Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ο ιός της επιθυμίας

Α
Α
Ιάσονας Κάντας
Ξυπνάω το πρωί και πριν καν ανοίξω τα μάτια έχει γεννηθεί ήδη η πρώτη επιθυμία. Είναι μόνο ύλη, εξαγοράσιμη και φθαρτή. Βουρτσίζω τα δόντια και καταστρώνω σχέδια. Από κάπου θα κόψω και θα τα βολέψω. Φτιάχνω τον πρώτο καφέ της μέρας, δίνω ταυτόχρονα το ηλεκτρονικό παρόν και κάπου εκεί ανάμεσα σε σύμβολα και εικονικές φωνές γεννιέται και η δεύτερη επιθυμία. Κάπου θα την στριμώξουμε κι αυτήν στον μηνιαίο προϋπολογισμό.

Αθόρυβα παρουσιάζεται και η τρίτη και μετά η τέταρη στη σειρά. Τότε είναι που αρχίζω να φοβάμαι πως δεν θα προλάβω να τις χωρέσω όλες στο πορτοφόλι μου. Και να φανταστείς ότι δεν είμαι καν στα μισά της μέρας! Αυτοματοποιημένο συναίσθημα ζήλειας στο παιχνίδι. Ζήλεια για εκείνον που αφήνει ανενόχλητα όλες τις επιθυμίες που του φυτεύονται στο κεφάλι να γέμιζουν αριθμούς σε αποδείξεις. Δίχως άγχος για το πώς θα ισοροπήσει μεταξύ επιθυμιών και υποχρεώσεων. Χωρίς να χρειάζεται να δηλητηριάζεται από ζήλεια. Είναι προφανές ότι εγώ με τις κουνελομάνες-επιθυμίες τα βρίσκω σκούρα.

Τι να κάνει άραγε αυτός που βρίσκεται χιλιάδες ευρώ μακριά απο τις δικές του; Μήπως για παράδειγμα ο άστεγος, πέρα από την επιθυμία για επιβίωση, να μην διακατέχεται από υλιστικές επιθυμίες; Ούτε ακόμη στον ονειρικό γάμο φαντασίας και επιθυμητού; Μου φαίνεται απίθανο σε έναν κόσμο σαν τον δικό μας, πραγματικό ή δυνητικό λίγη σημασία έχει.

Η επιθυμία έχει κατά έναν τρόπο απογυμνωθεί από την ουσιαστική της έννοια. Και κατά έναν άλλο, αλλόκοτο, προάγεται πάντα σε ανάγκη! Αν την υλιστική επιθυμία τη μετριάσεις ή την αντισταθμίσεις με όποιας μορφής φιλανθρωπία, αυτό δεν σημαίνει ότι την έχεις εξουσιάσει. Είναι ο ιός που έχει μεταλλάξει όλους εμάς. Έχει ισχωρήσει στην γενετική μας βάση δίχως να αντιληφθούμε το παραμικρό. Έτσι, κάθε φορά που είμαστε αποφασισμένοι και θαρραλέοι να γίνουμε ελεύθεροι, ο ιός είναι εκεί για να μας υπενθυμίζει τα επιτρεπόμενα...

Σίγουρα δεν είμαστε όλοι μολυσμένοι στον ίδιο βαθμό. Σίγουρα υπάρχουν και εκείνοι που τον έχουν καταπολεμήσει, όπως επίσης υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να μολυνθούν κι άλλο!

Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει αντίδοτο, όπως συμβαίνει με όλους τους ιούς. Θα ήθελα να ξέρω αν και πότε θα το ρίξουν στην αγορά. Άραγε γίνεσαι ελεύθερος, αποκτώντας το; Κάτι μου λέει πως το αντίδοτο βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο μυαλό. Αν το παιδέψω λίγο παραπάνω; Αν μάθω να βλέπω και εκείνους που επιβιώνουν έξω από τα δεσμά της όποιας επιθυμίας; Δύσκολο, όμως θα προσπαθήσω να βάλω στην επιθυμία την ουσία που κάποτε είχε, εκείνη που τη συνδέει με την ψυχή. Η επιθυμία δεν θα καπακώνει πλέον το όποιο κενό ή την όποια αδυναμία. Η επιθυμία μου θα με κάνει ελεύθερο άνθρωπο!

"Η ελευθερία έγκειται μόνο στην εσωτερική μας ικανότητα να επιλέγουμε διαφορετικά δεσμά: τα δεσμά της επιθυμίας και του εγώ ή τα δεσμά του φέγγους που φωτίζει την ζωή μας."

Ασις Σρι Μανταβα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Θέλουμε να ξεφύγουμε;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χρόνης Μίσσιος σημείωνε ότι ο μόνος τρόπος για να επέλθει αλλαγή και να υπάρξει ελευθερία, είναι να απαρνηθούμ... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Νάντια Δημητρίου

το ειδα τελευταία και μου άρεσε:οι όμορφες μέρες δεν έχουν ανάγκ... περισσότερα


Τα Χριστούγεννα των πολλών και των "υπολοίπων"...

Μπάλα δίχως εστία

Σε όλους εκείνους, τους φρουρούς του περιθωρίου...

Μία αληθινή ιστορία...

Το τώρα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.