Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Α
Α
kostasxan.blogspot.be
Το σήμα των ειδήσεων των οκτώ πέφτει και οι αστοί νοικοκυραίοι ετοιμάζουν την κουβερτούλα, ανάβουν τσιγάρο και καλησπερίζουν την παρουσιάστρια. "Άντε να δούμε τι θα μας πεις και εσύ…", λένε, αλλά συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στον λόγο της. Η τρομοκρατία, πιστή στο ραντεβού της, ξεκινά την καθημερινή της προπαγάνδα.

Η επιστήμη λέει πως ό,τι ακούγεται, μέσω της ενέργειας που μεταδίδει μια οθόνη τηλεόρασης, κατευθείαν αποθηκεύεται στο υποσυνείδητο, ακόμα κι αν εκείνη την ώρα ασχολείσαι με κάτι άλλο, πόσω μάλλον να το παρακολουθείς. Σε κάποιο σημείο του βιβλίου και του ντοκιμαντέρ της Ναόμι Κλάιν "το Δόγμα του Σοκ" αναφέρεται ρητά ότι όποια χώρα και να έχει επισκεφτεί το ΔΝΤ, από τις πρώτες του δραστηριότητες που εκτελεί είναι να συμβάλλει με μετοχικό κεφάλαιο σε ομίλους εκδοτικούς, τηλεοπτικούς και επικοινωνίας ΜΜΕ. Η χειραγώγηση της μάζας ξεκινάει από εκεί, και τα αποτελέσματα… είναι πλέον ολοφάνερα. Δυστυχώς όμως δεν επηρεάζουν τα μέσα επικοινωνίας μόνο σε θέματα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά. Εμπλέκονται σε όποιο θέμα θα προσπαθήσει να αφυπνίσει τον κόσμο, σε οτιδήποτε θα αγγίξει ευαίσθητες χορδές και θα εξοργίσει τον πολίτη. Το μεγάλο κακό στην όλη υπόθεση δεν είναι μόνο τα δελτία ειδήσεων, αλλά και η τακτική των εκπομπών, πολλών αρθρογράφων καθηγητών και ειδικών, αλλά κυρίως των ανθρώπων της "κουλτούρας και της διανόησης".

Έτσι λοιπόν πέραν του ότι μας έχουν πείσει πως δίχως ευρώ είμαστε ένα τίποτα, κάνουν και άλλα πολλά που όχι μόνο πλαισιώνουν αυτήν την άποψη, αλλά την ενισχύουν μέσα από ακριβώς αντίθετα γεγονότα. Μας έχουν πείσει επίσης πως τρομοκρατία είναι να βγεις και να διεκδικήσεις το αυτονόητο, πως πρέπει να κάνεις υπομονή και να έχεις καρτερικότητα γιατί "κοίτα τι συμβαίνει στον κόσμο, εμείς καλά είμαστε". Μας έχουν πείσει επίσης πως τα δύο άκρα καλά κρατούν και ότι οι φιλήσυχοι πολίτες δεν θα πρέπει να εμπλακούν καθόλου με κάποιους από τους δύο. Η θεωρία των δύο άκρων άλλωστε είναι αυτό το ψέμα, αυτός ο τρόπος σκέψης για να μας καθηλώσουν περισσότερο στον καναπέ και για να μας πείσουν πως η μόνη επιλογή που έχουμε είναι αυτό το εξουσιαστικό μοντέλο που κυβερνά, με μικρές παραλλαγές. Μας έχουν πείσει ακόμα πως όλοι όσοι άνηκαν ή εργάζονται στο δημόσιο, στην ΕΡΤ, στην εκπαίδευση ή στην υγεία, είναι χαραμοφάηδες και ότι αντιδρούν πάντα πρώτοι γιατί περνούσαν ζωή και κότα. Προσπαθούν δηλαδή με πλάγιο τρόπο να στρέψουν εσένα και εμένα εναντίον συνανθρώπων μας, εργαζομένων και κοινωνικών ομάδων. Εξαιρώ κάθε μεγαλομισθωτό και παρανόμως προνομιούχο, από την συζήτηση. Και φυσικά μας υποκρύπτουν κάθε τι που γίνεται στην ελληνική επικράτεια, το οποίο πιθανότατα θα αναζωπυρώσει την οργή που έχουμε μέσα μας, όπως την κατάσταση στην Ιερισσό, τους εργατικούς αγώνες, την άγρια καταστολή, την εξαθλίωση συμπολιτών μας και άλλα πολλά…

Με τούτα και με τ’ άλλα, κατάφεραν να καθηλώσουν ένα ολόκληρο έθνος στον καναπέ, με πολίτες να αρέσκονται μόνο σε συζητήσεις καφενείου και να έχουν συνηθίσει μια κατάσταση πτώχευσης και εξαθλίωσης με κοινό παρανομαστή τους ίδιους. Αυτό έχει το απίθανο αποτέλεσμα της ύπνωσης συνειδήσεων, άρα ευκολότερη προσαρμογή στο πρόγραμμα που υπηρετεί το σύστημα. Σου πετάνε και μια χρυσαυγή, έτσι για να σε καθησυχάσουν ότι τουλάχιστον αυτοί αντιδρούν εκεί μέσα για το καλό της πατρίδος… Ποιος αφελής άλλωστε πιστεύει ακόμα πως αποτελούν αντισυστημική δύναμη. Δυστυχώς πολλοί, που υιοθετούν την διαδικασία ανάθεσης των προβλημάτων σε όποιον να 'ναι, αρκεί να φωνάζει.

Το συμπέρασμα είναι δυσοίωνο, όχι όμως μη προβλέψιμο. Έτσι έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε. Και ας υπήρχαν κάποιοι που το φώναζαν και το είχαν προβλέψει με επιτυχία… Ποιος τους άκουγε είναι το θέμα και ποιος θα τους ακούσει από δω και πέρα. Και κυρίως, ποιος από εμάς είναι διατεθειμένος, έστω και αργά, να σπάσει τον κώδικα πληροφόρησης από το εξουσιαστικό σύστημα.

Χρήσιμο είναι, να αρχίσουμε να κοιτάμε τα πράγματα με κριτήριο αυτήν τη φορά την ανθρώπινη συνείδηση που διαθέτουμε και την ελεύθερη σκέψη που δικαιούμαστε να χρησιμοποιήσουμε. Έστω και τώρα…
Fidelio, 29/01/2014

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Fidelio

Γεννημένος τον χειμώνα του 1981 σε μια επαρχία της Μακεδονίας, έ... περισσότερα


Για όλους εμάς

Αμερικάνικο Όνειρο vol.2

Η έρημος του πραγματικού

Κυβερνητικό freak show

Πού είναι η οργή;

Το ξέσπασμα ενός αυθόρμητου πρωινού

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο

Μαρύσα Παππά (2#x_2)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.