Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Jelly: η δημιουργικότητα δικτυώνεται...

Α
Α
Jelly
Jelly σημαίνει ζελές. Ζελές ίσον κάτι νόστιμο, ευέλικτο και φρέσκο… Δεν είναι λοιπόν να αναρωτιέται κανείς για τον λόγο που νέοι άνθρωποι από τον χώρο της online επικοινωνίας επέλεξαν αυτό το όνομα για να δημιουργήσουν την κοινότητά τους. Την πρώτη ίσως στην Ελλάδα, με σκοπό τη συνεργασία, τη μάθηση, την ανταλλαγή ιδεών και τον διάλογο μεταξύ επαγγελματιών, και όχι μόνο, στα new media και την επικοινωνία. Είτε online είτε offline, η κοινότητα του Jelly πρωτοπορεί, δημιουργεί και κυρίως δικτυώνει…

Δύο Jellycious μέλη, η Κωνσταντίνα Zoehrer (Κ.Ζ.) και η Κυριακή Ιατροπούλη (Κ.Ι.) μας εξηγούν πώς η δικτύωση παράγει έμπνευση και το internet πραγματικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων…

Πότε γεννήθηκε το Jelly στην Ελλάδα και ποια ήταν η αφορμή;

Κ. Z: To Jelly ήρθε στην Ελλάδα τον Νοέμβρη του 2008. Η διαδρομή του ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη μέσω email προς Αθήνα. Εμπνεύστηκε από το Media Camp Athens που είχε γίνει λίγους μήνες νωρίτερα. Αφορμή στάθηκε η ανάγκη και η διάθεση για ανταλλαγή ιδεών και συνεργασία σε ένα χαλαρό περιβάλλον με ανεπίσημο ύψος, διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει σε παραδοσιακά εργασιακά περιβάλλοντα. Ξεκινήσαμε με coworking sessions, όπου συγκεντρωνόμασταν με τα λάπτοπ μας για να δουλέψουμε παρέα. Πλέον, το βλέπουμε σαν μία πλατφόρμα δημιουργικότητας, συνεργασίας και διαλόγου.

Με ποιον τρόπο λειτουργεί και τι θα είχε να κερδίσει κάποιος άνθρωπος του χώρου αν εμπλεκόταν σε αυτήν την παρέα;

Κ. Z: Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς από το όνομα, το Jelly είναι πάνω από όλα, ευέλικτο! Λειτουργεί διαδραστικά οnline και offline. Online πραγματοποιείται όλη η επικοινωνία και ο συντονισμός μεταξύ της ομάδας και όσων ενδιαφέρονται, ακόμα και επί μικρών projects. Το offline κομμάτι μας είναι τα coworking sessions και τα Jelly talks, όπου δίνουμε έμφαση στη δημιουργία πραγματικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Τι μπορεί να κερδίσει κανείς; Επαφή και επικοινωνία με ανθρώπους που μοιράζονται κάτι κοινό: τη διάθεση για δημιουργία και μάθηση. Για τους νεότερους, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, τη δυνατότητα να εκφράσουν ή και να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.

Ποιος είναι ο στόχος αυτής της ομάδας;

Κ. Z: Ιδανικά, στόχος είναι να αρχίσουν να οργανώνονται συναντήσεις σε κάθε πόλη και να γεννηθούν συνεργασίες μεταξύ των πόλεων, νέες ομάδες και προσπάθειες. Να εμπνεύσει για να δημιουργηθούν νέα πράγματα.

Κ. Ι: Στόχος της κοινότητας του Jelly είναι να εμπνεύσει και να εμπνευστεί, να δημιουργήσει και να εξελιχθεί. Αυτό που θέλουμε και ελπίζουμε, είναι να γεννηθούν ιδέες και συνεργασίες μέσα από το Jelly.

Σε τι φάση βρίσκεται η online επικοινωνία στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή; Υπάρχει τεχνογνωσία, αξιόπιστο κι εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και εν τέλει προοπτική;

Κ. Ι: Είναι γνωστό ότι τα πράγματα εξελίσσονται με πιο αργούς ρυθμούς στην Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες χώρες. Γίνονται καλές προσπάθειες, αλλά συνήθως με επιφύλαξη και εκ του ασφαλούς. Το θετικό είναι, όμως, πως υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά, πρωτοποριακές ιδέες και, κυρίως, όραμα! Σε αυτόν τον τομέα, αυτά είναι πιο σημαντικά από τις τεχνικές γνώσεις.

Τι έχει οργανώσει μέχρι στιγμής το Jelly και τι προτίθεται να οργανώσει στο μέλλον;

Κ. Z: Mέχρι στιγμής έχουμε οργανώσει δεκαεπτά casual coworking sessions και πέντε Jelly talks (καλύπτοντας θέματα όπως η διαδραστικότητα, η διαδικτυακή εκπαίδευση, το design, τα non-profit projects κλπ.). Το 2010, το Jelly ταξίδεψε, ως project με κοινωνικό χαρακτήρα, στο Campus Party Europe στη Μαδρίτη.

Στόχος για το μέλλον είναι να βρεθούν χώροι που θα μας φιλοξενούν, έτσι ώστε τα coworking sessions να γίνονται πιο τακτικά, αλλά και συνεργάτες - υποστηρικτές για τα επόμενα Jelly talks.

Κ. Ι: Στις 28 Ιανουαρίου διοργανώνουμε το επόμενο Jelly Talk. Το θέμα μας αυτή τη φορά είναι η χρήση των νέων μέσων σε ΜΚΟ και εθελοντικές προσπάθειες. Θα παρουσιαστούν case studies που αφορούν στην εφαρμογή των ψηφιακών μέσων στην επικοινωνία και τη συλλογική εργασία σε ανθρωπιστικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά έργα. Η εκδήλωση θα γίνει στο Ε.Δ.Ω., Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός, και είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ιάσονας Κάντας

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων κ' Πολιτισμού του Παν... περισσότερα


Αθηναίοι στην πράξη...

Athensville: περπατησιές στο κέντρο της Αθήνας

World Community Grid: Ένας νέος τρόπος προσφοράς

Η πραγματικότητα του MSN και των υπολοίπων...

Καινοτομώντας στο διαδίκτυο και τις υπηρεσίες υγείας...

World Community Grid: Ένας νέος τρόπος προσφοράς

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.