Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Πόλη της καρδιάς μου

Α
Α
Anthi%20Giagka-%u039D%u03AD%u03BF%u03C2%20%u03C3%u03B9%u03B4%u03B7%u03C1%u03BF%u03B4%u03C1%u03BF%u03BC%u03B9%u03BA%u03CC%u03C2%20%u03C3%u03C4%u03B1%u03B8%u03BC%u03CC%u03C2%20%u0398%u03B5%u03C3%u03C3%u03B1%u03BB%u03BF%u03BD%u03AF%u03BA%u03B7%u03C2
Σκέφτομαι, πως μόλις ετοιμάζομαι να γράψω πολύ κλισεδιάρικα πράγματα, ίσως κάπως συναισθηματικά, αλλά φταίει αυτή η άτιμη η βόλτα στη Θεσσαλονίκη ή βασικά φταίει η ίδια η Θεσσαλονίκη που τη μέρα που ορκίστηκα και την άφησα, δεν έτρεξε πίσω μου σα μεγάλος έρωτας να μη μ' αφήσει να φύγω ή που στην τελική δεν έκανε μια προσπάθεια να ξεκουνηθεί από εκεί που είναι να έρθει εδώ στον κάμπο, να με ακολουθήσει.

Θα μου πεις όμως, πως η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε ποτέ να ζήσει στον ξερό, καυτό κάμπο. Θέλει θάλασσα να αγναντεύει το μπλε, βαρδάρηδες τον χειμώνα και ομίχλη να πνίγεται μέσα της και να χάνονται οι άνθρωποί της μέσα στο σύννεφο καθώς περπατούν και να τραγουδούν στην παραλία κάτι ατέλειωτα βράδια ''σ' αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα''.

Αναρωτιέμαι τώρα που η μελαγχολία και η νοσταλγία έχουν φουσκώσει μέσα μου, τι ήταν αυτό που λάτρεψα; Η πόλη μόνη της ή μήπως οι άνθρωποι που έτυχε να γνωρίσω εκεί και μ' έκαναν να αγαπήσω και την πόλη; Τέτοια ερωτήματα φροντίζω να μη με απασχολούν και πολύ. (Εξάλλου γιατί να ψάχνουμε την αιτία της αγάπης;) Πιστεύω όμως πως ο συνδυασμός είναι η σπίθα που προκαλεί την πυρκαγιά.

Περπατώντας αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη τη χάζευα πραγματικά. Όλα μα όλα έμοιαζαν τόσο όμορφα και νομίζω πως ένιωθα σαν να τα πρωταντίκριζα κι ας μην ήταν έτσι. Κι ας μου περνούσαν από το μυαλό σκέψεις όπως ''αυτό το φανάρι μπορεί να το διασχίζω για χιλιοστή φορά...''
Όλα εξέπεμπαν τη δική τους γοητεία και η ατμόσφαιρα ακόμα, που προσπαθούσα να την απομυθοποιήσω στο μυαλό μου επιχειρηματολογώντας απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό. ''Ανθή, εδώ είναι πολύ το καυσαέριο, στη Λάρισα ο αέρας είναι πιο καθαρός.'' Κι ύστερα το βλέμμα μου έφευγε από τη θάλασσα, από τον ουρανό, από την άσφαλτο, από τα κτήρια και κοιτούσε δίπλα από τον ώμο μου. Και έβλεπε κι έναν ακόμα ώμο ή κι άλλους ώμους που τραντάζονταν ελαφρώς απορροφώντας τους κραδασμούς του βαδίσματος. Αυτοί οι ώμοι ήταν των φίλων μου κι οι φίλοι μου περπατούσαν μαζί μου στη Θεσσαλονίκη, έπιναν καφέ μαζί μου στη Θεσσαλονίκη, μ' αγκάλιαζαν στη Θεσσαλονίκη.

Πού είναι ο έρωτας; Στο σκηνικό ή στους ανθρώπους; Δεν έχει σημασία! Μάλλον το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Οι φίλοι, έγιναν φίλοι στη Θεσσαλονίκη. Κι η Θεσσαλονίκη τους χάρισε τα ωραιότερα τοπία για να φωτογραφίσουν τις αγκαλιές τους, τις πιο όμορφες πλατείες για να αντιλαλήσει το γέλιο τους.

Αγάπη μου, πόλη της καρδιάς μου.
Αγάπες μου, άνθρωποι της καρδιάς μου.
Ανθή Γιάγκα, 03/09/2015

ΑΠΟΨΕΙΣ

...γιατί να ψάχνουμε την αιτία της αγάπης;

έτσι ακριβώς θα περιέγραφα και εγώ μιαν άλλη πόλη στην Ιταλία... εκεί που σπούδασα... Θεσσαλονίκη για πάντα έστω και αν γεννήθηκα και δεν τη... »

Με συγκίνησες

την καψούρα μου για την πόλη την ξέρεις πολύ καλά. Είπαμε είναι προσφυγομάνα η Θεσσαλονίκη και τους αγκαλιάζει όλους σαν παιδιά της. Κι άλλα... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ανθή Γιάγκα

Με λένε Ανθή και ζω στην πιο ζεστή πόλη της Ελλάδας, τη Λάρισα ό... περισσότερα


Ξεχασμένη παιδική μου χαρά

Να διαβάζεις τους τοίχους

14 Οκτωβρίου 2010 ώρα 22:57

Ποιος σώζει ποιον: η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο

Το παιδί στην αιώρα

Μια ανάσα, μόνο μία

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.