Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Το κατοικίδιο

Α
Α
deviantart.comΥπάρχετε εσείς κι εκείνοι.
Υπάρχετε όλοι σας κι εμείς οι λίγοι.
Είστε αυτοί που βολεύονται στην κατάντια μας.

Είμαι το κατοικίδιο, το ζώο που διάλεξες να σου κρατάει συντροφιά εκείνη τη μέρα που ένιωθες τόσο μόνος στον κόσμο. Χειμώνας ήταν, θυμάμαι, στην καρδιά σου όταν ήρθα. Η ζέστη του καλοκαιριού μας έδεσε. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου, αλλά η βάση ήταν, είναι και θα είναι το «λίγο».

Με πήρες, εσύ, στην αγκαλιά σου. Έμοιαζε πως δεν θα τελείωνε ποτέ αυτό το δέσιμο, αυτή η αγάπη που μου έδειχνες. Θυμάμαι τις πρώτες μέρες φοβόμουν, δεν σε ήξερα. Μου χάιδεψες την καρδιά με τα λόγια και τις πράξεις σου. Με ανέβαζες τα βράδια στο κρεβάτι σου και κοιμόμασταν αγκαλιά. Περνούσαμε τόσο χρόνο μαζί, αχώριστοι. Τίποτα δεν σε έπαιρνε μακριά μου κι αν συνέβαινε αυτό (σπάνια) φρόντιζες πάντα να επανορθώνεις.

Ήμουν τόσο μικρή όταν με πήρες, μικρή κι αξιαγάπητη. Μα μεγάλωσα και χρειαζόμουν χώρο, χρόνο και φροντίδα και δεν μπορούσες να μου τα προσφέρεις. Έτσι αποφάσισες να με διώξεις. Με πέταξες στο δρόμο μια Κυριακή και βρέθηκα ξαφνικά στο τίποτα, στο πουθενά. Περιφερόμουν μόνη και περίμενα, αδέσποτη.

Ύστερα με πήρε εκείνος στην αγκαλιά του και μου 'δωσε ασφάλεια. Ήξερα και ξέρω πως αν πάθω κακό θα το γιάνει. Θα είναι εκεί όταν το σώμα μου καταρρεύσει. Θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να με φτιάξει. Φοβάται να με χάσει, όχι μόνο από δίπλα του αλλά και γενικότερα από την ζωή.

Ένα κατοικίδιο είμαι μόνο κι εκείνος ένας ιδιοκτήτης που ό,τι κι αν πάθω θα είναι εκεί, αλλά μόνο τότε. Έχει αυτή την ψύχωση πάντα να διορθώνει τα σπασμένα. Για 'κείνον κάθε φορά που αρρωσταίνω είναι μια πρόκληση, Θα δώσει χρήμα και χρόνο να γίνω όπως πριν. Λες και τα υλικά μπορούν να αντικαταστήσουν την ποιότητα ζωής που συνεπάγεται η υγεία. Τον βολεύω έτσι όπως είμαι, σπασμένη. Γι' αυτό με θέλει εκεί. Γι' αυτό με κρατάει. Για να δίνει μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Ούτε εσύ ούτε κι εκείνος μου αξίζετε. Είμαι ένα κατοικίδιο που χρειάζεται φροντίδα και αγάπη πάντα, όχι μόνο όποτε βολέψει. Δεν θα είμαι πάντα μικρή και γλυκιά, μεγαλώνω. Δεν μπορείς να μου δίνεις μόνο όταν αρρωσταίνω, πρέπει να με προσέξεις για να το αποτρέψεις να συμβεί.

Ξέρω, δεν έχω πολλά να δώσω. Έχω όμως αγάπη, άπειρη, απεριόριστη, απύθμενη. Κι η αγάπη μου δεν έχει ούτε όρια ούτε «αλλά». Λοιπόν; Θα είσαι εδώ πάντα; Αν όχι, καλύτερα αδέσποτη παρά παρατημένη. Αν ναι, μάθε πως νιώθω πως θα σε κουβαλάω για πάντα μέσα μου και σ' αγαπάω.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ελευθερία Καραμολέγκου

Αγαπώ τον ήλιο, τη θάλασσα και τις γάτες. Είμαι 21 αλλά δεν μπορ... περισσότερα


Μια αγκαλιά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας

Λουλουδάκι μου εσύ!

Ό,τι δε λύνεται, κόβεται

Γδαρμένα όνειρα!

Δεν μπορείς να ξεφύγεις

Ίδια πάστα

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.