλησία. Και όχι ούτε πολύ της εκκλησίας είμαι, ούτε του κατηχητικού, αλλά ήθελα να δω τι πιο ενδιαφέρον υπάρχει εκεί από το μαγαζί που θα πήγαινα στο κέντρο. Ήταν μια μορφή επανάστασης. Κατά τύχη λοιπόν μια ηλικιωμένη κυρία μου προσφέρει ένα βιβλιαράκι. Στην αρχή το κοίταξα περίεργα λες και πρόκειται για προσηλυτισμό. Το βλέμμα αυτής της κυρίας όμως μου εξαφάνισε όλες τις αμφιβολίες. Είχε μέσα του μια τρυφερότητα και μια στοργή που έτσι τελικά δεν δίστασα να το ανοίξω και γρήγορα να καταλάβω ότι είχε όλα όσα έψαλλαν εκείνη την ώρα στη  λειτουργία. Για να είμαι ειλικρινής δεν καταλάβαινα και πολύ τι έλεγε και άρχισα να γυρίζω σελίδες. Και τότε κατάλαβα.
"Αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν", "μην κρίνετε για να μη κριθείτε", "αγάπη", "αγάπη", "αγάπη".
Και λόγια που πίσω τους έκρυβαν το νόημα της αγάπης προς τον εαυτό και τους άλλους καθώς και της συγχώρεσης. Και το περίεργο ήταν ότι όλα μου φαίνονταν γνωστά, πολύ γνωστά. Μα ναι, ακριβώς το ίδιο πρεσβεύει και ο βουδισμός. Σε μια συζήτηση με κάποιο μουσουλμάνο ιερέα στην Ξάνθη έβρισκα περισσότερα κοινά πάρα διαφορετικά. Και όσα διέφεραν ήταν τόσο λεπτομερειακά που αμέσως φαινόταν ότι ήταν ανθρώπινα. Και για πρώτη φορά κατάλαβα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκείνο το βράδυ κατά βάθος ήθελαν να βρουν κάτι και όχι να αποδείξουν.

Αν λοιπόν υπάρχει κάτι που αξίζει να αναφέρω για αυτή την Ανάσταση είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν είσαι χριστιανός, άθεος ή μουσουλμάνος. Αυτό που μας ενώνει είναι τόσο κοινό που, αν πραγματικά θες να λέγεσαι άνθρωπος, οι επιμέρους διαφορές δεν σε νοιάζουν, ούτε σε αναστατώνουν. Θέλουμε τόση πολλή αγάπη που όλα τα άλλα φαντάζουν ασήμαντα.
Την επόμενη Ανάσταση λοιπόν δείτε την ως μια ευκαιρία να γίνετε κάτι καλύτερο και να έρθετε πιο κοντά στον εαυτό σας και τους άλλους.
Και βασικά μην περιμένετε καν την άλλη χρονιά αλλά να βρίσκετε συνέχεια ευκαιρίες για αναστάσεις. Και προσοχή μη σβήσει το φως...
Δημητρα Κ, 07/05/2016

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Δημητρα Κ

Αισιόδοξη,μελαγχολική,ζωντανή,ονειροπόλα και ιδεαλίστρια.Ή μήπως... περισσότερα


Ύβρις ή πραγματικότητα;

Ιούδα, αδερφέ μου

Tίποτα δεν θα 'ναι πια το ίδιο

Τελευταίος προφήτης έμεινε ο Θεός

Χριστούγεννα και μια ελπίδα γεννιέται

Μαγικά Χριστούγεννα: Αναζήτηση σε 5 βήματα

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.