Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Bία κατά των Γυναικών. Ας μιλήσουμε!

Α
Α
behance.net
Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θ' αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού, το 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Δεκατρία εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν πέσει θύματα σωματικής βίας, δηλαδή ποσοστό 7% των γυναικών ηλικίας 18-74 ετών, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις 28 χώρες της Ε.Ε. από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το 34% των Ελλήνων γνωρίζει στον περίγυρο ή στη γειτονιά του κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με προηγούμενη μελέτη κατά 12%, ενώ είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Όχι δεν είναι απλά νούμερα αλλά μία πραγματικότητα. Κάποιοι ίσως να αναρωτηθούν μήπως είναι φουσκωμένα τα νούμερα αυτά. Δυστυχώς όμως δεν είναι.
Στον ‘’πολιτισμένο’’ 21ο αιώνα οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν σάκοι του μποξ, από τον κάθε ‘’άνδρα’’ που τις θεωρεί υπεύθυνες για τα πάντα. Η κοινωνία αδιαφορεί και οι γυναίκες, υπό τον φόβο του στιγματισμού, σιωπούν.
Όχι, αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Στην περίοδο της κρίσης οι γυναίκες είναι ο ‘’σάκος’’ του μποξ, για ότι συμβαίνει στον άνδρα, όπως επισημαίνουν αρκετές έρευνες, η βίαιη επίθεση μπορεί να πάρει τη μορφή του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης ή της παρενόχλησης. Πόσες φορές μέσα στα τελευταία 3 χρόνια ακούμε για εγκλήματα μισούς με θύματα γυναίκες;

Η βία κατά των γυναικών (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική κ.α) δεν έχει ηλικία, από 15-75 χρονών γυναίκες σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα κάποιας μορφής βίας. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω, καμία ηλικιακή ομάδα, θα μου επιτρέψετε ν' ασχοληθώ με τη βία που ασκείται σε νέες κοπέλες που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Κορίτσια 15+ πέφτουν θύματα βίας από την ίδια την οικογένεια αλλά ακόμα και από συμμαθητές τους. Η πλειοψηφία των κοριτσιών σιωπά!
Κοπέλες 20+ πέφτουν θύματα βίας από τα αγόρια τους, το ανησυχητικό εκτός του ότι σιωπούν είναι και φράσεις όπως ‘’έχω περάσει πολλά μαζί του… Ίσως να του έκανα κάτι εγώ γι αυτό με χτύπησε’’.
Οι θύτες δημιουργούν στα θύματα μία ψυχική ηττοπάθεια που τις αναγκάζει να σκέφτονται ότι εκείνες φταίνε και όχι ο ‘’άνδρας’’. Ας μη περιμένουμε να φτάσουμε σε ακόμα περισσότερες δυσάρεστες ειδήσεις. Σήμερα, μπορεί να είναι ένα απλό χαστούκι, αύριο μπορεί να είναι γροθιά, αλλά την επόμενη; Δε χρειάζεται να περιμένεις την επόμενη.
Η σιωπή και η απάθεια δεν είναι λύση! Εάν γνωρίζεις ότι κάποια κοπέλα πέφτει θύμα βίας, μην διστάσεις να το καταγγείλεις.

Σήμερα όλες οι γυναίκες ανεβαίνουν μόνες τους έναν διαρκή ‘’Γολγοθά’’, καθώς σιωπούν φοβούμενες την κατακραυγή μέσα από οπισθοδρομικά και γελοία στερεότυπα που οι υποτιθέμενοι προοδευτικοί λαοί κρατούν ακόμα. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Αν γνωρίζεις οτιδήποτε μην διστάσεις να το αναφέρεις.
Ας βοηθήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του.

Υ.Γ. Χρήσιμα τηλέφωνα: Γραμμή SOS για γυναίκες θύματα βίας: 15900. Ελληνική Αστυνομία (100).

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Γιώργος Χάμπας

Το να αρθρογραφείς είναι μία λύση, στο να εξωτερικεύεις τις απόψ... περισσότερα


Περί σεξισμού

Η υπόθεση Baby M - Λίγες σκέψεις για την παρένθετη μητρότητα

Παρουσιαζόταν ως άγγελος αλλά εγώ δεν έβλεπα τα φτερά

Η κουλτούρα του βιασμού

Για το «Sex Trafficking» στο Εμπρός

Νot Natasha

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.