Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Eλεύθεροι στη "δημοκρατία" τους!

Α
Α
21ος αιώνας λοιπόν, εν έτη 2016, αιώνας προόδου και ανάπτυξης, περίοδος τεχνολογικής ακμής και επιστημονικής έρευνας. Νέες γνώσεις, καινούργιες ιδέες, φρέσκα πρότυπα. Ισχύουν όμως όλα αυτά ή μήπως είναι εν τέλει εμπορικές ανάγκες που εξυπηρετούν μεγαλύτερους σκοπούς και ισχυρότερα συμφέροντα; Η επιστήμη έχει εξελιχθεί ραγδαία μέσω των πειραμάτων και της συνεχούς έρευνας, όμως πόσο πίσω έχει μείνει η κοινωνία στις κύριες ανάγκες του ανθρώπου!

Ζούμε σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία όπου τα πάντα γύρω μας εξαγοράζονται και πωλούνται! Οι ίδιοι είμαστε προϊόντα εκμετάλλευσης! Πέφτουμε θύματα καταναλωτισμού και δεν μπορούμε να βρούμε διέξοδο. Προτιμάμε να αγοράζουμε άχρηστα καινούργια πράγματα με σκοπό να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, να δούμε τηλεόραση και ως αποτέλεσμα να πειστούμε ότι το νέο i-phone είναι ότι πιο σημαντικό και πρέπει να το αποκτήσουμε εγκαίρως! Δεν μπορούμε να σκεφτούμε και να γνωρίσουμε την αλήθεια. Καταφεύγουμε σε χειρομαντείες, σε φλυτζάνια και χαρτορίχτρες για να μας πουν το μέλλον μας, ενώ το μέλλον μας οι ίδιοι το φτιάχνουμε! Πιστεύουμε σε ζώδια για να βρούμε ερωτικό σύντροφο και να αποκτήσουμε περισσότερα λεφτά... Κάνουμε φρούδες ελπίδες πως τα πράγματα θ' αλλάξουν ενώ την ίδια στιγμή καθόμαστε στον ίδιο καναπέ εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθώντας τις εξελίξεις και ελπίζοντας σε κάτι διαφορετικό μήπως και εμφανισθεί ο σωτήρας μας και μ' ένα μαγικό ραβδάκι τ' αλλάξει όλα!

Δεν μπορούμε να δούμε την αλήθεια γιατί ακόμη και η "αλήθεια" της τηλεόρασης εξυπηρετεί συμφέροντα με σκοπό να σε κάνει άβουλο ον. Φόβος, δυστυχία και παθητικοποίηση. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως η αλήθεια δεν περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους, αλλά είναι κάτι πιο βαθύ, κάτι που θέλει ψάξιμο και διαφυγή σε άλλους τόπους, έξω στην κοινωνία, στο δρόμο όπου τα πράγματα είναι σκληρά, όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να φάνε, αυτοκτονούν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις απ' το δάνειο, κλέβουν γιατί η κοινωνία τους ωθεί να κλέψουν, κάνουν χρήση ναρκωτικών γιατί δεν έχουν τη δύναμη να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο σύστημα και στο κράτος που τους τα προσφέρει, ξυλοκοπούνται, βασανίζονται διαρκώς και νιώθουν υπεύθυνοι γι'αυτή την κατάσταση ενώ την ίδια ώρα το σύστημα τους οδήγησε στη περιθωριοποίηση και στην απομόνωση!

Όμως, πώς να βγεις εκεί έξω και να αντιμετωπίσεις αυτή τη σκληρότητα όταν ένα ολόκληρο σύστημα σου επισημαίνει πως το πιο σημαντικό είναι να κάνεις φίλους στο facebook, να αλλάξεις φωτογραφία προφίλ, να σε ακολουθήσουν στο twitter και να ακούσεις τον καινούργιο δίσκο του Παντελίδη; Α και φυσικά μη ξεχνάμε το νέο i-phone που κυκλοφορεί για καταναλωτές με μισθό 400 ευρώ!

Τελικά υπάρχει όντως εξέλιξη και πρόοδος ή είναι όλα αυτά μια φούσκα ιμπεριαλιστικής πολιτικής που κάνει το λαό να πιστεύει στην ανάπτυξη, ενώ την ίδια ώρα δίπλα τους βυθίζονται πλοία, ζωές, παιδιά, ελπίδες και όνειρα που έπεσαν θύματα αυτής της τακτικής;

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Στεφανία Δέδε

Γεννημένη σ'ενα σύστημα σάπιο όπου οι "άλλοι" παίρνουν αποφάσεις... περισσότερα

 κοινωνικός ιστός 


Qui tacet consentit

Τρομοκρατία είναι να μη μπορείς να κάνεις όνειρα!

Σκιάχτρα κουστουμοψαράδων

Κάναμε τον κόσμο μας φτωχό

Και μετά από αυτό, μου ζητάς να είμαι άνθρωπος

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.