Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Κους Κους γλυκειά μου! Κους Κους.-

Α
Α
Εκεί λοιπόν που έχεις βαρεθεί τις διάφορες αηδίες που τρως στο γραφείο και τα δήθεν γκουρμέ εστιατόρια των Αθηνών και προαστίων, όπου ο σομελιέ (απόφοιτος από το καρβουνιάρικο του Κίτσουλα στην πέεεεεεεεερα ράχη) σου προτείνει κιάντι (http://www.wineintro.com/types/chianti.html) για να συνοδέψεις την πάστα άι φρούτι ντι μάρε (pasta ai frutti di mare... https://www.youtube.com/watch?v=jZgADIdRkfs) σ.σ ο James Bond κάποτε πέταξε έναν πράκτορα της KGB από το παράθυρο του Orient Express επειδή παρήγγειλε chianti με ψάρι στο βαγκόν ρεστοράν (https://www.youtube.com/watch?v=g8S3WduxpZ0), αποφασίζεις να μαγειρέψεις!

Θέλεις να ‘ξορκίσεις λοιπόν τα ταπεράκια της μαμάς και τα φυλλάδια των τοπικών σουβλατζίδικων και παίρνεις τις μεγάλες αποφάσεις!

Βήμα 1ο

Ντύνεσαι Ράμπο (νούμερο 2)  για να αντιμετωπίσεις τους πιο σκληρούς εχθρούς στο πεδίο της μάχης.

Δηλαδή: χαζό - γκόμενες που διαβάζουν με τις ώρες τις ετικέτες για να υπολογίσουν θερμίδες, γιαγιάδες που παρκάρουν το καρότσι και καταλαμβάνουν τον διάδρομο ολόκληρο για να πάρουν μια κονσέρβα πελτέ άντε και ένα μπουκάλι λάδι (τα οποία όλως τυχαίως θα είναι στο 74ο ράφι παρέα με τα γεράκια και θα σε αγγαρέψουν να τα κατεβάσεις…), τάγματα εφόδου από μικρά παιδάκια τα οποία είναι τόσο γλύκα που θέλεις να τα πνίξεις εν μέσω ουρλιαχτών και κλαυθμών… και επελαύνεις στο πεδίο της τιμής! Στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ!

Προσωπικά όταν αποφασίζω να μαγειρέψω για πάρτη μου ποτέ δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω και αμφιταλαντεύομαι από σαλάτες μέχρι κίς και από λαδερό μέχρι τοστ! Έτσι σπρώχνω το καρότσι μου ανάμεσα στα υπόλοιπα ζόμπι και χαζεύω τα ράφια.

Βήμα 2ο

Μετά από ένα μισάωρο έχω αποφασίσει ότι θα φτιάξω το πιο απλό και νόστιμο πιάτο όλων των εποχών! Μακαρόνια με κιμά! Απλά, αυτό! Βάζω στο καρότσι μου ένα πακέτο σπαγγετι βοϊέλο (spaghetti Voielo είναι τα καλύτερα στην Ελλάδα, γαλάζια συσκευασία, http://www.voiello.it/site/homepage) και συνεχίζω με τα σχετικά… ένα στήθος κοτόπουλου, κρεμμύδια, σκόρδα, πελτέ ντομάτας, ζωμό κοτόπουλου, βούτυρο και μια συσκευασία κους-κους.

Ναι, καλά καταλάβατε, τα μακαρόνια με κιμά έχουν μεταφερθεί στις καλένδες….

Βήμα 3ο

Παίρνεις βαθιά ανάσα, οπλίζεις το δίκαννο και πάς στο ταμείο όπου 99,9999% μπροστά σου θα βρίσκεται ο/η κόπανος που θα έχει παρατήσει το καροτσάκι (το οποίο θα έχει μπατάρει…) και θα αλωνίζει για να βρει αυτά που ξέχασε (π.χ τυρί για τοστ και θα περιμένει και στην ουρά στα τυριά ή θα περάσει μπροστά και θα τσακωθεί με τους άλλους).

Αφού λοιπόν επιστρέψει και αδειάσει το καρότσι ή ταμίας θα πάει να ζυγίσει τα λαχανικά που ξέχασε να ζυγίσει, βρίζοντας θεούς και δαίμονες. Όταν λοιπόν περάσουν όλα από το ταμείο θα βγάλει επιδεικτικά την πιστωτική του ή οποία ή θα είναι εντελώς τυχαία και σίγουρα απομαγνητισμένη και έτσι θα δώσει τη δεύτερη πιστωτική, ή θα δώσει αυτή που έχει εκδοθεί από το "ΤΤΙ" (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του Ισλαμαμπάντ) και θα πάρει κανα τρίωρο για έρθει η έγκριση από το σύστημα. Εσύ πληρώνεις και φεύγεις για το σπίτι σου.

Βήμα 4ο

Πας σπίτι, κάνεις 50 λεπτά γιόγκα για να ηρεμήσεις και να μην στραγγαλίσεις τον διαχειριστή που σου ζητάει τα κοινόχρηστα του Δεκεμβρίου τον Οκτώβριο, τακτοποιείς τα ψώνια, κάνεις ντους και ξεκινάς το μαγείρεμα.

Βήμα 5ο

"Βάζεις" ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι "στο μάτι" (της κουζίνας εννοώ) και ρίχνεις λάδι μέχρι να καλύψει τον πάτο και λίγο παραπάνω. Προσθέτεις και μια γενναία κουταλιά φρέσκο βούτυρο και αφήνεις να ζεσταθεί (όχι να κάψει!). Ταυτόχρονα ψιλοκόβεις 2 μεσαία ή και μεγάλα -γούστα είναι αυτά - κρεμμύδια σε ψιλά κυβάκια, όσοι αγνοούν την εφεύρεση που λέγεται μαχαίρι ας τα βάλουν στο πολυμίξερ).

