Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Στο κέντρο είναι τα βιβλία

Α
Α
Unknown
Κάθε Χριστούγεννα, έχουμε δεν έχουμε χρήματα, θα πάμε στο κέντρο για βιβλία, με τα παιδιά. Κι ας αγοράζουμε κρυφά και φανερά βιβλία όλο τον χρόνο με το που θα μας δοθεί η ευκαιρία κι ας ψάχνουμε αφορμή για να χαζέψουμε τα εξώφυλλα στο βιβλιοπωλείο της πλατείας κι ας λέμε στους άλλους ότι εμείς για δώρα, όταν αυτά προκύπτουν, προτιμάμε βιβλία και μουσικές. Είναι η σχεδία, που μας κρατάει στην επιφάνεια, με προορισμό τον πολιτισμό…

Έφτασαν οι βιβλιοθήκες του σπιτιού να μην τα χωρούν, έχουμε και στις ντουλάπες, κουβαλάμε και στις τσάντες μας, διαρκώς. Δεν τολμούμε να τα βάλουμε στην αποθήκη, δεν το σκεφτόμαστε καν να τα κλείσουμε σε κούτες, να μην βλέπουν και να μην τα βλέπουν. Κι όταν δανείζουμε, χτυπάνε οι καρδιές μας δυνατά μέχρι να μας τα επιστρέψουν, σαν να δώσαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Στο κέντρο της ζωής μας, τα βιβλία. Αυτά μας έμαθαν γράμματα, αυτά μας άνοιξαν πόρτες, αυτά μας ταξίδεψαν, μας συγκίνησαν, μας βεβαίωσαν, μας αμφισβήτησαν, μας προβλημάτισαν, μας προστάτεψαν, μας άνοιξαν φτερά. Αυτά άναψαν μέσα μας τη σπίθα για αναζήτηση, με αυτά αποκτήσαμε τη χαρά της γνώσης.

Τώρα, τα βιβλία και οι δημιουργοί τους είναι στο κέντρο βάρβαρου στόχαστρου, τρέχουν αγωνιωδώς να ξεφύγουν από τις «σφαίρες της ανάπτυξης». Βάναυσα στοχεύουν στα βιβλία κι αφού τα βιβλία είναι στο κέντρο της ζωής μας, στοχεύουν κι εμάς.

Φυλάξτε τα βιβλία σαν τους εαυτούς σας, προστατέψτε τη δημιουργία και τον πολιτισμό, υπερασπιστείτε το επόμενο μονοπάτι σοφίας με την καρδιά σας και βάλτε εσείς στο στόχαστρο όλη τη διαπλοκή που αστράφτοντας κρύβει τα γαμψά της νύχια πίσω από τη δημιουργία, τη γνώση, την ευαισθησία, την ομορφιά.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συμφωνώ απολύτως!

Και χαίρομαι πολύ που ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ακόμα που συμμερίζονται και νιώθουν την ίδια αγάπη για τα βιβλία! Μπράβο Σοφία! »

Κλέφτης εαυτός!

Γιατί θα μας κατηγορήσουν ότι μείναμε αγράμματοι αυτοί που μας πήραν το βιβλίο, απ' το χέρι, ας μην κατηγορεί και ο καθρέφτης τον κλέφτη εαυ... »

Σαν τον γονιό

που μας έδωσε τα φτερά και ύστερα μας άφησε να πετάξουμε λεύτεροι, έτσι και το βιβλίο στις πιο μεγάλες στιγμές αποτραβιέται ντροπαλά σε ένα... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Σοφία Πολίτου - Βερβέρη

Η σκιά μας και η μυρωδιά μας ό,τι μείνει για να πουν οι άλλοι, ό... περισσότερα


Τα τελευταία του καλοκαιριού φιλιά

Στο μετρό

Μια ανάσα, μόνο μία

Tώρα που το Μη έγινε Γάμα

Γιορτινό μανιφέστο!

Οι πρωτιές των φίλων

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.