Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


"Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς-Γέροντας Παΐσιος"

Α
Α
gerontaspaisios.gr

Εδώ και δύο χρόνια ακριβώς, από τα Χριστούγεννα του 2013, κάτι όμορφο συμβαίνει στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, κάτι τόσο όμορφο που η φήμη του πλέον κυκλοφορεί παντού. Συναντήσαμε από κοντά τον εμπνευστή και πρόεδρο του σωματείου πατέρα-Χρήστο Μήτσιο (για τους αγαπημένους του φίλους παπα-ΠΑΟΚ) για να μας πει δυο λόγια γι’ αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.

-Τι είναι η ‘’Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς-Γέροντας Παΐσιος’’;
Είναι ένα σωματείο καθαρά μη κερδοσκοπικό που λειτουργεί αποκλειστικά με την αγάπη και την προσφορά των εθελοντών μας. Δεν έχουμε καμία επιδότηση από κρατικούς οργανισμούς και την αυτοδιοίκηση. Είναι θέμα αρχής και φιλοσοφία δράσης να μην εισπράττουμε χρήματα. Όσοι θέλουν να δώσουν κάτι προτιμούμε να είναι προσφορά σε είδη, εξοπλισμό και εθελοντική εργασία. Όλοι μαζί συνθέτουμε ομάδες εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης χωρίς κανέναν αποκλεισμό με κριτήριο την καταγωγή, τις θρησκευτικές αντιλήψεις, το χρώμα ή το φύλο. Και με το ίδιο σκεπτικό, της κατάργησης των διακρίσεων, προσφέρουμε στους απόρους, τις υπηρεσίες μας.

-Ποιες είναι οι δράσεις του σωματείου; Οι δράσεις είναι πολλές και καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα προσφοράς υλικής βοήθειας και κοινωνικών υπηρεσιών.

Στις δράσεις σίτισης - ένδυσης λειτουργούν:

Κοινωνικό συσσίτιο

Σε δικό μας χώρο στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, με άριστες πρώτες ύλες και μεράκι, πολλές εκατοντάδες εθελοντές, παρασκευάζουμε ένα υπερπλήρες μενού το οποίο το πηγαίνουμε ζεστό, στα σπίτια όσων έχουν ανάγκη, στη μείζονα Ανατολική Θεσσαλονίκη. Συσσίτιο δίνουμε όλες τις Κυριακές, τις γιορτές και άλλες τρεις φορές την εβδομάδα. Μηνιαίως προσφέρουμε 6.000 με 10.000 γεύματα, τα οποία προσπαθούμε πάντα να είναι πλούσια και να συνοδεύονται από σαλάτα, γλυκάκι, τυράκι ή ελίτσες, ένα καρβέλι ψωμί και μια σακούλα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Σε κάποιους που κρίνεται αναγκαίο προσφέρουμε γάλα, γιαουρτάκι και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο.

gerontaspaisios.gr

Δύο Κοινωνικά παντοπωλεία (Τρίλοφο και Περαία)
Στα παντοπωλεία μας συγκεντρώνουμε μεγάλες ποσότητες τροφίμων και προϊόντων σε άφθονη ποικιλία τα οποία μοιράζουμε σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ό,τι περισσεύει από εμάς, το δίνουμε σε άλλες κοινωνικές δομές, όπως τις φυλακές Διαβατών, τις Αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, το ‘’φάρο του κόσμου’’, το ‘’χαμόγελο του παιδιού’’, τα ‘’χωριά sos’’, σε δεκάδες συλλόγους, φιλόπτωχα, ενορίες, μητροπόλεις, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, δήμους, κοινότητες, κοινωνικά παντοπωλεία και σε πολλές ιδιωτικές πρωτοβουλίες κοινωνικών δράσεων.

Κοινωνικό κατάστημα ρούχων στην Περαία
Στη μπουτίκ μας διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία ρούχων για μικρούς και μεγάλους. Όλα καθαρά και περιποιημένα, έτοιμα να δοθούν σε κάθε άπορο και άνεργο.

