Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Αν ξύπνησες σήμερα... Καλημέρα!

Α
Α
Είσαι ζωντανός, μπράβο! Βρίσκεσαι στην Ελλαδίτσα. Όλα όπως τα ξέρεις. Δουλειά δεν βρίσκεις με τη καμία, όρεξη με την "καδυο", καφέ βρίσκεις πολύ λέμε. Ξυπνάς και ακούς για τον ΕΝΦΙΑ και τη σύσκεψη στις Βρυξέλλες και για τους πολιτικούς που τα φάγανε και για αυτούς που λένε πως μαζί τα φάγαμε. Και γενικά αφού ξύπνησες στην Ελλάδα ετοιμάσου να ακούς για λεφτά όλη μέρα.

Η Κούλα πήρε τάμπλετ και ο Σπύρος το καινούριο Samsung και για αυτό τη βδομάδα αυτή θα πίνει μόνο καφέ στο χέρι. Και ας πούμε πόσο στεναχωριόμαστε για τους πρόσφυγες αλλά μωρέ μήπως έβαλε εκπτώσεις το Ζάρα; Και κίνηση στον δρόμο, μούντζες.

Καλημέρα λέμε, ξύπνησες στην Ελλάδα και θα ακούς όλες αυτές τις μαλακίες κάθε μέρα, με τη σειρά και θα βλέπεις συγγενείς και φίλους σκοτισμένους, κακόκεφους, να ξεφυσάνε. Και θα αρχίσεις να ξεφυσάς και εσύ, χωρίς ίσως ουσιαστικό λόγο και θα εύχεσαι να φύγεις από τη χώρα όπως όλοι.

Έτσι σκοτισμένος, διχασμένος στα ψευτοδιλήμματά τους και τη ματαιοδοξία τους, θα 'χεις χάσει μια μέρα ήλιο και μια ζεστή αγκαλιά των αγαπημένων σου. Και θα 'χεις στερήσει ένα χάδι στον σύντροφό σου και μια ειλικρινή καλημέρα στους συναδέλφους σου. Έτσι θα 'χεις χάσει το ενδιαφέρον σου για τους γύρω σου, τη συμπόνια και την ανθρωπιά σου. Τη τσάμπα μπύρα στο παρκο με φίλους και βέβαια σουβλάκια και αστεία και πειράγματα και την ανεμελιά ενός απογεύματος Σαββάτου που δεν κάνεις τίποτα. Και το λαιβ της αγαπημένης σου μπάντας που έσκασε τυχαία.

Και πες δεν σε νοιάζει να τα χάσεις όλα αυτά, γιατί μόνο στο εξωτερικό θα είναι ωραία και ποτέ εδώ.

Σκέψου μόνο μήπως κρύβεσαι πίσω από αυτή την αναβολή. Μήπως σε συμφέρει να μην προσπαθείς για τίποτα, γιατί τάχα μου στην Ελλάδα δεν αξίζει τίποτα.

Είναι δυνατόν; Πόσους Έλληνες γνώρισα στο εξωτερικό που μίλαγαν μόνο για την Ελλάδα, καυχιόντουσαν, πήγαιναν κάθε βράδυ σε ελληνικά πάρτυ και αναστέναζαν όταν θυμούνταν τη θάλασσά της. Στο Facebook βέβαια όλοι ισχυρίζονταν πόσο τυχεροί είναι που ξέφυγαν από την "κωλοελλάδα" και πόσο δεν τους λείπει τίποτα.

Το θέμα φίλε μου είναι να είσαι ευτυχισμένος, είτε εδώ, είτε εκεί. Γιατί να τα βλέπουμε όλα, μα όλα μαύρα; Γιατί να μην προσπαθούμε να βελτιωθούμε εδώ; Στο εξωτερικό αναγκαζόμαστε να βελτιωθούμε εκ των πραγμάτων, μα εδώ είμαστε χαμένοι. Ψάχνουμε ακόμα να βρούμε τη λύση στον γρίφο, το αυγό ή η κότα; Και γιατί να προσποιούμαστε ότι δεν αγαπάμε τον τόπο μας; Επειδή έτσι λένε όλοι; Γιατί πέφτουμε στην ίδια μας τη παγίδα;

Η ζωή είναι διασκέδαση βρε, δημιουργικότητα και μπέσα. Υπάρχουν κύκλοι που μας φλερτάρουν να πέσουμε μέσα τους και να χαθούμε, ;μα έχουμε πάντα επιλογές.
Swthria Mk, 05/03/2016

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τέλειο

Τέλειο »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Swthria Mk

Μ'αρέσει να αντιδράω και να μιλάω!Να ονειρεύομαι και να προσπαθώ... περισσότερα


Πλάκα μας κάνουνε

Παραγγελιά κάνεις στον καφέ, όχι στη ζωή

Ποιος σώζει ποιον: η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο

2015 to do or not to do list?

Στο κέντρο είναι τα βιβλία

Γιορτινό μανιφέστο!

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.