Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Από το extra large στο small

Α
Α
PublicDomainPictures - pixabay.com
Θεωρία νούμερο 1: τα κιλά δεν κάνουν έναν άνθρωπο όμορφο ή άσχημο.

Θεωρία νούμερο 2: για να πετύχει μια δίαιτα πρέπει να έχεις αποφασίσει πως θέλεις όντως να αδυνατίσεις.

Θεωρία νούμερο 3: για να διατηρήσεις το βάρος που έχασες πρέπει να υιοθετήσεις μια νέα στάση ζωής και να μάθεις να τρως υγιεινά, όχι να πεθάνεις της πείνας αλλά να τρως για να ζεις και όχι να ζεις για να τρως.

Για μένα όλα ξεκίνησαν από μια φράση που έπεσε στα χέρια μου «Στη Δύση ο άνθρωπος περπατάει χιλιόμετρα για να κάψει την τροφή που κατανάλωσε και στην Αφρική για να την βρει».

Ήταν σαν να άκουσα ένα καμπάνακι μέσα μου να χτυπάει και άρχισα να σκέφτομαι πόσο μακριά από τη φύση μας ζούμε. Δεν πήγα σε γιατρό ξεκίνησα μόνη μου μια δίαιτα.

Απέκλεισα τα ασύστολα γλυκά μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Γλυκαντζού μέχρι αηδίας...σοκολάτα και ψωμί οι δυο μεγάλες μου αγάπες καθώς και η φέτα. Ένα μήνα μετά είχα χάσει κάποια κιλά και αυτό μου έδωσε ώθηση να συνεχίσω. Πρόσθεσα την άσκηση στη ζωή μου και κάπως έτσι έφτασα στον στόχο που είχα θέσει.

Οι φίλοι μου ακόμα και σήμερα (5 χρόνια μετά) δεν έχουν συνηθίσει τις νέες μου διαστάσεις και εγώ καμιά φορά μοιάζω να τις ξεχνάω. Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο και να το δώσω στη Νίνα όχι για να μου πει κάποιος μπράβο αλλά για να το διαβάσουν όσοι προσπαθούν να χάσουν κιλά και να πάρουν δύναμη.

Στη δίαιτα ο καθένας πορεύεται μόνος του και πρέπει να παλέψει με τον μεγαλύτερο εχθρό του: τον κακό εαυτό του που συνέχεια θα τον ωθεί να κάνει μια παρασπονδία. Η ψυχολογία σου παίζει σημαντικό ρόλο και φυσικά δεν γίνεται να είσαι σε μια μόνιμη ευτυχία μέχρι να χάσεις τα κιλά. Θα έρθουν και μέρες που θα φας όσα η δίαιτα σου απαγορεύει όμως ακόμα και τότε δεν πρέπει να τα παρατάς.

Δεν έχασα τα κιλά για να αρέσω σε κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό μου. Κοιτάζω συχνά φωτογραφίες από τότε και βλέπω το ίδιο χαμόγελο. Αυτό που είχα τότε το ίδιο έχω και τώρα. Δεν έγινα όμορφη ήμουν πάντα όμορφη μονάχα οι διαστάσεις άλλαξαν.

Χαίρομαι όταν συναντάω παλιούς συμμαθητές μου που τότε στο σχολείο με φώναζαν με διάφορα παρατσούκλια να θαυμάζουν τη νέα μου εμφάνιση κι αν θέλετε κάπως έτσι κλείνουν οι πληγές ενός σχολικού ρατσισμού που βίωσα κάποτε.

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη ημέρα που η ζυγαριά έδειξε το νούμερο που ήθελα. Επιβράβευσα τον εαυτό μου με ένα τζιν. Αυτό το τζιν το έχω ακόμα και θα μου θυμίζει πάντα πόση δύναμη έχω μέσα μου. Αν έχεις ξεκινήσει μια δίαιτα και νομίζεις πως δεν θα τα καταφέρεις σκέψου πως το να τρως σωστά βοηθά πρώτα την υγεία σου και μετά το σχήμα του κορμιού σου.

Αν πάλι είσαι ένας από αυτούς που στο σχολείο σε φωνάζουν χοντρό και σε διαλέγουν τελευταίο για να παίξεις μαζί τους θα σου πω μόνο το έξης «Μια κοιλιά μπορεί να μικρύνει ή να μεγαλώσει ανάλογα με τις διαθέσεις του κατόχου της. Η αγένεια όμως του να αποκαλείς κάποιον χοντρό δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν»

Αγάπησε τον εαυτό σου πρώτα εσύ και τοποθέτησέ τον στο σώμα που εσύ θες να έχεις άλλωστε η ομορφιά μας εντοπίζεται στο χαμόγελο μας!

από τη Βάλια

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Κατερίνα Γεμελιάρη

Χαράζω λέξεις για όσα οι άλλοι χαράζουν μέσα μου...γράφω χωρίς ν... περισσότερα


Μόνο μια εκδρομή

Η ζωή σαν παραμύθι

O ευρών αμειφθήσεται

Μια ανάσα, μόνο μία

Ελεύθερος πολιορκημένος

Συνέντευξη από μία Ιερόδουλη

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.