Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Social or Anti-Social?

Α
Α
Άγνωστο
Περπατάς στον δρόμο, μπαίνεις στο μέτρο, περιμένεις το λεωφορείο. Κοιτάς γύρω σου, άνθρωποι σκυμμένοι στα smartphones και στα tablets τους. Μια γρήγορη και πεζή καθημερινότητα μέσα απ τα gagdets που έχουν γίνει προέκταση των χεριών... Το ίντερνετ που μας ενώνει.Το ίντερνετ που μας χωρίζει...

Μιλάνε και πληκτρολογούν ασταμάτητα στο Viber, στο Twitter και στο Facebook. Χαμογελούν με ένα like και απαντούν με μανία σε έξυπνα posts και αστεία status. Η δόνηση χτυπά παλμικά και οι ήχοι από τα εσερχόμενα μηνύματα ποικίλουν. Τα chat παίρνουν φωτιά! Και η ματιά δεν σηκώνεται από τη μικρή οθόνη. Άνθρωποι μεταξύ ανθρώπων, σιωπηλοί και απορροφημένοι. Full time job διαδικτυακής επικοινωνίας.
Αντικατέστησαν τις βόλτες με φίλους και τους περίπατους στην εξοχή για ατέλειωτες ώρες στα social media και τους εικονικούς ''φίλους''. Στις παρέες, στα μπαράκια και τα καφέ κανείς δεν μιλά με κανέναν. Όλοι κοινοποιούν, κοινοποιούν που είναι, τι κάνουν, τι τρώνε ή τι πίνουν, πόσο καλά περνούν και σχολιάζουν ενώ τους χωρίζουν μόλις μερικά εκατοστά. Ίσως και ούτε καν αυτά...

Και εκεί που αποχωρίζονται τον υπολογιστή, κλείνει η πόρτα του σπιτιού και ανοιγει το κινητό με μιας. Το φλερτ έχει πάρει τη μορφή ενός cool stiker στο προσωπικό σου profile. Πιο κοινότυπο πεθαίνει! Βγάζουνε φωτογραφίες για το Facebook κι όχι για τη στιγμή. Φιλοσοφούν για το Twitter και όχι για τη διάυγεια του πνεύματός τους, για την αληθινή ανταλλαγή ιδεών... Στα social media είναι φίλοι, κολλητοί, μια μεγάλη, αγαπημένη παρέα και στον δρόμο δεν λένε ούτε γεια. Ίσως κοιτάζουν κι αλλού την επίμαχη στιγμή. Στην κατά πρόσωπο επικοινωνία καταπίνουν τη γλώσσα τους λες και ξέχασαν πάνω στο πληκτρολόγιο το μυαλό τους. Λες και η εικονική γάτα τους έφαγε τη γλώσσα. Μιλάνε γράφοντας στην οθόνη. Μόνο εκεί...!

Ξεχάσανε τη χροιά της φωνής τους γιατί δεν τη χρησιμοποιούν και πολύ πια. Με τόσα μέσα κοινωνικοποίησης, έγιναν πιο αντικοινωνικοί από ποτέ, πιο ανασφαλείς από ποτέ, πιο ''χελώνες στα καβούκια τους'' από ποτέ. Κρυφτήκαν πίσω από την ασφάλεια της φωτισμένης οθόνης. Πίσω από φωτογραφίες πειραγμένες στο photoshop. Και όταν βρεθούν σε έναν χώρο γεμάτο κόσμο, γεμάτο νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέα φλερτ, με φωνές και χαμόγελα, πάλι κρύβονται στη γωνιά τους, με την προέκταση του χεριού τους φυσικά να δονείται. Τους λείπει η αυτοπεποίθηση. Συνήθισαν στην ασφάλεια της απρόσωπης επικοινωνίας.

Ξεμάθανε να μιλάνε πραγματικά, με το στόμα, με τα χείλη. Να γελάνε δυνατά, όχι με αυτές τις κίτρινες, στρογγυλές φάτσες που εκφράζουν το γέλιο ή που υποβιβάζουν μάλλον το γέλιο. Ούτε με τον εαυτό τους δεν μιλάνε πια. Ούτε μ' αυτόν... Ούτε κι εμείς μιλάμε. Ούτε κι εμείς επικοινωνούμε. Είμαστε κι εμείς σαν κι αυτούς. Γίναμε όλοι ίδιοι κι είναι μια γενίκευση που μου επιτρέπεται να κάνω, ελπίζω... Κι αν δεν μου επιτρέπεται, τι να γίνει. Πίσω δεν το παίρνω...!
Andriana Voutou, 21/12/2013

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Andriana Voutou

Η συμμετοχή σε κάτι,οτιδήποτε δημιουργικό με άλλους,η ανταλλαγή... περισσότερα


Πότε θα σταματήσεις να ξοδεύεσαι;

Τίτλος έργου: Ζωή, Πρωταγωνιστής: Εσύ

Μια ανάσα, μόνο μία

Tώρα που το Μη έγινε Γάμα

Αυγουστιάτικο Camden...

Ψεύτικες ανάγκες

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Κάνε φίλους όχι δίαιτα

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.