Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Δεξιόχειρες Αριστεροί

Α
Α
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην αναφερθώ ποτέ στα πολιτικά πράγματα μέσα από τις δημοσιεύσεις μου. Η επέτειος όμως της ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δε μου αφήνει πολλά περιθώρια.
Ας αφήσουμε το ημερολόγιο να γυρίσει ένα χρόνο πίσω, τότε που προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός υπόσχονταν σκίσιμο μνημονίων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης, 13η σύνταξη και άλλα πολλά. Τότε που ο σημερινός Πρωθυπουργός έλεγε χαρακτηριστικά:"Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο". Τότε που από την Κρήτη δήλωνε:"Εμείς θα παίζουμε το ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη". Τότε που η ελπίδα ξεκίνησε να έρχεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και δημιουργεί κυβέρνηση συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για λόγους που μόνο εκείνοι ξέρουν. Η πρώτη κυβέρνηση στην Ελλάδα με κορμό την Αριστερά είναι γεγονός. Τότε ήταν που όλοι άρχιζαν να σκέφτονται διάφορα, όπως: "Έλα μωρέ... Αριστεροί είναι... Πόσους φόρους θα βάλουν πια;" ή "Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;" ή "Αν κάνει όλα αυτά που είπε θα τον ψηφίσω και εγώ".
Προς μεγάλη απογοήτευση όλων μας ακολούθησε μια σειρά από λάθος επιλογές του Πρωθυπουργού που πέρα από το ότι επιβεβαίωσαν την απειρία του, απογοήτευσαν την πλειονότητα των πολιτών. Λάθος επιλογές που αφορούν υπουργεία (βλέπε Γιάνης Βαρουφάκης), την προεδρία της Βουλής (βλέπε Ζωή Κωνσταντοπούλου) αλλά και την διαπραγμάτευση.
Επιτρέψτε μου να θεωρώ αποκορύφωμα της κυβέρνησης μας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015. Ένα δημοψήφισμα που δίχασε όχι μόνο το λαό αλλά και το ίδιο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ένα δημοψήφισμα που επιβεβαίωσε την απειρία των κυβερνώντων, ένα δημοψήφισμα που καθιέρωσε την τραπεζική αργία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικό όμως αυτής της κυβέρνησης είναι η πρωτοτυπία. Εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, γίνεται η έκπληξη. Στις 13 Αυγούστου 2015 ψηφίζεται το τρίτο μνημόνιο και από αυτούς που ήθελαν να το σκίσουν. Μετά την ψήφισή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: "Ψηφίσαμε το μνημόνιο, το οποίο αποτελεί, κατά τη δική μας άποψη, και την τελική συμφωνία εξόδου της χώρας από τις πολιτικές μνημονίων". Λίγο μετά της ψήφισης του μνημονίου, η κυβέρνηση παραιτείται και η χώρα οδηγείται για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο σε κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου. Σε αυτές κερδίζει για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τους ΑΝΕΛ συγκροτούν τη δεύτερη κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά με βασική αποστολή την εφαρμογή του μνημονίου.
Εδώ ταιριάζει η λαική παροιμία: "Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς".

Σήμερα, ένα χρόνο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, μπορώ να δηλώσω με σιγουριά πως ο σημερινός Πρωθυπουργός θα μείνει στο μυαλό μου ως ένας από τους χειρότερους, που βασίστηκε στον πόνο του λαού για να βρεθεί στην εξουσία. Μπορώ να δηλώσω επίσης πως εν μέρει επιβεβαιώθηκε μια από τις δηλώσεις του, μόνο αν ισχύσει το χιαστί σχήμα, καθώς όντως κάποιοι έπαιξαν το ζουρνά και κάποιοι χόρεψαν. Μόνο που οι αγορές έπαιξαν το ζουρνά και εμείς χορέψαμε. Εμείς χορέψαμε όμως ο πρώτος του κύκλου μας δεν ήξερε να χορεύει.
Επιβεβαιώθηκε επίσης ο κυβερνητικός εταίρος που σε ένα από τα προεκλογικά σποτάκια του κόμματός του τον Σεπτέμβριο δήλωσε πως θα μάθει στον Αλέξη να γράφει με το δεξί. Ναι ναι. Απευθυνόταν στο παιδάκι που στο σποτάκι είχε σπάσει το αριστερό χέρι του. Η μόνη που έμεινε παραπονεμένη τελικά είναι η ελπίδα που τελικά δεν ήρθε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μερικές παρατηρήσεις

Αν μου επιτρέπεις, μερικές παρατηρήσεις. Σε γενικές γραμμές τα βρίσκω σωστά αυτά που γράφεις, όντως ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πάρα πολλά πράγματα... »

εννοείται πως επιτρέπεται

Εννοείται πως επιτρέπεται οποιαδήποτε παρατήρηση αφού μέσω αυτών πιστεύω ότι βελτιωνόμαστε. Όσον αφορά το άρθρο μου τώρα... Θεωρώ πως αν ο Β... »

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις

Αρκετά ήθελα να γράψω και όχι άριστα... Το τ9 μου φταίει... »

Ωραιος τιτλος

Ήθελα να γράψω κάτι παρόμοιο οφείλω να ομολογήσω ότι με κάλυψες ο τίτλος που του έδωσες λέει πολλά θα ήθελα να προσθέσω όμως ότι η ελπίδα πε... »

Ευχαριστώ...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ελληνικός λαός φέρει σημαντικές ευθύνες. Μπορεί να έχουμε περάσει τα χίλια δεινά σαν λαός αλλά ζούμε στην Ελ... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Βαγγέλης Γιαννακός

Είμαι φοιτητής Νομικής με ιδιαίτερες ανησυχίες τις οποίες επιλέγ... περισσότερα


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Είμαστε η γενιά του Δεκέμβρη και δεν είμαστε πια 15 χρονών...

Δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου

Γιατί μας ενόχλησε η καιόμενη σημαία;

Ο Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα

Τα Όχι και τα Ναι μας...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογος
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.