Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Αντίο 2014

Α
Α
Kincse_j - pixabay.com
Βρέχει και μόλις γύρισα από τα μαγαζιά. Ένας χαμός εκεί έξω με ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν το κατάλληλο δώρο για τους ανθρώπους που αγαπούν. Αλήθεια όμως, οι άνθρωποι που αγαπάμε χρειάζονται ένα δώρο με κορδέλες για να είναι ευτυχισμένοι; Σκέφτηκα πολλές ώρες τι δώρο να πάρω στο αγόρι μου, στον άνθρωπό μου και κατέληξα στην αγαπημένη του σοκολάτα. Όχι γιατί ήταν φτηνή και δεν είχα χρήματα αλλά γιατί θέλω να τον δω να μου γελάει σαν παιδάκι την ώρα που θα την ανοίγει!

Αυτή είναι η ουσία του δώρου που χαρίζεις! Να γεμίσεις με χαμόγελο τον αποδέκτη του! Κοιτάζω τη βροχή που σχηματίζει ρυάκια στον δρόμο και βλέπω ένα παιδάκι που προσπαθεί να πουλήσει ομπρέλες στους περάστικους. Αναρρωτιέμαι αν θα έχει μια ζεστή αγκαλιά να κρυφτεί... Αν θα υπάρχει κάπου εκεί έξω μια μαμά και ένας μπαμπάς να τον πάρουν μια αγκαλιά κι ας μην του χαρίσουν ποτέ ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια. Γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, η αγάπη θα είναι πάντα αυτή που δεν θα μπορεί να αγοράσει ο άνθρωπος.

Αυτός ο χρόνος που φεύγει σιγά - σιγά ήταν για μένα μια συνεχομένη πηγή μάθησης. Μιλάω για μαθήματα ζωής και όχι για μαθήματα πνευματικής υπόστασης. Ξεκίνησε θυμίζοντάς μου πως το να ζεις με υγεία δεν είναι δεδομένο, πως η ζωή είναι μικρή για να υποκρίνεσαι, πως δεν χρειάζεσαι έναν όχλο με ανθρώπους για να την περάσεις όμορφα αλλά τους ελάχιστους εκείνους που σε σέβονται και σε εκτιμούν. Με δίδαξε την αρετή της υπομονής για όσα άργησαν να έρθουν και της επιμονής για όσα ακόμα περιμένω.

Αυτός ο χρόνος ήταν σαν να με πήρε από το χέρι και να με έκανε μια βόλτα και σε κάθε σταυροδρόμι μου έδινε μια συμβουλή. Για πρώτη φορά μια τόσο δύσκολη χρονιά δεν με κάνει να θέλω να την διώξω γρήγορα αλλά θέλω να απολαύσω τις τελευταίες της στιγμές. Είμαι σίγουρη πως βλέπω τις γκρίζες πτυχές της ωρίμανσης. Είμαι πιο μεστή από ζωή σήμερα. Για τον νέο χρόνο που έρχεται, το μόνο που θα ζητήσω είναι να μην μου πάρει τίποτα από όσα έχω και να μην μου χαρίσει τίποτα για το οποίο δεν θα έχω κοπιάσει!

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους και φέτος μοιράστε αγάπη και ας είναι τα δώρα πιο μικρά, χωρίς πολλές κορδέλες... Ας έχουν απλά αρκετή δόση αγάπης και μην αφήνετε τους ανθρώπους που αγαπάτε μόνους την Πρωτοχρονιά!

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Κατερίνα Γεμελιάρη

Χαράζω λέξεις για όσα οι άλλοι χαράζουν μέσα μου...γράφω χωρίς ν... περισσότερα


Xαμένος στο διάστημα της απελπισίας

Χριστούγεννα παρά πέντε

Μαγικά Χριστούγεννα: Αναζήτηση σε 5 βήματα

Κρατά ζωντανή την τέχνη του ψηφιδωτού

Γυναίκα...

Ψεύτικες ανάγκες

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάνε φίλους όχι δίαιτα

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.