Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


«Μπέρδεμα» μυαλού

Α
Α

   Έμπνευση και πρωτότυπες ιδέες.  Δύο λέξεις κλειδιά για τον ορισμό της δημιουργικότητας, η οποία μπορεί να έρχεται από το πουθενά, προϋποθέτει όμως πολύπλοκη νοητική λειτουργία και δεν σχετίζεται με την απλή διαδικασία της σκέψης.
Όπως αναφέρει ο ψυχολόγος Scott Barry Kaufman, εκείνο που χαρακτηρίζει τους δημιουργικούς ανθρώπους είναι το “μπέρδεμα” του μυαλού τους. Πολλοί αποδίδουν τη δημιουργικότητα στη γνωστή θεωρία των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου, καθώς το αριστερό σχετίζεται με τη λογική και την αναλυτική σκέψη, ενώ το δεξί με τη δημιουργικότητα και τα συναισθήματα. Οι επιστήμονες όμως, υποστηρίζουν πως περιλαμβάνει νοητικές διεργασίες που γίνονται από προσωπικότητες που είναι πολυσχιδείς.
Παρόλο που οι νοητικές διεργασίες δεν έχουν αναλυθεί στο έπακρο, υπάρχουν κάποια “συμπτώματα” που μαρτυρούν αμέσως πως ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα μας δεν πρόκειται να μας κάνει ποτέ να βαρεθούμε. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Rebecca L. McMillan, η “περιπλάνηση” του μυαλού μέσα στην ημέρα, υποβοηθά τη διαδικασία της δημιουργικότητας. Η ονειροπόληση συλλαμβάνει πολλές φορές, με τον καλύτερο τρόπο δημιουργικές ιδέες και οι διεργασίες που πραγματοποιούνται γύρω από αυτή συνδέονται με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.


Ποια είναι όμως, τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων;
1.Οι δημιουργικοί άνθρωποι συλλαμβάνουν πολύ καλές ιδέες παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω τους
2. ρισκάρουν
3. ακολουθούν τα πραγματικά τους “θέλω”
4. σκέφτονται πέρα από τα καθιερωμένα όρια
5. χάνουν την αίσθηση του χρόνου
6. συχνά βυθίζονται σε ονειροπολήσεις που θα τους οδηγήσουν στην υλοποίηση μιας λαμπρής ιδέας.

Οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα επίσης, εργάζονται τις “κατάλληλες” ώρες. Πολλοί καλλιτέχνες λένε ότι οι ώρες που δημιουργούν είτε είναι πολύ νωρίς το πρωί είτε πολύ αργά το βράδυ, ενώ δεν είναι σπάνιο να ξυπνούν στις 3:00 ή τις 4:00 τα ξημερώματα για να “δημιουργήσουν”. Έναν δημιουργικό άνθρωπο, τον διακρίνει ακόμη, η μοναχικότητα και αυτό συνήθως, είναι ένα από τα κλειδιά της έμπνευσής του. Τα άτομα αυτά ξέρουν πώς να αντιστρέφουν τις δυσκολίες σε ευκολίες, ενώ αντιμετωπίζουν την ζωή ως ευκαιρία για προσωπική έκφραση. Ο Nietzche πίστευε ότι η ζωή είναι έργο τέχνης, και οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως η δημιουργικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έκφραση των πόθων μας, των αναγκών μας, και της μοναδικότητάς μας.


Οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να είναι διορατικοί, να διακρίνουν τις πιθανότητες να συμβεί κάτι εκεί όπου οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο. Συνδέουν τις προϋπάρχουσες εμπειρίες με καινούριες ιδέες για να αποφεύγουν τη μονοτονία και συνήθως, γράφουν, ζωγραφίζουν, χορεύουν ή εκφράζονται με οποιονδήποτε τρόπο που προβάλλει τον ιδιαίτερο εσωτερικό τους κόσμο. Μήπως τελικά, λείπει η δημιουργικότητα από την εποχή μας; Είναι όμορφο να περιστοιχίζεσαι από δημιουργικούς ανθρώπους, από ανθρώπους που έχουν όρεξη, όνειρα και ανεξάντλητη φαντασία για να ζήσουν σε έναν κόσμο που τους ταιριάζει. Ένα ακόμη στοιχείο των δημιουργικών ατόμων, η εξιδανίκευση. Όταν αξίζει, η δημιουργικότητα εμπνέεται και αλλάζει τον κόσμο…
ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Κωνσταντίνα

Ερωτευμένη με το λειτούργημα του παιδαγωγού που είχα όνειρο να υ... περισσότερα


Τα σκηνικά που μας ταιριάζουν

Κλείσε τα μάτια, ανέπνευσε... Τι είναι η ευτυχία;

Φιλίες και ειλικρίνεια

Διάβασέ το! Επανέλαβε κάθε μέρα

Γκουπ, γκουπ...

Δεν σου επιτρέπω

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.