Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ποντάρω εσένα

Α
Α
άγνωστο
Τις προάλλες έπεσε στα χέρια μου μια ταινία, το «13». Κάποιος μου είπε ότι πρόκειται για remake. Γενικότερα όταν έχει να κάνει με επανεκτελέσεις κρατάω μια στάση κάπως επιφυλακτική. Όχι όμως στην προκειμένη περίπτωση και αυτό γιατί ξαναβγήκε στην επιφάνεια το θέμα με το οποίο καταπιάνεται η ταινία. Στο θέμα λοιπόν.

Μια ομάδα «ανθρώπων» μεγάλης οικονομικής εμβέλειας δημιουργεί ένα ιδιαίτερο παιχνίδι τζόγου. Κατά την δική μου ερμηνεία, όχι απαραίτητα για το χρηματικό κέρδος. Περισσότερο ίσως για να αποκτήσει μια θεϊκή διάσταση ορίζοντας άμεσα την ανθρώπινη ζωή. Με ποιο τρόπο όμως; Οι όροι του παιχνιδιού απλοί και ωμοί. Ένα σύνολο ατόμων από το κοινωνικό περιθώριο, με εξαίρεση ενός που βρέθηκε εκεί κατά «τύχη», απογυμνωμένοι όλοι από κάθε ίχνος επιλογής και πρωτοβουλίας στήνουν ένα είδος έμψυχης ρώσικης ρουλέτας. Σε όλους δίνεται από ένα όπλο και την πρώτη φορά τοποθετείται μια σφαίρα. Όλοι σχηματίζουν ένα κύκλο πάνω στην σκηνή και με το σινιάλο του καθοδηγητή ξεκινούν το πρώτο βήμα του παιχνιδιού. Περιστρέφουν το γεμιστήρα κοιτάζοντας μια λάμπα μέχρι να ακούσουν το στοπ όταν η λάμπα ανάψει πυροβολούν τον μπροστινό τους. Όποιοι άνθρωποι-αριθμοί παραμείνουν ζωντανοί μπροστά στο κοινό των ευγενών-ιδιοκτητών, συνεχίζουν στον επόμενο γύρο ζωής και θανάτου με διαφορετικό αριθμό σφαιρών στο γεμιστήρα και συνεπώς διαφορετικές πιθανότητες επιβίωσης!

Με το πέρασμά των γύρων όσοι από την ομάδα των πλουσίων συνεχίζουν να έχουν τους παίχτες τους ζωντανούς πλησιάζουν όλο και περισσότερο το θεϊκό. Με την μόνη διαφορά ότι αυτή η μορφή θεϊκού καταργεί οποιαδήποτε άλλη και εδραιώνει αποκλειστικά την επίγεια. Οι υπόλοιποι ευγενείς αλλά όχι πια ιδιοκτήτες ποντάρουν στους επιζώντες και απλά έρχονται πιο κοντά στην αύξηση του κεφαλαίου τους. Στον προτελευταίο γύρο κληρώνονται δύο από τους επιζώντες για την τελική μονομαχία. Οι υπόλοιποι χάνουν το δικαίωμα στο χρηματικό έπαθλο, αλλά κερδίζουν το δικαίωμα στη ζωή. Αν την αντέξουν… Με τη λήξη του παιχνιδιού υπάρχουν αρκετοί πλούσιοι πλουσιότεροι, ένας ζωντανός - και ξαφνικά πλούσιος - και ένας ιδιοκτήτης-νικητής κατ' επέκταση ένας επίγειος θεός!

Η απόλυτη ανθρώπινη υπερφαγία. Εκεί όπου η αδυναμία κορεσμού σε οδηγεί στα πιο παρανοϊκά στενά της σκέψης σου. Μπορεί να χάσεις ή και να προσθέσεις κάτι στις καταθέσεις σου, αλλά σίγουρα έχεις νιώσει ξανά την αδρεναλίνη της απόκτησης του δυσεύρετου. Έχεις βάλει πάλι όρια ανάμεσα σε εσένα, στους δίπλα και στους από κάτω σου. Και αυτό σε εξιτάρει. Σε ζωντανεύει. Ο θάνατος στο ένα μέτρο τοποθετεί στον δικό σου «γεμιστήρα» οξυγόνο! Αποκρουστικό αλλά και πραγματικό ταυτόχρονα.

Υπάρχουν κι άλλα παρόμοια παιχνίδια που τα βλέπουμε σε πραγματικούς χρόνους κι εκεί κάποιος ποντάρει εσένα. Ένα από αυτά είναι και εκείνο το παιχνίδι απάνθρωπου τζόγου που παίζουν τα επιλεγμένα όμορφα και έξυπνα μυαλά των τραπεζών. Εύκολο κι αυτό στον τρόπο παιξίματος! Τα εκλεκτά αυτά κεφάλια, ερευνούν τις αγορές αδιάλειπτα με ένα και μόνο σκοπό, να διαβάσουν σωστά τη στιγμή που θα τις φτάσουν στον πάτο. Στο παιχνίδι βεβαίως και δυνατές επιχειρήσεις εμπιστοσύνης. Όταν το κέρδος είναι τόσο μεγάλο που είναι άσκοπο να μετρηθεί σε ποσοστά, τότε απαιτείται εχεμύθεια. Δημιουργείται έτσι μια μυστική σύμπραξη και σε ανύποπτο φαινομενικά, αλλά πλέον κατάλληλο ουσιαστικά, χρόνο γίνεται το «μπαμ»! Και σε αυτό το παιχνίδι τζόγου η έκβαση είναι παρόμοια. Υπάρχουν και χαμένοι και επιζώντες, εκεί που διαφοροποιείται είναι στο ότι οι επίγειοι θεοί είναι περισσότεροι!

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποντάρω σε σένα

ΤΖΟΓΟς ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΣΕ ΡΙΧΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Νάντια Δημητρίου

το ειδα τελευταία και μου άρεσε:οι όμορφες μέρες δεν έχουν ανάγκ... περισσότερα


Ο ιός της επιθυμίας

Παγκόσμια οικονομική κρίση

Άνιωθη

Μία αληθινή ιστορία...

Αντίο φίλε μου, θα μου λείψεις...

Η πραγματικότητα κάποια στιγμή θα σε δαγκώσει

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.