Ρίχνεις το κρεμμύδι στο λαδοβούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσει. Κόβεις και το κοτόπουλο σε κύβους ή λωρίδες (συμφέρει το μαχαίρι εδώ αν δεν έμαθες να χρησιμοποιείς ακόμα γλυκιά μου τότε καλύτερα να μην παντρευτείς ή να αγοράσεις ένα δύο…).

Το ρίχνεις στο λαδοβουτυροκρέμμυδο και ανακατεύεις μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο. Επιλέγεις βαλσαμικό ξύδι (από αυτό που είχα και στο χωριό μου στα Καταρέϊκα), ή ένα καλό κόκκινο κρασί (ΟΧΙ αυτό της παρέας γλυκιά μου! Εδώ ταιριάζει το κιάντι για να μαθαίνεις!). Εγώ προτιμώ το ξύδι. Ρίχνεις λοιπόν το ξύδι στο λαδοβουτυροκρεμμυδοκοτόπουλο και ανακατεύεις μέχρι να καραμελώσει.

'Επειτα ρίχνεις κατά σειρά στο λαδοβουτυροκρεμμυδοκοτοπουλόξυδο αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δυο κ.γ. πελτέ, ζωμό, χυμό ντομάτας, 1 κ.γ. ζάχαρη (κ.γ.= κουταλάκι του γλυκού γλυκιά μου), ανακατεύεις καλά και σιγοβράζεις για περίπου 30-45 λεπτά σε μεσαία φωτιά μέχρι να δέσει το λαδοβουτυροκρεμμυδοκοτοπουλοξυδοαλατοπιποριμαϊντανπελτέζωμοχυμοντοματαςζάχαρι (ούφ το 'πα!), που θα το λέμε για χάρη συντομίας "σάλτσα"!

Βράζεις το κους-κους με βάση τις οδηγίες του κουτιού! Αν δεν ξέρεις γαλλικά, αραβικά, γερμανικά, κινέζικα, ρουμάνικα, λατινικά (όλες τις γλώσσες είχε το κουτί έκτος από αγγλικά… είχε ελληνικά, αλλά για να τα διαβάσες έπρεπε να είσαι το τηλεσκόπιο του Αρέσιμπο (http://www.naic.edu/ για όποιον θέλει να μάθει και κάτι παραπάνω).

Ιδανική δόση είναι να βράσεις 1 ποτήρι νερό με λιγο λάδι ή βούτυρο (1 κ.γ.) και αφού βράσει το αποσύρεις από τη φωτιά και να ρίξεις το κους – κους. Ανακατεύεις και σκεπάζεις με πετσέτα (της κουζίνας γλυκιά μου όχι της θάλασσας από το Madame Figaro’) για κάνα 10 λεπτο.

Βήμα 6ο

Βάζεις σε μια πιατέλα το κους – κους και από πάνω απλώνεις τη σάλτσα με το κοτόπουλο. Εάν είσαι αραβικής καταγωγής είσαι τυχερός γιατί σίγουρα κάπου θα έχεις αραβικά πιττάκια και σίγουρα θα φας με τα δάχτυλα (αντίχειρας, δείκτης και μέσος του δεξιού χεριού και μόνον!!!), αλλιώς και το πιρούνι ή το κουτάλι το ίδιο κάνει αλλά απολαμβάνεις το μισό!

Συμβουλές

1. Οι τολμηροί ας ρίξουν αντί για πιπέρι μπούκοβο ή τσίλι εμένα μου αρέσει μόνο έτσι αλλά επειδή δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα….

2. Ένα καλό κόκκινο ξηρό κρασί είναι ό, τι καλύτερο. Ακόμη καλύτερο και πιο παραδοσιακά αραβικό, εφόσον τολμήσεις την καυτερή έκδοση, είναι ένα ποτήρι ξινόγαλο Αριάνη!

Υ.Γ. Η παραπάνω συνταγή αφιερώνεται στις κοπέλες που δεν είχαν ποτέ την παραμικρή ιδέα για το μυθικό μέρος που λέγεται κουζίνα και πάραυτα προσπάθησαν να δολοφον… καταπλήξουν το αγόρι τους ή να εξολοθρεύσ… εντυπωσιάσουν κάποιον αθώο ανύποπτο άνδρα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εντάξει

απολαυστική αφήγηση! Υπάρχουν κοπέλες που μαγειρεύουν υπέροχα, σαν την αδερφή μου για παράδειγμα κι άλλες σαν εμένα που είχα επιχειρήσει να... »

:-)

η μαγειρική είναι κάτι σαν το γράψιμο Ανθή! θέλει έμπνευση και καμιά φορά τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα σου! δεν κάνει διάκριση στο φύλο και τ... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Παναγιώτης Κάτσαρης

Δυό λόγια για εμένα; Σήμερα το πρωί ξεκίνησε μια καινούργια ραψω... περισσότερα






Μελτέμι και φεγγάρι

Sir Verano

Aξιοποιώντας τον χρόνο του ταξιδιού

Της ζωής ο κύκλος

enfoSeminar#2 Ταξίδια

Σα βγείς στον πηγαιμό για το νησί

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάηκε το μέσα μας

Μαρύσα Παππά (2#x_2)




ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.