Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Ο Καθρέφτης κι Εγώ

Α
Α
Unknown
- "Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη σ' ολόκληρο τον κόσμο;''
- "Μα φυσικά εσύ, Βασίλισσά μου", απάντησε ο καθρέφτης.

Καθρέπτης. Σύνθετη λέξη. Η ετυμολογική της ρίζα εντοπίζεται στην πρόθεση κατά και στο ρήμα ορώ(βλέπω). Μπορεί τα υπόλοιπα ζώα να μην γνωρίζουν τη χρήση του και να κοιτούν περίεργα ή φοβισμένα το είδωλό τους μέσα του, εμείς όμως οι άνθρωποι, τον χρησιμοποιούμε πολύ στην καθημερινή μας ζωή. Κυρίως για να διορθώσουμε ατέλειες. Ποια είναι όμως η πραγματική μας σχέση με τον καθρέφτη και ποια θα θέλαμε ιδανικά να είναι;

- Ντίνα, θα αργήσουμε! Τι κάνεις τόση ώρα μέσα στην τουαλέτα; Σε 10 λεπτά πρέπει να είμαστε στο κέντρο, θα κλείσουν τα μαγαζιά!
-Τώρα, έρχομαι! Ακούστηκε μια αδύναμη εφηβική φωνή και ένα κεφάλι με κατάξανθες μπούκλες ξεπρόβαλε από τον διάδρομο.

Φαινόταν χλωμή και αδύναμη. Σκούπισε κάποιες τελευταίες σταγόνες νερού από το πρόσωπο της και αφού φόρεσε τις μπότες και το παλτό της, βγήκε κατευθείαν έξω, κρατώντας το χέρι της μεγαλύτερης αδερφής της. Όμορφη κοπέλα η Ντίνα. Ψηλή, με υπέροχα ξανθά μαλλιά, ένα κατάλευκο και καθαρό πρόσωπο και 2 πράσινα μάτια που θύμιζαν την άνοιξη.

Όταν έφτασαν στο μαγαζί, όλα έδειχναν τέλεια. Έως ότου διαλέξουν τι ήθελαν να αγοράσουν και ξεκινήσουν τις δοκιμές. Διότι, με το που ξεκίνησε να δοκιμάζει ρούχα, έχασε το χαμόγελο της και συνοφρυώθηκε. Η αδερφή της δεν το πρόσεξε, καθώς εκείνη τη στιγμή άλλαζε στο διπλανό δοκιμαστήριο. Εκείνη όμως μέσα της ήξερε. Είχε τον καημό της.

Αυτός, άκουγε στο όνομα Παναγιώτης. Ωραίο παιδί, μελαχρινός, με όμορφα χαρακτηριστικά και συμμαθητής της Ντίνας από το δημοτικό. Εκείνη, μόλις τον έβλεπε, έλιωνε από έρωτα. Θα έκανε τα πάντα για να την προσέξει και ακόμα περισσότερα για να του αρέσει. Και έκανε.

Εδώ και μερικούς μήνες, πρόσεχε πολύ τη διατροφή της, κάνοντας συχνά πολύ αυστηρές δίαιτες, οι οποίες καταπονούσαν το σώμα της σε ανησυχητικό σημείο. Ήθελε να γίνει ακόμα πιο ωραία, καθώς αυτό που αντίκριζε κάθε μέρα, χτενίζοντας τα μαλλιά της μπροστά στον καθρέφτη του δωματίου της ήταν ''το παχουλό της πρόσωπο και η μεγάλη της περιφέρεια''.

Είχε δοκιμάσει πολλά. Δίαιτες εξπρές, χάπια αδυνατίσματος, ζελατίνες συνδυαστικά χρησιμοποιούμενες με ειδικά σαπούνια για την καύση του κοιλιακού λίπους. Μέχρι και καθαρτικό είχε πάρει για 1 μήνα, πιστεύοντας πως θα την βοηθήσει να απαλλαγεί από το περιττό λίπος. Τότε όμως, ξεκίνησαν όλα.

Η Ντίνα στην αρχή ήταν χαρούμενη. Είχε ήδη αλλάξει 3 νούμερα στα παντελόνια της και η περιφέρεια της είχε μικρύνει αισθητά. Παρατήρησε όμως πως, παράλληλα με την περιφέρειά της, είχε μικρύνει και το στήθος της. Παρ' όλα αυτά, δεν έδωσε και ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτό που έβλεπε πλέον, την ευχαριστούσε. Ο καθρέφτης, της χαμογελούσε λέγοντας της ''Είσαι υπέροχη και αδύνατη. Πρέπει όμως να αδυνατίσεις κι άλλο, αν θέλεις να έχεις το αγόρι που αγαπάς''. Και κείνη συνέχιζε. Έκανε και άλλες δίαιτες, έπαιρνε και άλλα χάπια, σχεδόν λιμοκτονούσε.

Αυτή η κατάσταση διήρκεσε 6 μήνες. Μετά όμως, άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα. Ζαλάδες, εμετοί, αδυναμία και εύκολη κόπωση, ταχυπαλμίες και αρρυθμίες, όλα αυτά έκαναν τη μητέρα της Ντίνας να ανησυχεί. Η κατάσταση κορυφώθηκε όταν μια μέρα η Ντίνα λιποθύμησε, κατά την ώρα της γυμναστικής. Όλοι έπεσαν επάνω της να την συνεφέρουν αλλά εκείνη παρέμενε λιπόθυμη. Για αυτό και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με αβιταμίνωση, ελαφρά αφυδάτωση και μεγάλη σωματική εξάντληση. Τα πρώτα συμπτώματα της νευρικής ανορεξίας.

