Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Η αποδοχή της ανθρώπινης φύσης μας

Α
Α
enfo.gr
Τι σημαίνει αποδέχομαι; Για εμένα σημαίνει, δέχομαι αυτό που είμαι. Με δέχομαι όπως είμαι. Είναι ένα βήμα και αυτό στο στάδιο της εξέλιξης, είναι μια φάση. Με μαθαίνω, με γνωρίζω, με παρατηρώ, λαμβάνω μια επαρκής γνώση των δυνατοτήτων μου αλλά και των περιορισμών μου, των σκιών μου, των φόβων μου και ότι άλλο φωλιάζει μέσα μου και με καθορίζει, σαν προσωπικότητα. Η αναγνώριση είναι αναγκαία, όπως και η αποδοχή. Σε πρώτη φάση πρέπει να με αποδεχτώ για να μην με αφορίζω, για να είμαι εντάξει με όλα αυτά που είμαι και μετά με αγάπη να προχωρήσω παρακάτω, να με εξελίξω σε αυτά που είναι τα φωτεινά χαρακτηριστικά μου, τα δυναμικά μου, η αποστολή μου. Όμως για να έρθει το επόμενο βήμα η αποδοχή, η κατάφαση της ατέλειας θα πρέπει να έχει προηγηθεί.

Δυστυχώς οι θρησκείες, η κοινωνία, οι δάσκαλοι της ζωής μας, μας έχουν δείξει το ιδανικό αλλά δεν μας έχουν μάθει πώς να το προσεγγίσουμε. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να είναι ενοχικοί με τύψεις και να αφορίζουν τον εαυτό τους γιατί βλέπουν το ιδανικό και απογοητεύονται. Έτσι καταφεύγουν να κουβαλούν έναν εαυτό που μισούν, ατέλειες για τις οποίες ντρέπονται και να φοράνε το προσωπείο του «καλού ανθρώπου». Η αποδοχή έχει το νόημα της κατάφασης της ανθρώπινης υπόστασης μας. Όχι σαν κάτι παθητικό, “αυτό είμαι και τι να κάνουμε”, αλλά σαν κάτι που χρειάζεται να κάνουμε πριν προχωρήσουμε. Γιατί αν δεν αποδεχτούμε την ατέλειά μας, πώς μπορούμε να αποδεχτούμε ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα που βλέπουμε μπροστά μας; Διαφορετικά μήπως είμαστε επιρρεπείς στην κριτική και την χωριστικότητα;

Δεν είμαστε τέλειοι σαν άνθρωποι, έχουμε πολλούς περιορισμούς, αλλά από την αναγνώριση αυτών των περιορισμών θα μπορέσουμε να πάρουμε το μάθημα που έχουν για εμάς και να δουλέψουμε μαζί τους και να τους απελευθερώσουμε και να απελευθερωθούμε.

Ναι στους διαλογισμούς, ναι στην ενέργεια που κατεβάζουμε από ανώτερες πηγές, αλλά ταυτόχρονα, ναι στην ψυχοθεραπεία, ναι στην αποδοχή του εαυτού και των ατελειών, ναι στην εργασία με τον εαυτό σε ψυχολογικό γήινο επίπεδο. Όταν τα δυο αυτά λειτουργούν ταυτόχρονα, τότε μπορεί να γίνει με ασφάλεια η σύνδεση του ανθρώπου με το θείο. Και η γέφυρα πρέπει γίνει δουλεύοντας ταυτόχρονα και τα δυο μέρη εξίσου.

Διαβάστε επίσης: Περί συγχώρεσης, μέρος 1ο (Χρύσα Ευαγγέλου). Διαβάστε επίσης: Περί θυμού (Χρύσα Ευαγγέλου).

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright υλικού © Χρύσα Ευαγγέλου, για το http://www.enorasis.edu.gr/

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Ευαγγέλου Χρύσα

Σκοπός μου η σωστή πληροφόρηση των ανθρώπων βασισμένη στις ποιότ... περισσότερα


Όταν γι' αλλού τραβάς κι αλλού η ζωή σε πάει

Σ' έναν καθρέφτη η άλλη οψη

Ο χορός

Τα χρόνια που πέρασαν...

Ένα παιχνίδι σκέψεων με τον ήλιο

Η γνώση ως απάτη

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


18 Οκτωβρίου του 2012

Αδόκιμος γραφεύς
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.