Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


“Μία καθημερινή μέρα”

Α
Α
άγνωστο
Ξυπνάς... Ανοίγεις τα μάτια σου, βλέπεις θολά, τεντώνεσαι και κάνεις την πρώτη σου σκέψη «τώρα ποιος σηκώνεται »... Ερωτηματική πρόταση και την απάντηση τη δίνουν τα πόδια σου όπου μόνα τους, από συνήθεια και αυτά, προσπαθούν να κατέβουν από το κρεβάτι σου και να σε πάνε για τα προκαταρκτικά χάδια της καινούργια σου ημέρας! Αντιστέκεσαι και το παλεύεις ακόμη καθώς μία δεύτερη σκέψη εμφανίζεται και σου λέει «μείνε σπίτι, μπορείς», χαμογελάς, κοιτάς γύρω σου… Δεν ονειρεύεσαι δυστυχώς, κάνεις τον σταυρό σου που έχεις δουλειά και φεύγεις τρελαμένος γιατί με όλα αυτά η ώρα πέρασε!

Κάπως έτσι η ημέρα ξεκινάει!

Εάν είσαι από τους τυχερούς που έχουν αυτοκίνητο ή μηχανάκι είσαι καλά (ναι, ναι ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδα, ας μην γελιόμαστε και λεωφορείο για να πάρεις πάλι λεφτά χρειάζεσαι), φαντάσου αυτούς που πρέπει να πάρουν τρία μεταφορικά για να φτάσουν στην δουλειά τους και μία διαδρομή 10’ την κάνουν σε 60’; Σταμάτα να γκρινιάζεις λοιπόν και διασκέδασε το δεν είναι κακό! Άνοιξε το ραδιόφωνο, άκου την μουσικούλα σου και ανέπνευσε αργά και βαθιά ακόμα και αν δεν βρίσκεσαι στο βουνό αλλά σε μία κεντρική λεωφόρο με πολύ καυσαέριο!

Σίγουρα θα σου κάνει καλό να αποβάλλεις το στρες πρωί πρωί! Και όχι, όχι, σταμάτα να βρίζεις όλους τους υπόλοιπους οδηγούς που δεν πάνε σύμφωνα με τον δικό σου ρυθμό επειδή εσύ καθυστέρησες, αφού το έκανες απόλαυσέ το, ίσως έτσι καταφέρεις να ξεφύγεις σήμερα από την ρουτίνα των φαναριών!

Αυτό που θέλω να πω είναι χαλάρωσε επιτέλους η ζωή είναι μικρή, εκτίμησε το κάθε της δευτερόλεπτο και ζήσε την αληθινά, αν ξέρεις πώς… Αλλιώς μάθε!

Και φτάνεις, έστω αργοπορημένος, φτάνεις, εντάξει, εντάξει η αλήθεια είναι ότι δίκιο έχει το αφεντικό σου που διαμαρτύρεται και τι να πεις τώρα, ότι τελικά ενώ είχες καθυστερήσει εσύ το ευχαριστιόσουν και πήγαινες με το πάσο σου ακούγοντας μουσικούλα και απολαμβάνοντας τον ουρανοξύστη στα δεξιά σου;

Λες απλώς μία δικαιολογία γι' αυτή την φορά και φροντίζεις για τις επόμενες έτσι ώστε να είσαι χαλαρός να μην τρέχεις... Να αναπνέεις και να απολαμβάνεις τη διαδρομή... Θυμήσου πως όλα στη ζωή είναι ένα ταξίδι, αυτό θέλω να σου πω!
Ακόμα και αυτή η τόσο μικρή και καθημερινή διαδρομή!

Η δουλειά ξεκινάει… Πφφ… Γι' αυτό...

«Μάθε να κάνεις αυτό που σου αρέσει ή μάθε να σου αρέσει αυτό που κάνεις!»

Και μετά…….. σχόλασες!

Ε, μην κατεβάζεις ρολά, θυμήσου πως δεν ζούμε για να δουλεύουμε, αλλά δουλεύουμε για να ζούμε και η μέρα συνεχίζεται και έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον!

Ζήσε, γέλα και ό,τι προβλήματα και αν είχες σήμερα, σκέψου πως αύριο είναι μία καινούργια μέρα, μία μέρα που θα είναι έτσι όπως ονειρεύτηκες, μπορεί η τέλεια ημέρα!
Christina Zacheila, 08/08/2014

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπέροχες υπενθυμίσεις

Μπράβο Χριστίνα για την όμορφη οπτική που παρουσιάζεις τόσο απλά και τόσο όμορφα τον τρόπο να κάνουμε πιο όμορφη και ουσιαστική την καθημερι... »

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Christina Zacheila

Δεν είμαστε ουσιαστικά, είμαστε ρήματα. Δεν είμαι πράγμα -συγγρα... περισσότερα


Το θέατρο του παραλόγου

Στο μετρό

Operation Mindcrime

Οι τελευταίες πινελιές

Πίσω από το παράθυρο!

Σπούδασα, και τι έμαθα;

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.