Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Μία ουσιαστική καταστροφή

Α
Α
deviantart.comdeviantart.com

Πολλές οι οικονομικές καταστροφές, δεν λέω, η ανεργία και η κοροϊδία που σαν λαός έχουμε βιώσει. Όμως αναλογιζόμενη το παρελθόν, οραματίζομαι ένα κενό μέλλον, λόγω μιας ουσιαστικής καταστροφής.

Ακόμα και να ανακάμψει η οικονομία και όλα να γίνουν ρόδινα ένας στρατός από ανθρώπους με ανύπαρκτη κριτική σκέψη, εύπλαστο χαρακτήρα (που προσαρμόζεται όταν τον βολεύει, με άλλα λόγια αρπακόλλες) και καμία διάθεση για ουσιαστική μάθηση είναι έτοιμος για την αγορά, εξερχόμενος από πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Η πλειοψηφία των φοιτητών μπαίνουν σε σχολές υπό την επήρεια της προπαγάνδας των γονιών τους. Κριτήρια, η επαγγελματική αποκατάσταση. Η λογική αυτή γρήγορα οδηγεί στον ανταγωνισμό μεταξύ συμφοιτητών και στο ανελέητο γλείψιμο  των καθηγητών (αχ πόσο το θέλουν, ειδικά αν συμφωνείς και πολιτικά μαζί τους και τρώγεσαι κιόλας)

Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι μεγάλος αριθμός σπουδαστών (ας μη κρυβόμαστε) βγάζουν τις σχολές με την βοήθεια των iphone τους. Οι επιτηρητές γνωρίζοντας πως ο καθηγητής θέλει να τελειώνει και να μη διορθώνει και πολλά, πολλές φορές  κρατούν την εξής στάση κάντε αυτό που είναι να κάνετε, αλλά με ησυχία ( προσωπική εμπειρία)

Τα άτομα αυτά συνήθως έχουν βλέψεις στο χώρο και ξαφνικά παθιάζονται για το ρόλο τους, μάλιστα στην ορκωμοσία είναι αυτοί που θα σου πουν ποσό μοναδικά ένιωσαν και πως σίγουρα έχουν κλείσει και το μεταπτυχιακό τους (είπαμε μεταπτυχιακά κάνουν όλοι τώρα)

Και όχι δεν είμαι το φυτουκλάκι, που το πειράζει που τα ''κακά'' παιδιά αντιγράφουν. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν έχουν όρεξη να μάθουν τίποτα. Βλέπουν ως αγγαρεία τη μάθηση (αγγαρεία;), είναι για αυτούς μια υποχρέωση. Κάτι που κάνουν για ένα χαρτί. Περνάνε τα χρόνια και κυνηγούν άλλα χαρτιά, χωρίς να μαθαίνουν τίποτα, χωρίς εφόδια για τη ζωή. Μόνο χαρτιά, μια χαρτούρα που αντιπροσωπεύει κάτι που δεν ισχύει. (Αφού πλέον οι καθηγητές  δημόσια δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν πτυχιακές εργασίες και μεταπτυχιακά επί πληρωμής, αφού πλέον αυτό είναι επάγγελμα και πάλι οι πλούσιοι ''αγοράζουν'' τα πτυχία και τις υψηλές θέσεις.)

Αυτό που με φοβίζει είναι αυτοί οι χαρακτήρες που έπλασε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και όχι ότι θα μου φανέ τις θέσεις. Όλοι αυτοί οι μελλοντικοί καριερίστες, που πουλάνε και τη μάνα τους, που γλύφουν πολύ χειρότερα από ότι οι πατεράδες τους, που δέχονται να τους μειώνουν συνειδητά για να έρθει και γι' αυτούς η ''σειρά'' τους. Αυτοί είναι οι μελλοντικοί πολίτες της χώρας μας, με αυτή τη νοοτροπία, με αυτά τα δήθεν προχωρημένα αλλά ουσιαστικά απαίδευτα μυαλά.

Το εκπαιδευτικό σύστημα πάντα είχα την αίσθηση πως με κορόιδευε, όταν τη μια στιγμή ζητούσα την άδεια να πάω τουαλέτα (αντιμετώπιση ως παιδί) και την άλλη ώρα ακριβώς έδινα πανελλήνιες και επέλεγα το μέλλον μου (αντιμετώπιση ως ενήλικας). Όταν μου θύμιζε καθημερινά ότι εκπαίδευση = επαγγελματική αποκατάσταση.

Όλοι εμείς οι μορφωμένοι με τα πτυχία φερόμαστε σαν αρπακτικά ζώα, μπροστά στο συμφέρον. Τόσες ανθρωπιστικές επιστήμες, τόσα χαρτιά, τόση γνώση που μεταμορφώνει τον άνθρωπο και εμείς σκυφτοί, αποξενωμένοι, μίζεροι, καταθλιπτικοί εγωιστές.

Μάλλον τα πτυχία μας παιδιά, είναι χαρτιά για δουλεία και όχι για γνώση.
Ακούς;
Χαρτιά για δουλειά και όχι ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι.
Όχι.
Swthria Mk, 07/07/2015

ΑΠΟΨΕΙΣ

Έτσι είναι

Λόγος χωρίς χάιδεμα. Μπράβο κοπέλα μου. »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Swthria Mk

Μ'αρέσει να αντιδράω και να μιλάω!Να ονειρεύομαι και να προσπαθώ... περισσότερα


Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες

Εσείς να βρίσκεστε στους δρόμους κι εγώ να γράφω

Ένας υπόγειος κόσμος θέλει πολυτεχνεία

Χρυσαυγίτες τώρα και στα σχολεία!

Ανέξοδες απεργίες και καταλήψεις χωρίς τίμημα δεν νοούνται

Θυμάστε τότε που καταργήθηκε το άσυλο;

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογος
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.