Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Η φωνή της ανθρωπιάς

Α
Α
enfo.gr
Τζερόμ, συμμετέχεις στο σχήμα του Σταμάτη Κραουνάκη, στην «Σπείρα, σπείρα». Πώς και πότε ξεκίνησε η συνεργασία σας;

H συνεργασία μας ξεκίνησε το 2008, όπου συμμετείχα στις θρυλικές βραδιές του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο ως σόλο καλλιτέχνης μαζί με τα σπουδαιότερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου από την Άννα Καλουτά, τη Σπεράτζα Βρανά, τη Μάρω Κοντού, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη έως και τον Λάκη Λαζόπουλο! Μ’ έναν μοιραίο, θα έλεγα, τρόπο γνώρισα τον άνθρωπο και την ομάδα που θα μου άλλαζαν τη ζωή! Συγκεκριμένα, αποφεύγοντας ένα στενό στο οποίο ήταν μια συμμορία σκύλων, βρέθηκα στον ίδιο δρόμο με το Σταμάτη, ένας κοινός αγαπημενος φίλος έκανε τις συστάσεις και όπως λένε στο χωριό μου... the rest is history!!

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την μουσική και το τραγούδι;

Ασχολούμαι με τη μουσική κυριολεκτικά από την κοιλιά της μητέρας μου! Δυσκολεύομαι να σκεφτώ στιγμές τις ζωής μου όπου δεν υπήρξε η μουσική, σαν φυσική συνέπεια ακολούθησε το τραγούδι.
Πρώτα με τη χορωδία του Αγ. Δημητρίου στους Αμπελόκηπους και έπειτα με σχολικά συγκροτήματα, στα οποία είτε συμμετείχα, είτε τα δημιούργησα. Τα χρόνια είναι πολλά και την ίδια στιγμή λίγα. Τραγούδησα πρώτη φορά πριν από 18 χρόνια, αλλά κάθε φορά είναι και σαν να είναι η πρώτη φορά!

Παράλληλα όμως είσαι προπονητής μπάσκετ σε άτομα με ψυχικά νοσήματα. Ποιες ηλικίες προπονείς;

Έχω την τιμή να προπονώ τη «Θύελλα» τα τελευταία 4 χρόνια! Μιλάμε για το τμήμα μπάσκετ της Π.Ε.Ψ.Α.Ε (Κέντρο αποκατάστασης ατόμων με ψυχικά νοσήματα), οι ηλικίες είναι από 25 έως και 46 ετών. Δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικιακά, μοναδικό κριτήριο είναι η διάθεση του καθενός να ιδρώσει στο γήπεδο μαζί μας και να γίνει μέλος της ομάδας μας.

Ποιες είναι οι βασικές δυσκολίες σε ένα τέτοιο εγχείρημα;

Δυσκολίες δεν υπάρχουν πολλές, καθώς η προπόνηση είναι μια ευκαιρία για όλους να εκτονωθούν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους σ’ ένα γήπεδο. Οι ρυθμοί είναι κανονικοί και η αντιμετώπιση και η πειθαρχία που έχουν οι αθλητές μου είναι αντίστοιχες με μια κανονική ομάδα μπάσκετ καθώς και εμείς κάνουμε τον δικό μας πρωταθλητισμό. Κάθε εβδομάδα η ομάδα δίνει τη μάχη της, αρχικά της συνέπειας και της δέσμευσης και κατά δεύτερον της αγάπης και της προσπάθειας που έχει ένα σύνολο σ’ έναν κοινό στόχο. Στόχος μας ήταν και είναι να γυμνάσουμε σώμα, πνεύμα και ψυχή όντας σε κάθε προπόνηση εκεί! Η εμπειρία είναι διαφωτιστική και η ευκολία είναι πως κάθε φορά βλέποντάς τους, συνειδητοποιώ πως οι άνθρωποι σε ό,τι έχει να κάνει με τα όριά μας είμαστε σαν τον ουρανό, δεν έχουμε τέλος!

Κάθε πότε κάνετε προπόνηση; Πώς μπορείς να συνδυάζεις και τις εμφανίσεις σου τα βράδια και τα μαθήματα;

Οι προπονήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα στις 16.00. Η αλήθεια είναι πως με κάποιο μαγικό τρόπο οι δραστηριότητές μου και η δουλειά μου δεν έχουν επηρεάσει την προπόνησή μου. Υπάρχει μια αρμονία και όλα γίνονται ή πριν τις 3 ή μετά τις 6! Βέβαια τις φορές που έχω λείψει το πόστο μου αναπληρώνει επάξια ο κοινωνικός λειτουργός και συνεργάτης μου Κωσταντίνος Τσούκας, ο οποίος με πολλή αγάπη, συνέπεια αλλά και δεινή μπασκετική γνώση προπονεί την ομάδα.

Τι θαυμάζεις στους αθλητές σου;

Το γεγονός ότι είναι εκεί. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο θαύμα που μπορώ να εντοπίσω. Τέσσερα χρόνια έχουμε έναν πυρήνα πέντε ατόμων που όχι μόνο βρίσκονται εκεί, αλλά έχουν γίνει και καλύτεροι στο μπάσκετ. Το άλλο είναι πως τήρησαν στο ακέραιο το πρώτο πράγμα που τους είπα όταν κάναμε την πρώτη μας προπόνηση, το οποίο ήταν πως δεν έχουν καμία σημασία όλα όσα έχουν περάσει καθώς όλα ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς ανήκουμε στο παρόν και ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον και αυτός ήταν ο στόχος μας, στο μέλλον να γίνουμε ομάδα. Τους θαυμάζω γιατί με έκαναν να δω διαφορετικά τα προβλήματά μου και να τα ξεπερνάω, αφού οι ίδιοι ξεπερνούσαν τα δικά τους και κάθε Δευτέρα ήταν παρόντες. Αυτοί οι άνθρωποι με έμαθαν να είμαι παρών.

Έχετε στόχο και κάποια διάκριση;

Την Τετάρτη 14 Μαίου, αντιμετωπίζαμε επίλεκτες ομάδες από αντίστοιχα κέντρα του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ελβετίας σ’ ένα τουρνουά που θα γίνει στο γήπεδό μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και μπορώ να πω πως είναι μια σπουδαία στιγμή για όλους μας!
mikrocosmos.gr, 28/07/2014

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

mikrocosmos.gr

το (διαδικτυακό) περιοδικό των ανθρώπων! Ανθρώπων με ξεχωριστή δ... περισσότερα


"Κυψέλη" πολιτισμού στην Κυψέλη

Η Μαρία της Κηφισιάς

Για όλους εμάς που ..."δεν ξεχνάμε"!

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες...

Η κρίση δεν είναι ευκαιρία: Μια κουβέντα με τον Κ. Γεραμπίνη

Συνομιλώντας με τον Άνταμ Φουλντς

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.