Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Οι σύγχρονοι νομάδες.

Α
Α
Ξέρεις πώς είναι να αλλάζεις τόπο διαμονής κάθε 9 μήνες;
Ξέρεις πώς είναι να είσαι άνεργος κάθε 9 μήνες;
Ξέρεις πως είναι να φυτεύεις ένα σπόρο γνώσης κάθε χρόνο και ποτέ να μην είσαι εκεί να τον δεις να ανθίζει;
Ξέρεις πως είναι να λες Καλό Καλοκαίρι στους μαθητές σου και να κρύβεις το αντίο και τα δάκρυα σου πίσω από όμορφες καλοκαιρινές εικόνες;
Ξέρεις πως είναι να έχεις θέληση να διδάξεις,να γεμίσεις τα παιδικά και εφηβικά κεφάλια με γνώση και όμως να μην μπορείς;
Ξέρεις πως είναι να μισείς την επιλογή σου να γίνεις εκπαιδευτικός όχι γιατί τελικά δεν σου αρέσει αλλά γιατί δεν σε αφήνουν να υπηρετήσεις το επάγγελμα σου;

Οι εκπαιδευτικοί είναι οι σύγχρονοι νομάδες κι αν νομίζετε πως ζουν έτσι όσοι είναι κάτω των τριάντα κάνετε λάθος. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αφήνουν κάθε χρόνο την οικογένειά τους, παίρνουν μια βαλίτσα και ταξιδεύουν με πλοία, τρένα και αεροπλάνα για να υπηρετήσουν το επάγγελμα τους. Είναι επίσης εκείνοι που πληρώνονται με καθυστέρηση και ζουν με χρηματικές ενέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον, είναι εκείνοι που κάθε χρόνο νοικιάζουν ένα καινούργιο σπίτι, εκείνοι που δίνουν τον μισό μισθό τους στις βενζίνες για να καλύψουν τις χιλιομετρικές αποστάσεις αφού πολλές φορές για να συμπληρώσουν το ωράριο πρέπει να υπηρετούν σε δυο σχολεία, είναι εκείνοι που κάθε πρωί στις 8 πρέπει να διδάξουν τους μαθητές ακόμα κι αν το προηγούμενο βράδυ έμειναν ξάγρυπνοι γιατί το σπίτι τους ήταν κρύο.

Είναι εκείνοι που όσες κυβερνήσεις κι αν πέρασαν δεν στάθηκαν συνοδοιπόροι στο έργο τους μονάχα τους στοχοποιούσαν σαν τους «κακούς δημόσιους υπαλλήλους» που έχουν 3 μήνες διακοπές όταν όλοι οι άλλοι έχουν μονάχα ένα μήνα. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που με υπομονή απαντούν στις ερωτήσεις των παιδιών και προσπαθούν να τα διδάξουν την αρετή του σεβασμού, της υπομονής. Εκείνοι που πιστεύουν στα παιδιά σου περισσότερο από εσένα γονιέ, που γίνονται αφορμή για χτίσουν τα παιδιά σου όνειρα και στόχους, εκείνοι που αγαπούν τη μελέτη και δείχνουν το δρόμο και στα παιδιά σου, εκείνοι που εκούσια ή ακούσια αγκαλιάζουν τα παιδιά σου με στοργή, εκείνοι που ανέχονται τους χαρακτήρες που εσύ δημιουργείς και προσπαθούν να τους δείξουν το μονοπάτι, εκείνοι που τα δικά τους παιδιά μπορεί να μην τα διαβάσουν ποτέ μα τα δικά σου θα τα διδάξουν με αγάπη.

Ξέρεις τι είναι οι εκπαιδευτικοί; Παιδιά που αρνούνται να μεγαλώσουν, παιδιά που υποσχέθηκαν να επιστρέψουν στο σχολείο γιατί το αγάπησαν.
Αυτοί οι σύγχρονοι νομάδες ταλαιπωρούνται κάθε Σεπτέμβρη γιατί βρίσκονται πάντα στην αναμονή και περισσεύουν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εσύ γονέα αλήθεια, θα διεκδικήσεις ποτέ από αυτό το κράτος το σχολείο που αξίζει στα παιδιά σου; Αυτοί οι νομάδες το κάνουν συχνά, πέφτουν πάνω σε τοίχους, άλλοτε πάλι οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες και κρίνονται ένοχοι.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Κατερίνα Γεμελιάρη

Χαράζω λέξεις για όσα οι άλλοι χαράζουν μέσα μου...γράφω χωρίς ν... περισσότερα


Πανελλήνιες εξετάσεις...

Επαγγελματικός (απο)προσανατολισμός

Δημιουργικότητα

Ματωμένα θρανία

Εκπαιδευτικά ιδρύματα;

Στην αναμονή

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάνε φίλους όχι δίαιτα

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.