Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Αυτό που δεν σου μάθανε ποτέ

Α
Α


Και μιλάς, μιλάς, μιλάς και μιλάς τόσο πολύ για σένα και τόσο λίγο για τους άλλους που μέχρι και ο εαυτός σου και το παραμορφωμένο είδωλό σου στον καθρέφτη κουράστηκαν να σε ακούνε και να σε βλέπουν. Αναφέρεσαι τόσο σε εσένα, ζητάς την αναγνώριση απεγνωσμένα σαν καπνιστής που τρέχει για το πρωινό τσιγάρο, ανυπομονείς να πεις την σπουδαία ιστορία της μίζερης ζωής σου σε κάθε κακόμοιρο άλλον, επιδίδεσαι σε μία κούρσα υπερπροβολής για να κερδίσεις μία γκόμενα, το κομπλιμέντο, τη φιλία και δείχνεις τόσο έντονα, τόσο αγενώς έντονα, πόσο πολύ δεν σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, αν ζούνε οι άλλοι, αν είναι πρόσφυγες οι άλλοι, αν είναι αναρχικοί οι άλλοι, αν πέθανε ένας ποιητής σήμερα, αν σου μιλάνε ειλικρινά οι άλλοι… Φτάνει μόνο να ικανοποιείς αυτό το τέρας μέσα σου που σε τρώει λίγο λίγο, φτάνει μόνο να του πετάς πέντε έξι κομμάτια εγωιστικής προελεύσεως κάθε τόσο και δεν βλέπεις, γιατί είσαι ανήμπορα τυφλός για να δεις, ότι στο τέλος δεν θα αφήσει τίποτα από εσένα να θυμάσαι. Και στο τέλος θα είσαι ένα μάτσο κόκαλα χρωματισμένα μαύρα, μισοφαγωμένα, ραγισμένα, σπασμένα από το χέρι το δικό σου και κανενός άλλου! Στο τέλος δεν θα είσαι εσύ, θα είναι μόνο ο αντικατοπτρισμός σου στη λίμνη.

Κάθε μέρα, ξυπνάς το πρωί και κοιτάς τον γυάλινο καθρέφτη σου, περνάς το χέρι σου από τα μαλλιά σου, ανησυχείς για τους κύκλους κάτω από τα μάτια σου και τρέχεις να διορθώσεις ό,τι διορθώνεται. Ύστερα ξανακοιτάζεις στον καθρέφτη, ξεκουμπώνεις λίγο το πουκάμισο σου και βγάζεις μία σέλφι που ξέρεις ότι θα μαζέψει πολλούς σηκωμένους αντίχειρες και αρκετές πεινασμένες σεξουλιάρικες λεξούλες. Και αυτό κάνεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Φτιάχνεσαι για να φαίνεσαι. Μιλάς για να φαίνεσαι. Φλερτάρεις για να φαίνεσαι. Νοιάζεσαι για να φαίνεσαι. Και από το τόσο φαίνεσαι, ξέρεις μονάχα πια πως να φαίνεσαι και όχι πως να είσαι.

Και έτσι, επειδή λησμόνησες, εύκολα αρκετά, ποιος ήσουν πριν να φαίνεσαι, πώς ήταν να έχεις ταυτότητα και να μην συστήνεσαι ως ένας μόνος εγωιστής, πώς διασκέδαζες όταν όντως διασκέδαζες, πως φωτογράφιζες τα περιστέρια στο Σύνταγμα και όχι τη βαμμένη μάσκα σου και έτσι, επειδή ξέχασες, πρωτοφανώς αβίαστα, τι ζούσες όταν το χαμόγελο σου ήταν αυθεντικό, ξέρεις τι είσαι πια; Είσαι ο ορισμός του σύγχρονου πελάτη της εγωιστικής μόδας. Είσαι ό,τι είναι κ ο άλλος, είσαι για σένα και μόνο για σένα, είσαι για το εγώ, το εμένα, το μου και καθετί άλλο αυστηρά προσωπικό.

«Τι φταις αλήθεια. Κανένας δεν σου 'μαθε το δρόμο για το εμείς.» Όλοι σου είπανε να είσαι δυνατός, να μάχεσαι, να πολεμάς γιατί η ζωή είναι δύσκολη και σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό κλίμα εσύ προσαρμόστηκες και τελικά έμαθες πως θα είσαι μόνος σου και θα πρέπει να μάθεις να είσαι μόνος σου, να προσέχεις εσένα και να είσαι για εσένα. Πράγμα που δεν ήταν λάθος. Θα είσαι και μόνος σου και θα είσαι και για εσένα αλλά δεν χρειάζεται να είσαι μόνο αυτό.

Αυτό που δεν σου μάθανε ποτέ είναι να είσαι ταπεινός, ταπεινός στο ήθος, στα συναισθήματα, στον άλλον… Εκείνο που δεν σου έδειξαν ποτέ είναι πώς μπορείς να είσαι ένας ταπεινός ανταγωνιστής, ένας ταπεινός μαχητής, ένας ταπεινός εραστής, ένας ταπεινός φίλος και σε κάθε ρόλο, ο ταπεινός νικητής!
Τελικά τι φταίνε αλήθεια. Το μονοπάτι σου το διάλεξες εσύ!

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Κωνσταντίνα Καρανάσιου

Ό,τι ονειρεύτηκα τόσα και τόσα βράδια, ό,τι πεθύμησα με τόση αλλ... περισσότερα


Τα τελευταία του καλοκαιριού φιλιά

Τι θα ντυθώ και σήμερα;

Κάνε μια στάση, ζωής

Πότε θα σταματήσεις να ξοδεύεσαι;

Ένα παζλ

Απολογισμός της επόμενης μέρας

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογοςΠΡΟΣΦΑΤΑ / ΟΛΑ          BEST OF          ΤΥΧΑΙΟ ΑΡΘΡΟ          ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Μάουζερ στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.