Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Υπάρχει και αυτή η Γερμανία...

Α
Α

Σε πείσμα όλων εκείνων που "δαιμονοποιούν" τσουβαλιάζοντας αδιακρίτως ολόκληρους λαούς και "αποκυρήσσουν" σατανάδες” κατ’ επιλογήν, υπάρχει και αυτή η Γερμανία.

Η Γερμανία που αντιστέκεται, η Γερμανία που παλεύει κόντρα στα νεοφιλελέυθερα σχέδια των αγορών που με πειθήνια όργανα τους τους ηγέτες τόσο της χώρας τους όσο και των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε μια τεράστια εργασιακή κόλαση.

Η Γερμανία που βγαίνει στο δρόμο για να υπερασιστεί το δικαίωμα στη ζωή των μεταναστών, δημιουργώντας ομάδες στήριξης τους, όπως η περίφημη “Lampedusa in Hamburg” .

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της αντίστασης ενός μεγάλου τμήματος του γερμανικού λαού, αποτελούν οι προσπάθειες να αποτραπεί η εκκένωση της κατάληψης Rote Flora στο Αμβούργο, η οποία διανύει τον εικοστό τέταρτο χρόνο ζωής.

Πρόκειται για ένα θέατρο που υπάρχει από το 1888 και το οποίο έναν αιώνα μετά έγινε αντικείμενο μεγάλης αντιπαράθεσης των κατοίκων της περιοχής και του ιδιοκτήτη του, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να αλλάξει τη χρήση του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κατάληψη του θεάτρου από ομάδες αριστεριστών και αναρχικών της περιοχής, κατάληψη που διαρκεί μέχρι και τις ημέρες μας, αποτελώντας μία από τις παλαιότερες καταλήψεις στην Ευρώπη.

Σήμερα, η κατάληψη Rote Flora αποτελεί σύμβολο αυτοδιαχείρισης και αντίστασης στα νεοφιλελεύθερα σχέδια για ολόκληρη τη Γερμανία. Από το 2011, όταν και ενεργοποιήθηκε και πάλι δικαίωμα του ιδιοκτήτη να πουλήσει το παλιό θέατρο, υπάρχει σε εξέλιξη μία διαρκής προσπάθεια εκκένωσης της κατάληψης. Προσπάθεια που μέχρι τώρα πέφτει στο κενό λόγω των αντιδράσεων των καταληψιών και των κατοίκων της περιοχής.

Η ανακοίνωση της απόφασης εκκένωσης της κατάληψης τον Δεκέμβριο του 2013, σε συνδυασμό με την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών σε γειτονικό προάστιο του Αμβούργου, οδήγησε σε μια πρώτη μεγάλη διαδήλωση δέκα και πλέον χιλιάδων ανθρώπων το Σάββατο 21 Δεκέμβρη του 2013 και σε εκτεταμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Έκτοτε, διοργανώνονται καθημερινά πορείες και διαδηλώσεις με μαζικότατη συμμετοχή των πολιτών του Αμβούργου, με αντικείμενο τόσο την αποτροπή της εκκένωσης της κατάληψης, αλλά και άλλων αντίστοιχων χώρων, όπως τα κτήρια της Esso και την διατήρηση τους ως αυτοδιαχειριζόμενα πολιτιστικά κέντρα ή κατοικίες αστέγων και ανέργων, όσο και την οριστική απόσυρση της απόφασης για τη δημιουργία των "επικίνδυνων ζωνών" μετά από την απόφαση της Αστυνομίας να σταματήσει προσωρινά το μέτρο. Των περιοχών εκείνων δηλαδή του Αμβούργου, που με απόφαση της η γερμανική Κυβέρνηση χαρακτήρισε ως ζώνες κινδύνου, δίνοντας το δικαίωμα στις αστυνομικές αρχές να σταματούν πολίτες στο δρόμο, να τους υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο και να τους προσάγουν ή να τους συλλαμβάνουν χωρίς να λογοδοτούν πουθενά με στόχο των έλεγχο των διαδηλώσεων.

Περισσότερα για το θέμα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ ...

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Στέφανος Μαντζαρίδης

Και τώρα; Τώρα τι κάνουμε; Σκύβουμε το κεφάλι και τα παρατάμε; Ή... περισσότερα


PROJEKT A: Ένα ταξίδι στα αναρχικά εγχειρήματα στην Ευρώπη

Εσείς να βρίσκεστε στους δρόμους κι εγώ να γράφω

Πήραμε χαμπάρι τι γίνεται στη Βραζιλία;

Δεκέμβρης 2008: Για όλους τους λόγους

5 χρόνια από τον Δεκέμβρη του '08

Το ξέσπασμα ενός αυθόρμητου πρωινού

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.