Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Operation Mindcrime

Α
Α
Unknown
Άρχισαν πάλι τα προεκλογικά σποτάκια. Ομιλίες, χαρτάκια, κοινωνικές εκδηλώσεις, σε αυτό το πανηγύρι που ονομάζουμε «εκλογές στην Ελλάδα».

Λίγα έχουν αλλάξει από τότε που ήμουν μικρή. Τότε που η Κυριακή των εκλογών σήμαινε τραπέζωμα στη θεία Ντίνα και οικογενειακή μάζωξη για να παρακολουθήσουν οι μεγάλοι τα αποτελέσματα. Φωνές, διαφωνίες, εντάσεις και η αγωνία για το ποιος θα καταφέρει να εμφανιστεί την επομένη στη δουλειά του «με το γόητρο του νικητή».

Λίγα άλλαξαν, λοιπόν, καθώς οι φωνές παρέμειναν. Μεταφέρθηκαν ίσως στον κόσμο της τεχνολογίας και των social media. Ο νεοέλληνας που δεν άλλαξε θα πάει να κουνήσει σημαιάκια στις καθιερωμένες ομιλίες στο Πεδίον του Άρεως, θα πιστέψει στα ίδια παραμύθια της Χαλιμάς, θα παθιαστεί για να υπερασπιστεί τον δικό του Μεσσία.

Ο νεοέλληνας που άλλαξε θα βάλει κάτω να μετρήσει τα κουκιά του για το τι πραγματικά μπορεί και τι θα αλλάξει την επομένη των εκλογών. Τι θα γίνει με το 30% των ανέργων, τη νέα μόδα του ΕΝΦΙΑ, τους άστεγους στον δρόμο, τις συντάξεις, την κατάντια μας. Το ζητούμενο κυρίως αν μπορούμε να πιστέψουμε σε κάτι καινούριο. Αν αυτό που ονομάζουμε ελπίδα μπορεί να έχει υπόσταση.

Το σίγουρο είναι ότι την 25η Ιανουαρίου ο λαός θα πρέπει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Να διαλέξει μια κυβέρνηση που καλείται να μας βγάλει από το τέλμα και να πει bye - bye στους απερχόμενους δυνάστες που για ακόμα μια φορά τρίβουν τα χέρια τους.

Αυτή η νέα κυβέρνηση θα είναι για πρώτη φορά μια κυβέρνηση της Αριστεράς με έναν αρχηγό νέο και άφθαρτο. Σαν αρωγούς στο έργο του θα βρει τους ήδη υποστηρικτές του, αλλά και όσους πιστέψουν στα λόγια του και στις δεσμεύσεις του για αύξηση του αφορολόγητου, κατάργηση φόρων, για νέες ευκαιρίες, σε κάθε περίπτωση για την αξιοπρέπεια που χάθηκε.

Σαν πολέμιους έχει ήδη απέναντι του τους αστέρες των καναλιών, οι οποίοι αναλαμβάνουν και πάλι το «βαρύ φορτίο» αλλοίωσης των δημοσκοπήσεων, της προβολής των παραμυθιών της συγκυβέρνησης, μα κυρίως, που με κάθε μέσο κάνουν αυτό που εδώ και χρόνια ξέρουν να κάνουν καλά. Αυτό το δικό τους Operation Mindcrime, που δείχνει έναν Σαμαρά να παίζει μπάλα, έναν Καμμένο να αγκαλιάζει τη νέα γενιά και έναν ΓΑΠ να εμφανίζεται από το πουθενά σαν σωτήρας.

«Πες το στον πατέρα σου Νικολάκη», θα πει ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Ναι, σε αυτόν που δεν έχει δουλειά και με δυσκολία τα φέρνει βόλτα. Αν, λοιπόν, λίγα πράγματα άλλαξαν στον θεσμό των εθνικών εκλογών στη χώρα μας, είναι ίσως η πρώτη φορά που τα τηλεοπτικά σποτ θυμίζουν όσο ποτέ άλλοτε διαφημίσεις του Jumbo, και είναι ίσως η πρώτη φορά που οι καλοπληρωμένες φίρμες των Μ.Μ.Ε. προσβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε τη νοημοσύνη μας.

Πες, λοιπόν, Νικολάκη στον πατέρα σου πως την επόμενη Κυριακή θα πρέπει να προσέξει πολύ τις επιλογές του. Πες του να κλείσει την τηλεόραση για λίγες μέρες. Πες του να μην πιστεύει τις δημοσκοπήσεις γιατί είναι αλλοιωμένες. Πες του να μην την πατήσει αυτή την φορά. Πες του ότι αυτό το Operation Mindcrime είναι πολύ αδύναμο μπροστά στη φωνή του απλού ανθρώπου που ζητάει απαντήσεις, δεσμεύσεις και μια δόση αλήθειας, έτσι για αλλαγή.
Viky Georgiou, 21/01/2015

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Viky Georgiou

"Η αλήθεια συχνά πονάει και μας καταδιώκει, κι απ όλους τους καθ... περισσότερα


Ποιος σώζει ποιον: η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο

Πίσω στο μέλλον μέσα από το παρόν

Αν είχε στόμα ο καναπές

Ο Νεοέλληνας του καναπέ

Αυτό δεν είναι κρίση, είναι μία απάτη...

Ζώντας τον εφιάλτη

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.