Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ήταν ένας γάιδαρος με μεγάλα...

Α
Α
Streetpanthers
Στην Αθήνα, στο γκλαμουράτο Γκάζι, ένας πεζός, ενοχλημένος από την αναισθησία ενός συμπολίτη μας που πάρκαρε το αυτοκίνητό του στον πεζόδρομο, αντέδρασε με έναν πρωτότυπο τρόπο: κόλλησε στο παρμπρίζ το γνωστό πλέον αυτοκόλλητο με την επιγραφή «Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω» της ακτιβιστικής ομάδας street panthers που μάχεται εδώ και χρόνια για το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στα πεζοδρόμια και την "απελευθέρωσή" τους από τα οχήματα των διαφόρων ασυνείδητων.

Ο άτυχος ακτιβιστής δεν μπορούσε όμως να φανταστεί τις συνέπειες της πράξης του. Λίγα λεπτά αργότερα είχε μεταφερθεί τραυματίας στο νοσοκομείο, γρονθοκοπημένος όχι μόνο από τον οδηγό του αυτοκινήτου, που απολάμβανε το ποτό του σε παρακείμενο καφέ, αλλά και από καταστηματάρχη και θαμώνες που θεωρούν προσωπικό τους τσιφλίκι, τον δημόσιο χώρο. Θα μπορούσε κανείς εύκολα να ρίξει όλη την ευθύνη στους εν λόγω νταήδες, όμως το θέμα είναι αλλού.

Η δημοτική αρχή και η τροχαία τηρούν σιγή ιχθύος και κάνουν τα στραβά μάτια στην κατάσταση των πεζοδρομίων στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, στις περιπτώσεις που τη δημόσια αυτή περιουσία, την εκμεταλλεύονται καταστήματα. Οι πολύ κακές γλώσσες λένε ότι τα παίρνουν και μάλιστα χοντρά από τους καταστηματάρχες που οικειοποιούνται το δημόσιο χώρο και απλώνουν κατά παράβαση τα τραπεζοκαθίσματά τους σε χώρους που ανήκουν στους πολίτες.

Οι ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων, οβελιστηρίων, ουζερί κλπ πληρώνουν χρυσάφι αυτό το χώρο και για αυτό εξοργίζονται όταν κάποιος διεκδικεί τον χώρο που "νομίμως" τους ανήκει. Θεωρούν ότι ανήκει σε αυτούς και τους πελάτες τους και τον χρησιμοποιούν ακόμα και ως parking. Οι δύσμοιροι πολίτες ματαίως αγανακτούν και διαμαρτύρονται, ενώ στο τέλος αρπάζουν και τις ...ψιλές τους, αναλαμβάνοντας τον ρόλο και την ευθύνη που αναλογεί στη δημοτική αρχή και στο κράτος.

Οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά, οι πολίτες που ζουν σε αυτές τις περιοχές, όχι μόνο δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στη γειτονιά τους, αλλά κλείνονται και στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά, λόγω της ηχορύπανσης. Τι να μας κάνει λοιπόν ο γαϊδαράκος, όταν οι «υπεύθυνοι» κάνουν τα στραβά μάτια και καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη οι δύσμοιροι πολίτες; Μα γιατί να σκάνε και αυτοί οι άτυχοι για την ευσυνειδησία τους πολίτες, όταν ο Ελληνάρας θέλει να πίνει τον φραπέ, την μπύρα ή το ποτό του αγκαλιά με το αυτοκίνητό του, αφού πρώτα φέρει έναν γύρο την πλατεία με το ηχοσύστημα στο τέρμα, για να ικανοποιήσει την αρρωστημένη επιδειξιομανία του; Περαστικά στον ανθρωπάκο που πλήρωσε την ευαισθησία του για τα κοινά. Ας πρόσεχε. Σε άλλες χώρες θα τον επαινούσαν. Εδώ έφαγε τις μάπες και τις μηνύσεις του και ησύχασε.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Μάριος Βόντας

Γεννήθηκα στο Αιγάλεω τον Μάη του 1972 και μένω στο Περιστέρι. Μ... περισσότερα


Ποδήλατο; Τολμήστε το!

Περπατώ περπατώ εις το πεζοδρόμιο...

Για όλους εμάς που ..."δεν ξεχνάμε"!

Έξω από το Λοιμωδών

Μια πλατφόρμα για τα λάθη της πόλης

Μία τράπεζα που "καταργεί" τις τράπεζες

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.