Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Κοινωνία ήρθε η Ώρα

Α
Α
Unknown
Κοινωνία ώρα, να ανοίξεις τα μάτια σου!

Απομένουν μόνο λίγες ημέρες για τις εκλογές και αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι φανατισμένοι που επιτρέπουν να χαρακτηρίζονται από ένα χρώμα απλά και μόνο επειδή έτσι έμαθαν ή επειδή «νομίζουν» ότι έχουν προσωπικό συμφέρον.

Κόκκινο, Πράσινο, Κίτρινο, Μπλε, …

Αν μιλούσαμε για μόδα θα ήταν αισιόδοξο, χαρούμενο, ό,τι πρέπει λίγο χρωματάκι στη γκαρνταρόμπα σου. Δυστυχώς όμως μιλάμε για Πολιτικά κόμματα. Και λέω δυστυχώς γιατί το ρούχο αν το ταιριάξεις λάθος ή αν καταλήξεις στο ότι το χρώμα αυτό δεν χαρίζει πάνω σου, θα είναι μία μεμονωμένη κακή επιλογή, με αρχή και τέλος, χωρίς παράπλευρες απώλειες.

Η ψήφιση όμως ενός κόμματος βάση χρώματος, χωρίς σωστή- αντικειμενική κρίση, μπορεί να αποβεί μοιραία για εσένα και για τα εκατομμύρια των συνανθρώπων σου.

Αυτοί που δεν νοιάζονται για το αν αύριο θα έχεις, έστω, τα απαραίτητα αγαθά διαβίωσης είναι αυτοί για τους οποίους λογομαχείς στα καφενεία με τους φίλους σου ή παίζεις ξύλο με τους συμφοιτητές σου στους διαδρόμους και στις συνελεύσεις προκειμένου να τους υπερασπιστείς.

Είναι οι ίδιοι που κάθονται στο θρόνο της εξουσίας και ρεμβάζουν δίχως έλεος για τον συνάνθρωπο που αργοπεθαίνει έξω από την πόρτα τους, πειράζοντας μισθούς, συντάξεις, αντιμετωπίζοντας το Εκπαιδευτικό Σύστημα ως λόττο, μπαίνοντας συνέταιροι στην περιουσία σου που με κόπο απέκτησες και μοχθείς για να διατηρήσεις.

Όλοι αυτοί λοιπόν θέλουν κρέμασμα όχι ψήφισμα!

Πότε επιτέλους θα πάρεις στα σοβαρά το μέλλον σου;

Μήπως ήρθε η ώρα να μηδενίσεις το κοντέρ του εγκεφάλου σου και να αρχίσεις να αναζητάς την πιο «ποιοτική» βενζίνη για να διανύσεις τα επόμενα χιλιόμετρα και όχι την πιο «συμφέρουσα»;

Αν σπαταλήσεις 0,50€ λιγότερα ανά λίτρο, φαινομενικά είσαι κερδισμένος. Αν όμως υπολογίσεις και τα έξοδα που θα χρειαστείς για να αλλάξεις τρόμπα βενζίνης εξαιτίας της κακής ποιότητας βενζίνης που επέλεγες συστηματικά να γεμίζεις το ρεζερβουάρ σου, θα διαπιστώσεις ότι βγήκες χαμένος.

Μήπως λοιπόν είναι προτιμότερο να πάψεις να είσαι κοντόφθαλμος, παραμερίζοντας το ατομικό σου συμφέρον, και να ανοίξεις την οπτική σου γωνία σκεπτόμενος το συλλογικό συμφέρον της πατρίδας σου;

Η προοπτική να λειτουργήσει σωστά το σύστημα υγείας, το σύστημα παιδείας ή να επέλθει ανάπτυξη που θα προσφέρει σε όλους αξιοκρατική πρόσβαση σε θέσεις εργασίας, δεν φαντάζει πιο όμορφη στα μάτια σου απ’ ότι ο πειρασμός ενός δικού σου βολέματος, πατώντας επί πτωμάτων;

Κοινωνία ώρα, να ανοίξεις τα αφτιά σου!

Άκου, άκου τις αγνές φωνές των παιδιών της Ελλάδος, των δικών σου παιδιών. Άκου τις φωνές των απόρων, τις φωνές των ανέργων, τις φωνές των αρρώστων μέσα από τα Δημόσια Νοσοκομεία, τις φωνές των απελπισμένων συνανθρώπων σου!

Μόνο στάσου αμίλητος, με καθαρό νου, άνοιξε τα αφτιά σου και άκου, άκου τη συνείδησή σου, τίποτα άλλο δεν σου ζητώ.

Κοινωνία ώρα, να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου!

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσες χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν μόνο για την προεκλογική καμπάνια των πολιτικών κομμάτων σε καιρό οικονομικής ύφεσης και ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στο όριο της φτώχειας, άνθρωποι με προδιαγεγραμμένο μέλλον την ώρα που οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί με χαμόγελο μοιράζουν υποσχέσεις προκειμένου να "κλέψουν" την ψήφο του λαού.

Ένα σπίτι κρίνεται κατεδαφιστέο όταν έχουν "πειραχτεί" τα θεμέλιά του. Ένας δρόμος με λακκούβες, όσα μπαλώματα και να κάνεις, θα παραμείνει ένας "κακός" δρόμος. Ένα δέντρο δεν έχει καμία ελπίδα να ανθίσει αν ξεραθεί η ρίζα του.

Στην Ελλάδα λοιπόν αν δεν γίνει επανίδρυση του κράτους, αν δεν υπάρξει αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, αν δεν χτιστούν εξαρχής γερά θεμέλια σε όλους τους τομείς, δεν θα υπάρξει ποτέ πραγματική ανάπτυξη!

Δεν προσπαθώ να σε κατευθύνω γι’ αυτό και προσπάθησα να θέσω το ζήτημα σε θεωρητικό επίπεδο, κάνοντας γενικές αναφορές, χωρίς να το προσωποποιήσω. "Όλοι μαζί τα φάγαΝε!"

Το μόνο που σου ζητώ είναι την ερχόμενη Κυριακή, πριν επιλέξεις το ψηφοδέλτιο που θα ρίξεις στην κάλπη, να σκεφτείς με υπευθυνότητα, χωρίς χρωματικές κατευθύνσεις.

Να σκεφτείς ποιος είναι ικανός και πρόθυμος να αγωνιστεί και να εξυπηρετήσει το συλλογικό συμφέρον αυτής της χώρας, της χώρας σου!

Κοινωνία ώρα… 00:00!

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπράβο Κορίτσι μου!

Είναι τραγικό αυτό που ζούμε να διεκδικούν θέση στη Βουλή κόμματα που εξαθλίωσαν τη χώρα! »

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

...ας ελπίσουμε πως σε λίγες ώρες το τοπίο θα πάρει άλλη μορφή! ;) »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Μαρία Σκαρλάτου

Μεγάλωσε υπό την σκιά του Άθω, πέρασε τα φοιτητικά της χρόνια στ... περισσότερα


Μήνυμα αλληλεγγύης

Ελλάδα- Συμφέροντα: 0-1

Πίσω στο μέλλον μέσα από το παρόν

Eφαρμογές αγάπης

Ελπίδα στην αλλαγή, ελπίδα στο καινούριο

Ο άνθρωπος και τα Βιβλία του

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογος
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.