Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Η αδιαφορία είναι δύναμη

Α
Α
Δεν θα σου κάνω υποδείξεις για το πως θα φέρεσαι και στο τι θα δίνεις σημασία. Απλώς κουράζομαι να βλέπω τους ανθρώπους να ωρύονται για κάθε λογής πράγματα. Κάθε που είναι κάτι, μια επέτειος θα ακούσεις και τη γνώμη του καθενός. Δεν είπα, είμαι σε θέση να ακούσω την άποψη του καθένα αλλά όχι συνέχεια και ειδικά από ανθρώπους που αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν και δεν το κάνουν και καλά.

Επιλέγει για παράδειγμα κάποιος την ημέρα της 25ης Μαρτίου να μιλήσει για το πόσο κακές και προπαγανδιστικές είναι οι παρελάσεις. Πρώτα απ' όλα αν δεν το άκουγε κάπου αυτός ο κάποιος δεν θα το σκεφτόταν ποτέ κάτι τόσο ριζοσπαστικό. Δεύτερον δεν θα έπρεπε να τον ενοχλούν οι παρελάσεις γενικά; Όχι μόνο την μέρα που θα γίνονταν. Αλλά έτσι πάει, ασχολείται επετειακά και επίκαιρα με κάποια θέματα για να εκφράσει όσο το δυνατόν περισσότερες γνώμες. Γιατί αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του. Το να ακουστεί, τον απασχολεί πιο πολύ από το περιεχόμενο των απόψεων του. Αυτοί διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Όσο ασχολείσαι με κάτι του δίνεις δύναμη. Υπάρχουν άνθρωποι δυστυχώς που λειτουργούν ως εξής: Είσαι αριστερός και εγώ δεξιός; (ηλίθιο παράδειγμα αλλά είναι απλό και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) Από τη στιγμή που έχουμε διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις σε ότι και αν πεις διαφωνώ. Δεν θες παρελάσεις; Εγώ θέλω παρελάσεις γιατί είμαι δεξιός και θα έπρεπε να θέλω αυτά που δεν θέλεις εσύ, ένας αριστερός. Λίγο πολύ αυτές είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις όλων των Ελλήνων. Οπότε όσο κάποιος βγαίνει και προπαγανδίζει αρνητικά τις παρελάσεις θα υπάρχει και ο ισοδύναμος αντίλογος.

Δράση-αντίδραση φίλοι μου. Η φύση δεν κάνει ποτέ λάθος. Και όσο ισχυρή είναι η δράση τόσο ισχυρή είναι και η αντίδραση. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας με μία μικρή έρευνα το πόσο υπαρκτό είναι το φαινόμενο της δράσης-αντίδρασης σε όλες τις επιστήμες. Όταν λοιπόν κάτι σε ενοχλεί δεν του δίνεις δύναμη και λόγο ύπαρξης και υποστηριχτές! Το αγνοείς!

Ας επικεντρωθούμε στο θέμα των παρελάσεων για να δούμε πως μπορεί να δουλέψει αυτό το μοντέλο αντιμετώπισης. Οι παρελάσεις γίνονται για εντυπωσιασμό. Είναι μια ξεδιάντροπη συμβολική κίνηση του στυλ "κοιτάξτε τι φτιάχνουμε και τι αγοράζουμε με χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε στην υγεία σας και την παιδεία σας και τη θέρμανση σας, για να σκοτώνουμε απλό κόσμο σαν και εσάς''. Και τρέχει ο κόσμος εντυπωσιασμένος να δει τα μεγάλα θηρία που καταπίνουν ανθρώπους. Θέαμα. Και το θέαμα τι θέλει για να μείνει ζωντανό; Κοινό! Χωρίς εντυπωσιασμένο κοινό δεν υπάρχει θέαμα. 'Όσο λοιπόν κάποιοι πολεμάνε, αναδυκνείουν το θέμα και το διαφημίζουν, θα υπάρχουν οι υπέρμαχοι και το θέμα μένει επίκαιρο, διαφημισμένο και επιτυχημένο. Και έχω στο μυαλό μου αυτούς που ορίζουν τον κόσμο να μας βλέπουν να τσακωνόμαστε για τέτοια πράγματα και να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Ξέρεις πότε θα τρόμαζαν; Αν το αγνοούσαμε. Φαντάσου κανένας να μην ασχολιόταν με την φετινή παρέλαση. Κανείς να μην άνοιγε την τηλεόραση του και κανείς να μην πήγαινε να δει αυτές τις μαλακίες από κοντά. Αυτό είναι επιτυχία. Και να συνεχιζόντουσαν να γίνονται παρελάσεις δεν θα πετύχαιναν τον σκοπό τους. Άρα αμέσως-αμέσως αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα. Γιατί μην περιμένεις από καμία κυβέρνηση να βγάλει τα ματάκια της μόνη της και να καταργήσει τις παρελάσεις. Όταν θα αρχίσουμε εμείς μόνοι μας να αγνοούμε τέτοιες ηλιθιότητες και αρχίσουμε να ασχολούμαστε με σημαντικότερα πράγματα τότε θα είναι και η αρχή της αφύπνισης γιατί είναι ξεκάθαρο πόσο σκατένιος είναι ο κόσμος που ζούμε και αποτελούμε μέρος του.

Φαντάσου λοιπόν όλες αυτές οι φωνές, οι αντιδικίες, όλες αυτές οι σκέψεις να είχαν αφιερωθεί στους άστεγους. Θα ήμασταν πολλά βήματα πιο κοντά στο να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Γιατί οι παρελάσεις θα υπάρχουν και θα γίνονται ότι και να κάνεις. Το θέμα είναι κατά πόσο πετυχαίνουν το σκοπό τους. Γιατί δεν χαλάνε τόσα λεφτά για να σε ψυχαγωγήσουν. Αν ήταν θα μας έστελναν όλους σε γκρουπάκια διακοπές και λούνα παρκ. Όπως και οι άστεγοι έτσι και οι παρελάσεις είναι εκεί για να σε τρομοκρατούν και να σου θέτουν όρια. Για αυτό θα ήταν πιο παραγωγικό το να αγκαλιάσουμε σαν κοινωνία τους άστεγους και να φτύσουμε σαν κουκούτσι τις παρελάσεις.

Τότε θα ήταν η αρχή του τέλους αυτής της παπαριάς που ζούμε! Γιατί αν πιστεύει έστω και ένας ότι όλα είναι κομπλέ είναι εκτός τόπου και χρόνου!
OpenYour FkngMind, 26/03/2015

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

OpenYour FkngMind

Δεν υπαρχουν πολλα που μπορω να πω οπως επισης δεν υπαρχουν πολλ... περισσότερα


Ο Νεοέλληνας του καναπέ

Supermassive black hole

Κυβερνητικό freak show

Ο επαναστατικός ενθουσιασμός και η νεολαία μας

Η βία του madeInGreece συντηρητικού νεοφιλελευθερισμού

Το ξέσπασμα ενός αυθόρμητου πρωινού

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Quijote

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.