Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Paris 13/11/2015

Α
Α
Σήμερα είχα την τύχη να δω τις σταγόνες του καφέ που έσταζαν από την καφετιέρα στο ποτήρι μου και λίγο αργότερα να τον γευτώ. Είχα την τύχη να μπορώ να φάω, να μπορώ να μιλήσω με τη μητέρα μου, να πιάσω τα βιβλία μου, να σκεφτώ τι θα κάνω σήμερα, τι θα κάνω αύριο, ποιους θα δω και πότε θα τους δω. Είχα την τύχη να επιλέξω, το βράδυ που μας πέρασε, να μείνω ξύπνια, διαβάζοντας ένα βιβλίο στο άνετο κρεβάτι μου και αργότερα ήσυχη να κοιμηθώ. Είχα την τύχη να μιλήσω με τον μπαμπά μου, ο οποίος επέστρεφε από τη βραδινή του έξοδο ασφαλής στο σπίτι. Είχα την τύχη να ζήσω αυτές τις μικρές και καθημερινές στιγμές, όπως και εσείς και πολλοί ακόμη άνθρωποι.

Παράξενο δεν είναι να μιλάμε για τύχη; Είναι άραγε η δύναμη που κυβερνά τον κόσμο; Είναι ή δεν είναι αυτή που επιλέγει ποιος θα ζήσει για να δει τις σταγόνες του πρωινού του καφέ και ποιος θα πεθάνει από μια βομβιστική επίθεση που έγινε σε ένα μαγαζί από το οποίο περνούσε τυχαία γυρνώντας στο σπίτι, στην οικογένειά του; Και αν επεκταθώ παραπέρα, είναι ή δεν είναι η τύχη που εγώ και εσύ δεν πεινάμε, που δεν υποφέρουμε από κάποια ανίατη ασθένεια, που δεν είμαστε άστεγοι, που δεν φοβόμαστε να περπατήσουμε στους δρόμους ή που έχουμε την πιο πολύτιμη ελευθερία στον κόσμο, να κάνουμε όνειρα;

Υπάρχει Θεός που είναι τόσο σκληρός με τα παιδιά του;

Χθες στο Παρίσι σημειώθηκε μια ανθρώπινη τραγωδία, μια τραγωδία από τις πολλές. Τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια, μόνο το χωρίς συναίσθηση και ανθρωπιά μυαλό του ανθρώπου. Πέθαναν πολλοί αθώοι άνθρωποι στο Παρίσι, αλλά όχι μόνο εκεί. Παράλληλα διεξάγεται και ο πόλεμος στην Συρία, οι μετανάστες που πνίγονται στα σύνορά μας αυξάνονται, άνθρωποι πεθαίνουν στον κόσμο καθημερινά, έρμαια των επιλογών και των αποφάσεων κάποιων δυνατότερων.

Είναι πόλεμος, ένας συνεχής και ζωώδης πόλεμος, ασυγκίνητος μπροστά στο θαύμα της ζωής. Είναι πόλεμος, ένας απρόσωπος πόλεμος, ένας πόλεμος χωρίς ταυτότητα παρά μόνο με εκρηκτικά και όπλα. Ένας πόλεμος στον οποίο εμείς δεν μπορούμε δώσουμε ένα τέλος ούτε να αποφύγουμε αν κάποια μέρα αποφασίσει να μας χτυπήσει την πόρτα.

Τι όμως μπορούμε να κάνουμε; Οι προσευχές μας συχνά δεν εισακούονται, και αν τις κάνουμε τις κάνουμε για τυπικούς λόγους. Μέσα σας δεν σπάει κάτι; Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε να είμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. ΔΕΝ μ' αρέσει να με βλέπω, να μας βλέπω, με σταυρωμένα τα χέρια!ΑΠΟΨΕΙΣ

Για ακόμη μια φορά...

Για ακόμη μια φορά ένα υπέροχο κείμενο »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Βασιλική Xαλιαμπάλια

Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά. Νίκος Καζαν... περισσότερα


Αιματοχυσίας το ανάγνωσμα...

Το τέλος της ανθρωπότητας

Νο. 40

Εκεί ανάμεσα... στον τρόμο.

Κι όμως Κεμάλ, ο κόσμος μας μπορεί ν' αλλάξει

Kobane: Άλλος ένας τόπος μαρτυρίου...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Quijote

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.