Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Γνωμικά: Με αφορμή

Α
Α
Αυτό το κείμενο μου είναι μεν παλιό αλλά θέλω να το μοιραστώ με όλους σας επειδή ορισμένα θέματα δεν πρέπει να εκθειάζονται μονάχα όταν βρίσκονται στη ''μόδα''. Σκοπός μου είναι να αποτυπώσω στο ηλεκτρονικό χαρτί τη δική μου εμπειρία που εύχομαι να μπορέσει να βοηθήσει κάποιον άλλον να δει τα πράγματα αλλιώς!

7-03-2015
Στη δική μου εποχή δεν θυμάμαι να υπήρχε ο όρος bullying ή δεν ήξερα εγώ ότι υπήρχε για να εκφράσω το τι μου συνέβαινε. Είναι από αυτά τα κομμάτια του εαυτού μου για τα οποία δεν μιλάω ιδιαίτερα για τον προφανές λόγο ότι ανήκουν στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να πάψει να αποτελεί κομμάτι της ζωής μου και ένα κεφάλαιο των παιδικών μου χρόνων.

Πολλοί δεν μπορούν να σεβαστούν μια διαφορετική ύπαρξη μέσα στο κοινωνικό σύνολο, είτε λόγω έλλειψης παιδείας μέσα από το σπίτι, είτε λόγω κοινωνικής θέσης. Το μίσος και ο φθόνος που νιώθουν κάποια άτομα για σένα δεν μπορεί να εξηγηθεί με κάτι λογικό, με όση προσπάθεια διαλόγου και προθυμία ειρηνικής επίλυσης διαφορών κι αν καταβάλλεις.

%u03A0%u03B7%u03B3%u03AE%3A%20www.lgbtqnation.com
Άσχημα συναισθήματα από αυτό. Πόνος, λύπη, νεύρα και πολλά ακόμη τα οποία δεν μπορείς να τα περιγράψεις παρά μόνο να τα αισθανθείς. Ναι τα έχω βιώσει όλα αυτά. Ξέρω πως είναι να μη θέλεις να ξυπνήσεις το πρωί για να μην πας σχολείο, να μη βγεις βόλτα στη γειτονιά για να μην πέσεις πρόσωπο με πρόσωπο με άτομα που αποφεύγεις. Αυτή η κατάσταση σε φθείρει ψυχικά και σου μαυρίζει σελίδες της ζωής σου. Ξέρω πως είναι. Μεγαλώνοντας όμως παύουν όλα αυτά. Ο λόγος που τα λέω; Για τους υπόλοιπους. Για αυτούς που έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το θέμα αυτή την στιγμή.

Δεν αξίζει να φθείρεστε ψυχικά για οποιαδήποτε συμπεριφορά απέναντί σας. Για οτιδήποτε σας πουν και σας προσβάλουν. Απλά ζήστε ελεύθεροι. Εγώ αυτό έκανα και είμαι καλά. Άρχισα να πιστεύω στον εαυτό μου. Στη δύναμη που κρύβω μέσα μου. Άρχιζα να ψάχνω, να ανακαλύπτω, να δοκιμάζω τον εαυτό μου σε όλα. Μέσα από την τέχνη και τον έρωτα βρήκα την αλήθεια και τη γαλήνη. Γράφω ποιήματα, διηγήματα που με εκφράζουν. Εκφράζουν κάθε έκφανση της ζωής μου. Λύτρωση. Από το ψυχοφθόρο bullying ξέφυγα αγαπώντας με. Αποδέχοντας κάθε πτυχή του εαυτού μου. [...] Γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω.

Κοιτάζω τώρα τη ζωή μου. Βλέπω πως είμαι ευτυχισμένος. Έχω βρει μια αγκαλιά μεγαλύτερη από ό,τι λαχταρούσα, έχω δίπλα μου αληθινούς φίλους που με αγαπούν, έχω τη μηδαμινή - μα κατά τα άλλα - τέχνη μου και είμαι πραγματικά καλά. Βλέπω και τους bullies, βλέπω και τι κατόρθωσαν στη δική τους ζωή. Τίποτα. Αποτυχημένοι, μόνοι, μισητοί. Αυτά είναι. Φαίνεται. Αναλογίζοντας όλα αυτά δεν με ενδιαφέρει και δεν με επηρεάζει αρνητικά οποιαδήποτε κακεντρέχεια απέναντί μου.

Εγώ άργησα να το καταλάβω. Άργησα να πιστέψω στον εαυτό και στη δική μου δύναμη, με αποτέλεσμα τα παιδικά μου χρόνια να έχουν δόσεις γκρίζου. Μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμένα.
Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός! Όλοι μέσα μας κρύβουμε κάτι όμορφο και δυνατό. Χρειάζεται να το ανακαλύψουμε. Να εκφράζετε τον εαυτό σας και να είστε όπως ακριβώς είστε. Κάντε προσπάθεια να ανακαλύψετε το ''εγώ σας'' γιατί μονάχα έτσι θα βρείτε την ισορροπία μέσα σας και δεν θα σας ενοχλήσει κανένας  με ό, τι κι αν πει.

Φιλικά,
ένα πρώην θύμα bullying,
Μάνος
e- μμανουήλ, 06/07/2015

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

e- μμανουήλ

Γεια! Είμαι ο e- μμανουήλ. Οι φίλοι μου και οι δικοί μου άνθρωπο... περισσότερα


Φασιστοπλανήτης

Άκου νταή

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου

«Αντί να τους ξυλοφορτώνουμε, καλύτερα να μην καταγγείλουν»

Ρατσιστική βία: ώρα μηδέν

I'm still here, aren't I?

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.