Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Γίνε άνθρωπος και όχι απάνθρωπος

Α
Α

«Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του είχε πει ο Λέων Τολστόι, λόγια πιο επίκαιρα από ποτέ, τα οποία σε οδηγούν στο απλούστατο ερώτημα "Πόσο ακριβή τελικά είναι η ανθρωπιά, για να χρειάζεται τόση έκπτωση"; Από μικροί μαθαίνουμε να υπακούμε σε κανόνες, πρέπει, να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους, όμως όταν έρχεται η στιγμή να αποδείξεις πόσο "άνθρωπος" είσαι, δια μαγείας όσα διδάχτηκες από την γέννηση σου σχεδόν καταρρέουν.

Απλούστατα, ξαφνικά ξυπνάει μέσα σου η ''καλλιέργεια" όπως την αποκαλείς που απέκτησες διαβάζοντας μερικά βιβλία, λίγη ποίηση, παρακολουθώντας έναν αριθμό θεατρικών παραστάσεων και βγάζοντας ένα πανεπιστήμιο, πράγμα που σε ξεχωρίζει όπως θεωρείς από την υπόλοιπη μάζα. Μόνο που το πραγματικό πανεπιστήμιο βρίσκεται εκεί έξω, παιδεία σημαίνει βλέπω, ακούω, σέβομαι, νοιάζομαι, ανέχομαι και το κυριότερο ενδιαφέρομαι για τους άλλους. Και ο πραγματικά καλλιεργημένος ξεχωρίζει, βρίσκεται ανάμεσα σ' εκείνους τους ανθρώπους που ενώ προχωράνε στον δρόμο δεν τους περνά αδιάφορη η εικόνα του αστέγου, του ορφανού, του πρόσφυγα, αλλά αισθάνονται ενοχή και βοηθούν, με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί.

Ευτυχώς στην εντελώς αντίθετη όψη της χώρας μας βρίσκονται και εκείνοι οι άνθρωποι που αξίζουν αυτόν τον χαρακτηρισμό και διακρίνονται από χιλιόμετρα μακριά. «Μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο» John Andrew Holmes. Μπορεί η Ελλάδα να διανύει μια δύσκολη οικονομική εποχή, αλλά η αλληλεγγύη γερά κρατεί. Εθελοντές σε ολόκληρη την χώρα, γιατροί, μαθητές, επιχειρηματίες και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η ΜΕΤΑδραση - Taxibeat, η Αλληλεγγύη Κως και πολλοί άλλοι δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς στην "πολιτισμένη" Ευρώπη. Την Ευρώπη της κουλτούρας και της δημοκρατίας. Την Ευρώπη που σηκώνει φράχτες και κλείνει τα σύνορα, την Ευρώπη της "πολυπολιτισμικότητας" και της "ανεκτικότητας".


«Η Ελλάδα με κάνει και σκέφτομαι αυτό που τα στατιστικά δεν σας λένε. Καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ταλαιπωρηθεί, δεν έχει χτυπηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ανταποκριθεί με τόση ανθρωπιά στην προσφυγική κρίση», γράφει ο δημοσιογράφος των New York Times, Roger Cohen, σε άρθρο που αφιερώνει στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να τους ταρακουνήσει και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.


Ας δείξουμε λοιπόν, τι εστί ανθρωπιά, ας παραμείνουμε η Λέσβος της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας και όχι η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και τόσες άλλες χώρες της ντροπής!
Catherine Nikol, 28/02/2016

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Catherine Nikol

Γεννημένη και μεγαλωμένη στα πανέμορφα Γρεβενά, ετών 17! Μαθήτρι... περισσότερα


Σήμερα δεν είμαι «Ελληνίδα»

PROJEKT A: Ένα ταξίδι στα αναρχικά εγχειρήματα στην Ευρώπη

Η ελπίδα έρχεται...

Ο III παγκόσμιος πόλεμος

Χάρισμα σας αυτή η Ευρώπη...

Γίνε ελπίδα, γίνε ηλιαχτίδα

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.