Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ελλάδα- Συμφέροντα: 0-1

Α
Α
Unknown
Ζούμε σε μία Ελλάδα, που οι Έλληνες υποτιμούν και οι ξένοι θαυμάζουν. Ζούμε σε μία Ελλάδα, που ο καθένας θα ήθελε να έχει για πατρίδα του. Κι όμως εμείς ακόμη να καταλάβουμε τι είναι τόσο σημαντικό, τόσο αξιοθαύμαστο.

Κάθε μέρα που περνά, ο ελληνικός λαός βυθίζεται όλο και περισσότερο στον βαθύ ύπνο του. Σε έναν λήθαργο, που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν προκαλέσει. Σε έναν λήθαργο, που οι πολιτικοί αυτής της χώρας πασχίζουν να διατηρήσουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ο καθένας τα δικά του, προσωπικά, ανήθικα συμφέροντα, εις βάρους του λαού, εις βάρος αυτής της ιερής χώρας, που ονομάζεται Ελλάδα. Αυτές εδώ οι αισχρουργίες, βέβαια, είναι άλλο θέμα.

Πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι, απευθύνοντάς μου τον λόγο, είπαν "Τι ξέρεις εσύ από συμφέροντα και κυβερνήσεις; Ένα δεκαεπτάχρονο είσαι!" Δεν αντιλέγω, αλλά θα ήθελα πραγματικά να μάθω τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Γιατί είναι πολλές οι φορές που έχω σκεφτεί τρόπους, για να αλλάξω τον κόσμο, έστω να συμβάλλω με το "λιθαράκι" μου, σε τούτο το έργο. Είναι πολλοί, όμως, αυτοί που συμβάλλουν με το δικό του "λιθαράκι" στην πλύση εγκεφάλου αυτής της κοινωνίας και λίγοι όσοι φέρουν τις ίδιες ιδέες με εμένα.

Νιώθω μικρή, μπροστά σε ένα σύστημα, με θεμέλια τα συμφέροντα. Νιώθω μικρή, μπροστά σε αυτή τη "νέα χούντα", το δήθεν δημοκρατικό πολίτευμα. Θέλω να ζω σε απόσταση από όλα αυτά, όμως ταυτόχρονα μέσα σε αυτά. Γιατί, παρόλο που φοβάμαι, θα σιχαινόμουν τον εαυτό μου αν μάθαινα πως υπήρχε κάτι που μπορούσα να κάνω για να σώσω κάτι από τον κόσμο, κι όμως το παρέκαμψα.

Πολλοί θα με αποκαλέσουν "τρελή", εγώ ποντάρω, όμως σε εκείνους που θα συμφωνήσουν, θα ορθώσουν το ανάστημά τους και θα βγάλουν από μέσα τους όλους αυτούς τους δαίμονες, που ονομάζονται "προβληματισμοί".
Στην αρχή θα είναι λίγοι, ύστερα πιο πολλοί και πιο πολλοί αυτοί που θα ξυπνούν. Ίσως, στο τέλος, να είναι και ολόκληρος ο ελληνικός λαός που θα έχει ξυπνήσει και τότε θα λέμε ότι κάναμε κάτι σημαντικό, ότι παλέψαμε υπέρ της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας, της πάταξης των συμφερόντων, υπέρ όλων αυτών των αρχών, που συνιστούν το "πραγματικό πρόσωπο" της ιερής Ελλάδας.

Ίσως, στο τέλος, να καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, ξεκινώντας από τη δική μας Ελλάδα.
Eva Trikakis, 13/02/2015

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Eva Trikakis


Πίσω στο μέλλον μέσα από το παρόν

Μια ζωή την έχουμε

Eφαρμογές αγάπης

Κοινωνία ήρθε η Ώρα

Γιορτινό μανιφέστο!

Κάτω από τις δωροεπιταγές

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.