Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Διάβασέ το! Επανέλαβε κάθε μέρα

Α
Α
Και βέβαια υψηλά είναι τα ποσοστά άγχους στη νεανική ηλικία, διότι η εφηβική ζωή όχι μόνο σχετίζεται αλλά και αποτελεί μίμηση της ενήλικης ζωής. Είναι γνωστό ότι η ανταγωνιστική καθημερινότητα δημιουργεί άγχος, το οποίο ως ψυχολογικός παράγοντας δυσχεραίνει και μεγιστοποιεί κάθε μικρό πρόβλημα στη ζωή. Δεν δύναται να αμφισβητηθεί, επιπλέον, ότι κύριο ερώτημα της καθημερινής εφηβικής ζωής είναι «Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες;».

Φυσικά, το άγχος των Πανελληνίων εδώ και δεκαετίες έχει προβληματίσει νέους και γονείς, αφού αποτελεί σημαντικό στάδιο της ελληνικής ζωής, καθορίζοντας την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Σίγουρα, ο καθένας μας έχει συναναστραφεί με εφήβους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τη διαχείριση του άγχους τους και αξίζει να επισημανθεί ότι το άγχος αυτό δεν είναι αποδοτικό. Ακόμα, παρόλο που μπορεί να γνωρίζουν το θέμα, διόλου απίστευτο δεν είναι να μην καταφέρουν να το γράψουν, λόγω της πίεσης και της αμηχανίας που τους γεμίζει εκείνη την ώρα. Οι νέοι πανικοβάλλονται και κυριολεκτικά αποτυγχάνουν χάρη σε αυτό. Και συχνά τυχαίνει να αναρωτιέμαι και να φοβάμαι μην φτάσω σε αυτό το σημείο, διότι κανένας δεν έχει την επιθυμία να αποτύχει ή να βρεθεί σε θέση πανεπιστημίου που δεν του αρέσει ή δεν του ταιριάζει.

Ιδιαίτερα κατανοητό χρειάζεται να γίνει το γεγονός ότι το άγχος δεν βοηθάει σε κανένα επίπεδο όλους τους ανθρώπους, αλλά κυρίως τους νέους, που βρίσκονται σε μια ξεχωριστή ηλικία, αφού κάθε συναίσθημά τους είναι πιο έντονο. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, τα παιδιά χρειάζονται στήριξη και βοήθεια από τους γονείς τους, ενώ αυτοί φαίνονται πολλές φορές και συνήθως ακούσια, να τα πιέζουν και να τα αγχώνουν ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό το λόγο ,μάλιστα, οι έφηβοι φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις, παθαίνουν κατάθλιψη, έχουν τάσεις αυτοκτονίας και κρίσεις πανικού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αδιαφορούμε, αλλά να προβληματιστούμε, γιατί τέτοια περιστατικά γίνονται όλο και πιο συχνά.

Ο νέος έτσι, είναι ωφέλιμο να κατανοήσει ότι οι Πανελλήνιες δεν είναι απαραίτητα το «τέλος του κόσμου» και υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για να δείξει τι αξίζει. Για κανένα λόγο, δεν πρέπει να απογοητεύονται ή να τα παρατάνε, γιατί η ζωή είναι ένα συνεχές ταξίδι προσπαθειών και κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο, αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο. Χρειάζεται αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό μας, αφού αυτά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να επιτύχουμε κάτι.

Η αυτοπεποίθηση και ο δυναμισμός είναι χαρακτηριστικά που με τη συνοδεία της προσπάθειας μπορούν να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αμφισβήτησε όσους λένε ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις! Πάλεψε για να κάνεις υπερήφανο τον εαυτό σου! Η προσπάθεια ανταμείβεται! Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, όλα είναι δυνατά αρκεί να το πιστέψεις! Ποτέ δεν είναι το τέλος, δεν πρέπει να τα παρατήσεις. Όσες φορές πέφτεις, άλλες τόσες πρέπει να σηκωθείς, επειδή η πορεία στο στόχο αξίζει. Η ζωή θέλει αισιοδοξία και χαμόγελα, οι δύσκολες μέρες θα περάσουν.
Δούλεψε, προσπάθησε, κάνε την αλλαγή!

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Χριστίνα Κέπε

Είμαι μαθήτρια και έχω διάθεση να μάθω και να ερευνήσω.Mου αρέσε... περισσότερα


Ατενίζοντας μια ''ιδανική'' ζωή

Ο Δεκέμβριος πάντα μας αλλάζει τη διάθεση

Κλείσε τα μάτια, ανέπνευσε... Τι είναι η ευτυχία;

Μη Συμβιβάζεσαι

Απεξάρτηση από τον ύπουλο εχθρό «αδράνεια»

Ψεύτικες ανάγκες

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.