Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Τα σχόλια δικά μας

Α
Α
via%20google
Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο φοιτητικό camping του ΑΠΘ, στο Ποσείδι. Καθώς ξημερωνόμασταν πια στο beachbar, ανάμεσα σε άλλα τραγουδάκια που ο καλός μας ο dj διάλεγε και, δε λέω, είχαμε κάνει κέφι, πετάει κι ένα τραγουδάκι απ’ αυτά που οι δημιουργοί τους αποκαλούν hiphop, ενώ άποψή μου είναι πως δεν πρόκειται καν για hiphop, αλλά ούτε και για τραγούδι.
Όλοι καταξεσκίστηκαν να το χορεύουν και ήξεραν το τραγούδι στίχο προς στίχο και σκέφτομαι μάλλον θα ‘ναι γνωστό κι εγώ δε θα έχω πάρει χαμπάρι αφού συνήθως ακούω μουσική και όχι δείγματα μουσικής ή απόπειρες κάποιου ανθρώπου να μιξάρει στο προγραμματάκι που έχει κατεβάσει στον υπολογιστή του.

Καθώς δεν καταλάβαινα ούτε τους στίχους προσπάθησα να επικεντρώσω την προσοχή μου στο να πιάσω καμιά ρίμα, γιατί πλέον ήμουνα περίεργη να μάθω τι είναι αυτό που κάνει όλους τριγύρω να παθιάζονται.
Και καταφέρνω τελικά ν’ ακούσω στίχο. Φαντάζομαι, πως αν ήμουν είκοσι χρόνια μεγαλύτερη θα αφηνίαζα εκθειάζοντας τη γενιά μου και κάνοντας κήρυγμα στους νέους να πάνε ν’ ακούσουν τα τραγούδια της εποχής μου ‘’που ήταν ποιοτικά και οι καλλιτέχνες ήταν πραγματικοί καλλιτέχνες και τα λοιπά και τα λοιπά...’’. Και μπορεί να είχα και δίκιο, αλλά δε θα εστιάσω εδώ.
Ψάχνοντας αργότερα το τραγούδι για να μπορέσω να το ακούσω πια με την ησυχία μου, επιβεβαίωσα αυτό που είχα υποψιαστεί όταν το πρωτάκουσα.
Ότι πρόκειται για ένα σεξιστικό ανοσιούργημα.
Θαυμάστε λοιπόν έκφραση, λεξιλόγιο, πρωτοτυπία...Γιατί φυσικά και η καθαρίστρια και η δασκάλα τι μπορεί να είναι; Εργαζόμενες γυναίκες; Λάθος, μέγιστο λάθος. Είναι σεξουαλικά αντικείμενα, κατάλληλες να πρωταγωνιστούν σε ερωτικές φαντασιώσεις που πρέπει μάλιστα να γίνονται τραγούδια!
Έτσι είναι σίγουρο, πως αν είσαι γυναίκα και ασκείς ένα από τα παραπάνω δύο επαγγέλματα, θα πρέπει να υποστείς και τον παραπάνω σεξιστικό ύμνο οχετό, γιατί υπάρχει άνθρωπος που σκέφτηκε το στίχο ''λέρωνα επίτηδες ολόκληρο το σπίτι για να την παίρνω μάτι όταν θα καθαρίζει''...

Κι αυτό βέβαια είναι ό,τι πιο ήπιο ακούγεται στο εν λόγω άσμα.
Τέλος πάντων δεν κατηγορώ αυτόν που το εμπνεύστηκε, ας αφήσουμε τους ‘’δημιουργούς’’ να εκφραστούν. Τις κοπέλες όμως που το ήξεραν απ’ έξω και τις έβλεπα γύρω μου να κουνιούνται και να γουστάρουν θα θελα να τις ρωτήσω πώς θα ένιωθαν αν είχε γραφτεί, ας πούμε, γι’ αυτές. Άσχημα, ε;

Ο σεξισμός δεν είναι στο καμάκι που θα μας κάνουν οι άντρες και που μπορεί πάντα να μην είναι πετυχημένο. Είναι κι εκεί που δεν το περιμένουμε.
Να σας πω το πιο απλό. Στις αγγελίες δικηγορικών γραφείων ένα μεγάλο ποσοστό ζητάει ‘’Νέα-ασκούμενη δικηγόρο’’
Τα σχόλια δικά μας.
Ανθή Γιάγκα, 18/07/2015

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πωσειδάρα

Όταν το διάβασα, θυμήθηκα μια άλλη "δημιουργία"-μόδα, λιγα χρόνια πριν, που με χάλασε και με προβλημάτισε. Κατέληξα ότι στο χέρι μου είναι τ... »

Ακριβώς

αυτό που είπες.Είναι στο χέρι μας το τι θ' ακούσουμε, τι θα δούμε και τι θα ασπαστούμε ως κοσμοθεωρία και στο χέρι μας είναι να μην τρώμε αμ... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ανθή Γιάγκα

Με λένε Ανθή και ζω στην πιο ζεστή πόλη της Ελλάδας, τη Λάρισα ό... περισσότερα


Σκέψεις φωτιά και ετούτο εδώ το σημείωμα...

Μοιάζει γυναίκα κουρασμένη από το δρόμο...

O βράχος, το στήριγμα, η αιώνια συντροφιά!

Για τις μητέρες της καρδιάς

Στο διάολο η τελειότητα

Μπάρμπι σχιζοφρένεια

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.