Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


I'm addicted to you

Α
Α
deviantart.com

Πάνω κάτω τα είδη της εξάρτησης είναι γνωστά (τζόγος, φαγητό, αλκοόλ, τσιγάρο, ναρκωτικά) δημιουργούνται από κάποιο αίτιο που νομίζουμε πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και υποφέροντας ψυχικά, βασιζόμαστε ή να πω καλύτερα προσκολλούμαστε από κάτι για να νιώσουμε δυνατοί ή ότι έτσι λύνεται αυτό που φαντάζει άλυτο. Τι γίνεται στην περίπτωση όμως που κάποιος δεν νιώθει αποδεκτός, φοβάται τη μοναξιά και τρέμει στην ιδέα της απόρριψης;

Η εξάρτηση δημιουργείται από έλλειψη φυσιολογικών σχέσεων με πυρήνα την οικογένεια και αργότερα με φίλους.Μην έχοντας πίστη στον εαυτό του, δεν μπορεί να δημιουργήσει μια υγιή ή έστω μια καλή σχέση με τους γύρω του.

Στη λάθος προσπάθεια να γίνει αποδεκτός, αρχίζει να μην έχει ψυχικές άμυνες. Κατακλύζεται από αρνητισμό, λύπη και ίσως νιώθει ανάξιος ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. Υπερεκτιμά καταστάσεις και πρόσωπα. Η ανάγκη αυτή τον οδηγεί να συντηρεί αρρωστημένες σχέσεις. Σχέσεις εξάρτησης που σε τίποτα δεν θυμίζουν το τρίπτυχο, αγάπη-αποδοχή-σεβασμό, αφού ο ίδιος ούτε έχει αποδεχτεί, ούτε αγαπάει και πάνω από όλα δεν σέβεται τον εαυτό του. Αυτά αποζητεί να τα γνωρίσει μέσα από την αποδοχή του συντρόφου του. Έχοντας λοιπόν τη πεποίθηση πως δεν αξίζει, δεν αγαπιέται, χρησιμοποιεί έλεγχο, γοητεία και δόλο για να κρατήσει τον σύντροφο του. Παραμένει σε μια σχέση από την άρνηση μιας ενδεχόμενης μοναξιάς. Επιστρέφει ξανά μετά από χωρισμό, ενώ παρά τις υποσχέσεις που δίνει στον εαυτό του με την χιλιοειπωμένη ατάκα "τελευταία φορά". Επιλέγει συνειδητά ένα σύντροφο καταπιεστικό, προσβλητικό και πολλές φορές μη διαθέσιμο, γιατί αυτό πιστεύει πως του αξίζει. Χειριστικές συμπεριφορές, έλεγχος με συνεχή επικοινωνία και μια ανάγκη για συνεχή επιβράβευση και αναγνώριση. Αδυνατεί να πει όχι και αλίμονο αν εκφράσει την γνώμη του. Όταν δε, βρίσκεται σε μια σχέση, αποκόπτεται από παντού και από όλους. Κλεισμένος στον εαυτό του, ζώντας ένα εικονικό δράμα ξανά και ξανά. Με εμμονικά σενάρια που όλα είναι εναντίον του και μια λιποψυχία που απλόχερα την χαρίζει στον εαυτό του.

Εν αντίθεση με έναν ψυχικά υγιή άνθρωπο που ψάχνει για μια σχέση που θα του συμπληρώνει τη ζωή, το άτομο που λειτουργεί μόνο εξαρτώμενο, ψάχνει για κάτι έξω από τον εαυτό του, κάτι που θα του προσφέρει όλα αυτά που εκείνος νιώθει πως δεν διαθέτει. Κατακλύζεται από συνεχείς απορίες που συχνά κρύβουν μηχανορραφίες και απόγνωση του τύπου, "τι θα κάνω να τον-την κρατήσω, τι θα κάνω αν φύγει; " Ζεί μια καθημερινότητα μέσα σε απόγνωση, στρες, άγχος και σε ένα κύκλο που δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ, αν δεν δουλέψει με τον εαυτό του και γιατί όχι με βοήθεια από κάποιο ειδικό.

Είναι επίπονη όλη αυτή η συμπεριφορά που επιβάλλει ένα τέτοιο άτομο στον εαυτό του και στην συνέχεια και στους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Είναι μεγάλος ο δρόμος μέχρι να διδαχθεί από τις συνέπειες των πράξεων του. Όταν καταλάβει όμως μια ψυχρή σχέση δεν θα κάνει τη ψυχή του να πάψει να κρυώνει. Όταν νιώσει τον πόνο από τα αποτελέσματα όλων αυτών των ενεργειών να είναι μεγαλύτερος, από τον πόνο που τον οδηγεί να φέρεται έτσι, τότε έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα για την απεξάρτηση του.

ΑΠΟΨΕΙΣ

περί οδηγιών πλεύσεως

ποιος θα μπορούσε να δώσει πρακτικές συμβουλές για την έξοδο απ΄αυτή τη δύσβατη περιοχή; Περιγράφονται τα συμπτώματα, οι μηχανισμοί δημιουργ... »

ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ

ισως οι μηχανισμοι που ανεφερες πιο πανω Αννα να μπορουν να λειτουργουν και απο εμας τους ιδιους.Ειναι μακρυς δρομος,γεματος εμποδια και ανα... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ιωαννα Νικολαντωνακη

Πάρε το βλέμμα σου από τα πόδια σου… Κοίταξε πέρα, μακριά, στον... περισσότερα


Οι δυνατοί άνθρωποι με τις ραγισμένες καρδιές

Παραδοξότητες

Αχαριστία, ένα βαρέλι δίχως πάτο

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Έπεσε έρωτας

Τοξικές σχέσεις...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογος
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.