Παράλληλα με τις άνωθεν υποδομές, τρέχουν ταυτόχρονα και οι ακόλουθες δράσεις:
Πρωινό σε μαθητές
Σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Ελληνικής συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) και τον ΠΑΟΚ, ξεκινήσαμε το πρόγραμμα προσφοράς πρωινού σε όσους μαθητές μας δίνουν οι διευθυντές σχολείων της Θεσσαλονίκης.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες Είμαστε παρόντες στα σύνορα, προσφέροντας στους πρόσφυγες τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και ό,τι άλλο είναι αναγκαίο.

gerontaspaisios.gr

Στο κομμάτι των κοινωνικών μας δράσεων διαθέτουμε:

Ένα κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο στον Τρίλοφο , όπου μπορούν να προσέρχονται οι ανασφάλιστοι και ανήμποροι συνάνθρωποί μας, για να λαμβάνουν ιατρικές φροντίδες θεραπείας και πρόληψης. Το μεγαλύτερο βάρος το δίνουμε στη συμβουλευτική ιατρική, την ενημέρωση και την πρόληψη.

Μια ηλεκτρονική υπηρεσία διευκόλυνσης ευρέσεως εργασίας.

Τράπεζα αίματος στο Ιπποκράτειο γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Θα γίνεται τακτική αιμοδοσία από τους χιλιάδες φίλους εθελοντές του σωματείου μας. Οι φιάλες αίματος θα διατίθενται σε κάθε συνάνθρωπό μας χωρίς καμία διάκριση.

Εργαστήρι ψυχικής ισορροπίας
Σε μια προσπάθεια να δώσουμε δύναμη και ελπίδα στους συνανθρώπους μας που βιώνουν καθημερινά τα αδιέξοδα της σύγχρονής ζωής, οργανώσαμε ένα εργαστήρι ψυχικής ισορροπίας στο οποίο προβάλουμε εναλλακτικούς δρόμους χαράς και εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης προβλημάτων. Με τη βοήθεια ειδικών που συνεργάζονται μαζί μας και την ανθρώπινη αλληλοϋποστήριξη, προσπαθούμε συλλογικά να συνθέσουμε μία δυνατή ομάδα ψυχικής στήριξης  και αλληλοβοήθειας.

-Πέρα όμως από το κομμάτι της αλληλεγγύης, βλέπουμε πως δραστηριοποιείστε και σε άλλα πεδία εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Πράγματι, στον ίδιο χώρο του κοινωνικού μας ιατρείου φιλοξενούμε κι ένα στέκι νεολαίας και μια Δανειστική βιβλιοθήκη. Συγκεντρώνοντας μια μεγάλη γκάμα λογοτεχνικών και εκπαιδευτικών βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, ενθαρρύνουμε την ψυχαγωγία μέσω της ανάγνωσης.

Παράλληλα, στην προσπάθειά μας να γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας και να εμπλουτίζουμε τους ορίζοντές μας, οργανώνουμε και εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μεγάλη σημασία έχει για μας να προσφέρουμε και μια περιήγηση στα μέρη που έζησε και μεγάλωσε ο Γέροντας Παΐσιος.

Στην ίδια λογική της επιμόρφωσης και ψυχικής αγωγής, διοργανώνουμε μία σειρά ομιλιών- διαλέξεων σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων και προσώπων.

-Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως η δράση του σωματείου έχει επεκταθεί και εκτός του νομού Θεσσαλονίκης.
Με μεγάλη μας χαρά και τιμή ανακοινώνουμε πως ανοίξαμε ένα καινούριο παράρτημα στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνικής συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation). Σε έναν πολυδύναμο χώρο κοινωνικής δράσης, στα Κ. Πετράλωνα Αθηνών, λειτουργεί κοινωνικό κατάστημα ρούχων, παιχνιδιών και τροφίμων. Η διεύθυνση είναι Τριών Ιεραρχών 26 και το τηλ. Επικοινωνίας 6978000282.

gerontaspaisios.gr

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το έργο του σωματίου και να διαδώσετε την προσπάθεια του μέσα από τους παρακάτω ιστότοπους:

http://gerontaspaisios.gr
https://www.facebook.com/gerontaspaisios.gr/timeline
https://twitter.com/paisios_gr

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή

Χριστίνα γιατί έτσι είναι το όνομά μου. Ανδρομέδα γιατί έτσι έμα... περισσότερα

 κοινωνικός ιστός 


Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Αλληλεγγύη

Δημοσιογράφοι εν δράσει

Εικόνες της κρίσης

Think deep blue

Μια πλατφόρμα για τα λάθη της πόλης

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.