Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Η μικρή μου αδερφή

Α
Α
Όταν οι γονείς μου μου ανακοίνωσαν ότι θα αποκτήσω αδερφάκι υποθέτω πως αντέδρασα θετικά και χάρηκα. Δεν θυμάμαι και τόσο καθαρά εκείνη την περίοδο της ζωής μου σαν νήπιο. Όταν όμως η μητέρα μου έφερε στον κόσμο την αδερφή μου και έμαθα ότι είναι κορίτσι ε τότε ναι… Πέταξα από την χαρά μου, αυτό το θυμάμαι πολύ καλά.  Σαν μεγαλύτερη αδερφή ήθελα να είμαι πάντα δίπλα της. Να την έχω στην αγκαλιά μου, να παίζω μαζί της, να την προσέχω. Καθόμουν δίπλα στην κούνια της και της έκανα παρέα.

Και μετά, από την μια μέρα στην άλλη μεγάλωσε. Και κάπως έτσι άρχισαν η γκρίνια και οι τσακωμοί. Όταν ήθελε να παίρνει τα πράγματα μου, να κάνει ότι κάνω κι εγώ. Να παίζει με τα παιχνίδια μου, να παίζει με τις φίλες μου, να με διεκδικεί συνεχώς. Όμως μεγαλώνοντας ποιο παιδί θέλει να συναναστρέφεται με μικρότερούς του και ποιο παιδί είναι διατεθειμένο να αφιερώσει τον ελεύθερό  του χρόνο στα μικρά αδέρφια του; Όταν πλέον έχεις μεγαλώσει και η οικογένεια σου σου έχει εμπιστοσύνη και σου επιτρέπει να βγαίνεις με τους φίλους σου και να μένεις και μόνος στο σπίτι. Όταν αισθάνεσαι ότι είσαι πλέον μεγάλος και ανεξάρτητος και μπορείς να τα καταφέρεις.

Καθώς έμπαινα στην εφηβεία ένιωθα ότι η αδερφή μου με περιορίζει, ότι με ενοχλεί με οτιδήποτε κι αν κάνει. Τελειώνοντας όμως το λύκειο και μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο, μόνο τότε πραγματικά παρατήρησα την αδερφή μου. Τότε κατάλαβα πόσο μεγάλωσε και πόσο μου έμοιαζε. Κι έτσι όλα άλλαξαν μέσα μου. Άρχισα να της αφιερώνω περισσότερο χρόνο. Ήθελα να μιλάμε ελεύθερα, να την βοηθάω όποτε με χρειάζεται και να μην γυρίζω την πλάτη μου. Είχα την ανάγκη να είμαι εγώ το πρώτο άτομο που θα μιλήσει όταν συμβεί κάτι. Όταν είναι χαρούμενη, ή απογοητευμένη.

Πλέον όταν την κοιτάζω, μέσα στα μπλε της μάτια βλέπω μία δυνατή και ανεξάρτητη κοπέλα. Ένα όμορφο πλάσμα που είναι έτοιμο να βγει στον κόσμο και να τον κατακτήσει με την ζωντάνια του. Και είμαι τόσο περήφανη που αυτή είναι η αδερφή μου. Το κάποτε εκνευριστικό, μικρό παιδάκι είναι το άλλο μου μισό. Η μικρή μου αδερφή  που με προσέχει και χρειάζεται απλά να με κοιτάξει για να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Η καλύτερή μου φίλη που ξέρω ότι πάντα θα είναι δίπλα μου και θα με συμπληρώνει.

Πέρα από τον μικρό ανταγωνισμό που υπάρχει σε κάθε ανθρώπινη σχέση, ποιος δεσμός είναι δυνατότερος από τον αδελφικό; Και πόσο θλιβερό όταν το ξεχνούμε αυτό και απομακρυνόμαστε από την οικογένεια μας; Αυτή είναι το σπίτι μας, το καταφύγιο μας μέσα σε αυτή την άγρια και σκληρή καθημερινότητα.

Τα αδέρφια είναι ο καθρέφτης μας. Μέσα σε αυτά βλέπουμε τον εαυτό μας και όλο μας το είναι. Και αναμφίβολα είναι από τους ανθρώπους πους μας επηρεάζουν βαθιά και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Και η αδερφή μου με επηρεάζει απόλυτα. Με κάνει πιο δυνατή, πιο συγκροτημένη. Μου έχει μάθει να αγαπάω χωρίς ανταλλάγματα και να κατανοήσω  ότι τελικά τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή δεν είναι πράγματα αλλά στιγμές και άνθρωποι. Και τελικά ότι η καλύτερη μου φίλη είναι αυτή… Η μικρή μου αδερφή!

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Διάνηρα Τσαγκαλίδου

Δαμάζοντας την δημιουργικότητα που κάθε άνθρωπος έχει μέσα του,... περισσότερα


Ένα παιδί όχι σαν όλα τα άλλα

Στερνός Λόγος

Εσείς οι περήφανοι μονογονείς!

Το αηδόνι

Για τις μητέρες της καρδιάς

Δύο κορίτσια ονειρεύονται

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάνε φίλους όχι δίαιτα

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.