Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Λαθραίοι άνθρωποι

Α
Α
news247
Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων της χώρας, έχοντας πλέον καταλήξει πως δε θα μας σώσει κανένας πολιτικός όσο κοντά και να βρίσκεται στο λαό, και μη νιώθοντας προδομένη από μια αριστερή κυβέρνηση γιατί ξεκάθαρα δηλώνω πως αυτή η κυβέρνηση αριστερή δεν είναι, παρακολουθώ τον ξεπεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ένωσης κρατών που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με το χειρότερο δυνατόν τρόπο.

Πως είναι να δυνατόν η ίδια Ένωση να διαθέτει τεράστια χρηματικά ποσά διαθέσιμα για την προστασία των ζώων, και πολύ σωστά πράττει, αλλά μη μπορεί να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τους μετανάστες;
Πως είναι δυνατόν να ζούμε στο 2015 και να αποκαλούμε ακόμα λαθραίους τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται μέσα σε βάρκες για να καταλήξουν σε μια πλατεία όπου σήμερα λιώνουν κάτω από τον ήλιο και κατά τη χειμερινή περίοδο θα μουλιάζουν από τη βροχή για να τους φροντίσουμε με τα ψίχουλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την τεράστια ψυχή των εθελοντών που ξέρουν πολύ καλά να δείχνουν έμπρακτα αλληλεγγύη;

Ξαφνικά νομίζω πως βρήκα ποιος είναι ο σωτήρας μας, αυτή η λέξη, αλληλεγγύη. Δε χρειάζεται πια να περιμένουμε το κράτος, την Ευρώπη, την Αμερική και ότι τέλος πάντων περιμένουμε για να αλλάξουν τα «κακώς κείμενα» που μας περιβάλλουν. Πρέπει πρώτα να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι κι αυτό συμβαίνει σιγά-σιγά, σταδιακά.

Οι μετανάστες που φτάνουν είτε εδώ είτε σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν έρχονται γιατί δεν αγαπάνε την πατρίδα τους, ούτε έρχονται με σκοπό να κάνουν ληστείες και εγκλήματα, έρχονται γιατί δεν μπορούν να μείνουν πλέον στη χώρα τους για διάφορους λόγους και αναζητούν μια νέα πατρίδα να τους φιλοξενήσει. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες εχθρικά γιατί το σύστημα τους στοχοποιεί για την εγκληματικότητα λες και πριν φτάσουν στην χώρα μας οι ξένοι το έγκλημα μας ήταν άγνωστη λέξη.

Δεν αγνοώ βέβαια πως ναι υπάρχουν και μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα όπως υπάρχουν και Έλληνες κι έρχονται αντιμέτωποι με το νόμο όπως γίνεται σε όλες τις ευνομούμενες πολιτείες. Θα υπερασπίζομαι όμως το δικαίωμα των μεταναστών στη ζωή όπως υπερασπίζομαι και το δικαίωμα των Ελλήνων στη ζωή με την ίδια θέρμη και το ίδιο πάθος γιατί για εμένα η καταγωγή δεν είναι κριτήριο κατωτερότητας ή ανωτερότητας. Θέλω να πω πως όλοι αυτοί οι μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας έχουν δικαίωμα στη ζωή όπως δικαίωμα στη ζωή έχουμε κι εμείς.
Δυστυχώς ζούμε μια εποχή άσχημη, μια εποχή που άνθρωποι στερούνται την τροφή και την στέγη που εμείς εδώ είχαμε δεδομένη μέχρι και τρία χρόνια πριν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί που με ευκολία οι σύγχρονες κοινωνίες της Δύσης αποκαλούν λαθραίους, έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό, το οποίο τους δίνουν όλοι αυτοί οι εθελοντές που βοηθάνε κυρίως δίνοντας την ψυχή τους.

Δε χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες για να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου που δυστυχώς βρίσκονται σε μια άσχημη κατάσταση, χρειάζεται μονάχα να είσαι άνθρωπος και όχι ένα απλό γρανάζι που κινείται όπως το έχουν ρυθμίσει από το εργοστάσιο.
Στα ντουλάπια μας όλοι έχουμε φαγητό και ρούχα που μας περισσεύουν κι αν δεν θέλετε να τα δώσετε στους μετανάστες γιατί έρχονται εδώ και στερούν από τους Έλληνες την δυνατότητα της εργασίας, αν και μεταξύ μας οι άνθρωποι αυτοί κάνουν τις δουλειές εκείνες που ο Έλληνας απορρίπτει, συγκέντρωσε ότι σου περισσεύει και φρόντισε να φτάσει στα χέρια των Ελλήνων που υποφέρουν. Στη γειτονιά σου σίγουρα κάποιος θα έχει ανάγκη ένα πιάτο φαγητό.
Κάπως έτσι θα χτιστεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης χωρίς καμιά χρωματική απόχρωση και θα είσαι κομμάτι μιας όμορφης πράξης. Η λύση δεν βρίσκεται στα πολιτικά παιχνίδια που μας πλασάρουν, η λύση βρίσκεται στην ένωση της κοινωνίας για την επίτευξη ενός καλού σκοπού.
Μοιράσου ότι σου περισσεύει με εκείνον που το στερείται.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Κατερίνα Γεμελιάρη

Χαράζω λέξεις για όσα οι άλλοι χαράζουν μέσα μου...γράφω χωρίς ν... περισσότερα


Δύο μήνες

The Big Chill ΙI

Το σκοινί

Αποτυχία λέγεται κύριοι

Άνθρωποι

Όλοι για έναν και ένας για όλους

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάνε φίλους όχι δίαιτα

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.