Παρέμεινε στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα. Σύμφωνα με τον γιατρό, ο οργανισμός της ήταν πολύ αδύναμος και θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα 3μηνο για να επανέλθει από το σοκ της αβιταμίνωσης. Παράλληλα όμως, ο γιατρός διαπίστωσε μια μικρή αρρυθμία στην καρδιά, ακριβώς εξαιτίας της αυστηρής δίαιτας που ακολουθούσε η Ντίνα ως τότε. Έτσι, την συμβούλεψε να επισκεφθεί άμεσα έναν διατροφολόγο και να ρυθμίσει τη διατροφή της, πράγμα το οποίο η Ντίνα εφάρμοσε, αμέσως μόλις βγήκε από το νοσοκομείο.

Και όντως. Ο διατροφολόγος και η επιμονή της Ντίνας έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες, η Ντίνα είχε επανέλθει και πάλι στο φυσιολογικό της βάρος και τα μαγουλά της ήταν πλέον όπως έπρεπε. Γεμάτα και ροδοκόκκινα. Ωστόσο, η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ. Σίγουρα θα αναρωτηθείτε τι απέγινε ο Παναγιώτης, ο μεγάλος έρωτας της Ντίνας.

Μια εβδομάδα μετά την εξαγωγή της από το νοσοκομείο, η Ντίνα δέχθηκε εντελώς απρόσμενα την επίσκεψη του, ένα απόγευμα. Στην αρχή ήταν και οι 2 πολύ αμήχανοι. Μετά, εκείνη ξεκίνησε να μιλάει. Του εκμυστηρεύθηκε πως, ήταν ερωτευμένη μαζί του και τα έκανε όλα για χάρη του. Αυτός, στην αρχή μόνο άκουγε. Μετά όμως, της κράτησε τα χέρια και κοιτώντας την στα μάτια, της είπε πως, αυτός την ήθελε όπως και αν ήταν, με όσα κιλά και αν είχε. Και ολοκληρώνοντας τη φράση του, της έδωσε το φιλί που εκείνη τόσο καιρό λαχταρούσε.

Μεγάλη μάστιγα για την σύγχρονη κοινωνία η νευρική ανορεξία. Επηρεάζοντας αγόρια και κορίτσια και σε συνδυασμό με τις ακραίες επιταγές της μόδας, τα πρότυπα σώματα ηθοποιών και τραγουδιστών αλλά ακόμα και με τις βιομηχανίες ρούχων, οι οποίες συχνά παράγουν υπερβολικά μικρά μεγέθη, επιτείνοντας έτσι την έξαρσή της, έχει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες θύματα κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κορίτσια που θέλουν να κάνουν καριέρα στο modeling, αγόρια που νομίζουν πως οι κοπέλες θα προσέξουν επάνω τους μόνο τη σωματική τους διάπλαση, όλοι τους θύματα μιας θανατηφόρας ιδεολογίας. ''Όσο πιο αδύνατοι γίνετε, τόσο πιο ποθητοί θα είστε.'' Και δυστυχώς το κάνουν.

Θυσιάζουν στον βωμό της καριέρας, του μεγάλου έρωτα και της υποτιθέμενης επιτυχίας, πράγματα αναντικατάστατα, όπως την υγεία τους, τον ύπνο τους, τις αγαπημένες τους μικρές διατροφικές απολαύσεις, ακόμα και τα ιδανικά τους, καταλήγοντας συχνά στο νοσοκομείο ή, ακόμα χειρότερα, στον θάνατο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ! Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για όλους μας. Για αυτό, όποτε διαπιστώσουμε μια ανωμαλία από μέρους μας στη διατροφή μας, καλό θα ήταν να επισκεφθούμε άμεσα έναν καλό διατροφολόγο.
Cheshire Cat, 15/01/2015

ΑΠΟΨΕΙΣ

Λάθος πρότυπα!

Θεόφιλε ένα άρθρο για ένα μείζον ζήτημα!Το θέμα είναι να διδαχθούμε τι είναι διατροφικά καλό για την υγεία μας και να ακολουθήσουμε ένα τρόπ... »

Ετεροεκτίμηση

Το κοριτσι αποζητα με λαχταρα την ετεροεκτιμηση απο τον καθρεφτη.. *Αγάπησε με καθρέφτη μου και θα μαγαπησω και γω σιγά σιγα* Και έπειτα "φο... »

Γλαφυρότητα στην περιγραφή

Συμφωνώ απόλυτα με τις παραπάνω απόψεις. Ναί,είναι ένα μείζον ζήτημα,το οποίο δυστυχώς παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.Εγώ προσωπικά,... »

Μπράβο ρε Θεόφιλε

Πολύ φασιστικό πράμα να πρέπει ντε και καλά να καλουπωθείς στα γούστα των άλλων. Συμπληρωματικά θα αναφέρω κάτι που είχα δει σε μια σχετική... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Cheshire Cat

Imagination is the only weapon in the war against reality... περισσότερα


Σκέψεις φωτιά και ετούτο εδώ το σημείωμα...

Όμορφοι άνθρωποι

Χιλιόμετρα αγάπης

Ψάχνω

Η ομορφιά που χάνεται

Ελεύθερος πολιορκημένος

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.