Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Αποτυχία λέγεται κύριοι

Α
Α
Δεν έχω πια λόγια να γράψω. Παρακολουθώ αυτά που συμβαίνουν και κάθε μέρα είναι τόσα πολλά αυτά που σκέφτομαι και με προβληματίζουν. Σύνορα, φράχτες, λάσπες, άνθρωποι, σκηνές απάνθρωπες και σύνοδοι κορυφής. Κοστούμια, ταγέρ και γραβάτες πηγαινοέρχονται κάθε δεύτερη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Συμβολικές κινήσεις από κυβερνήτες και επιτρόπους, εκτιμήσεις από αρμοστείες και κοινοβούλια. Σένγκεν, απειλές, υποδείξεις.

Νομίζω ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα και τα κούφια συστήματά της ξεγυμνώθηκαν πια μπροστά μας. Ένα κομμάτι απέμεινε μόνο αξιοπρεπές. Ποια κράτη; Ποιες αρμοστείες; Ποιοι κυβερνήτες; Ποια Ευρώπη; Όλοι φάνηκαν ανήμποροι και ανίκανοι των περιστάσεων. Φάνηκε η χρησιμότητα όλων τους. Οι γείτονες μας, όπως και αρκετές άλλες χώρες στον Βαλκανικό διάδρομο αλλά και στην Ευρώπη, αποφάσισαν να επιφυλάξουν όπως λένε το εθνικό τους συμφέρον. Ανεξάρτητα του ότι από την άλλη πλευρά των συνόρων τους ψυχορραγούν άνθρωποι. Οι σκηνές βουλιαγμένες στις λάσπες. Οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο αδιέξοδο. Μωρά τυλιγμένα σε χαρτόκουτα και φωτογραφικοί φακοί από όλον τον κόσμο, εκθέσεις και παρουσιάσεις, πρότζεκτ και ρεπορτάζ.

Συζητήσεις, περιθώρια συνόδων, συναντήσεις, δείπνα, ατζέντες και πρόλογοι -επίλογοι με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Πάρε εσύ μερικές χιλιάδες - πάρε και κανά ξεροκόμματο και κάνε καλά - Είναι παραπάνω, να το αφήσω; - Άστο.

Και έχουν όλοι ακόμα το θράσος να νομίζουν ότι η κατάσταση επιδέχεται παρατάσεις και συζητήσεις. Ότι διαχειρίζονται την κατάσταση. Έχουν συνδυάσει αυτό το τραγικό φαινόμενο με όλα τα ζητήματα των τελευταίων χρόνων. Τι είναι άλλωστε να κουνήσεις το δάχτυλό σου σε μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πρωτοφανούς προβλήματος, αλλά σχετικά μακρυά από σένα; Φαίνεται τελικά ότι οι περισσότερες χώρες επέλεξαν να κοιτάξουν αποκλειστικά και μόνο τα σύνορά τους και τα πολιτικά τους συμφέροντα. Ξέχασαν τα υπόλοιπα. Ή είπαν να τα παραβλέψουν.

Και έμεινε μια δαρμένη και εξουθενωμένη Ελλάδα, της οποίας οι άνθρωποι ή πολλοί από αυτούς τέλος πάντων, είναι οι μόνοι που υποστηρίζουν καθημερινά με οποιαδήποτε προσπάθεια όλες αυτές τις ιδέες που οι άλλοι δηλώνουν ότι υπηρετούν. Αλληλεγγύη. Προσπάθεια. Πράξεις. Δεν χωρούν πουθενά πολύωρες συζητήσεις και κάμερες. Μόνο δράση.

Εντωμεταξύ, καμία συζήτηση και καμία αναφορά στο ότι οι άνθρωποι αυτοί μετακινούνται επειδή στην πατρίδα τους ή στις πατρίδες τους έχει πόλεμο ή ακραίες συνθήκες για να ζήσουν. Μπορούμε να φτιάξουμε κέντρα υποδοχής, παραμονής, πακέτα βοήθειας και σώματα ασφαλείας, αλλά για να τα κάνουμε όλα αυτά πρέπει να έχει πόλεμο. Ο πόλεμος δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι οι προσφυγικές ροές. Άμα πλημμυρίζει το σπίτι πάντως από τη βρύση, εμείς τρέχουμε να κλείσουμε τη βρύση, όχι να φέρουμε λεκάνες.

Ξέρετε κάτι κύριοι;
Η αλήθεια αποκαλύφθηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο. Πόσο ανήμποροι και απομονωμένοι στο παιχνίδι της εξουσίας και του συμφέροντός είστε όλοι.
Με εικόνες και γεγονότα που κοιτάζουμε με κομμένη την ανάσα και με τα μάτια δακρυσμένα.  Με παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο και γεννιούνται σε λασπότοπους. Αρνούμαι να αποδεχτώ την πραγματικότητά σας, ή οποία Αποτυχία λέγεται κύριοι.

%u03AC%u03B3%u03BD%u03C9%u03C3%u03C4%u03BF%u03C2

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Φίλιππος Λογαράς

Ένα χαμόγελο. Μια αγκαλιά. Μια μελωδία. Ένα ταξίδι και μια αγάπη... περισσότερα


Ζωντανοί-νεκροί...

Ο Κανένας κι ο Καθένας!

Άνθρωποι

Εγώ η "βάρβαρη"

Ακούει κανείς;

Ψηλά το κεφάλι Έλληνες

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.