Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Η Τόνια Σωτηροπούλου σε καμπάνια για τα δικαιώματα των LGBT

Α
Α

Για την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο... Στην σημερινή εποχή τα άτομα από την LGBT κοινότητα δέχονται καθημερινά τον ρατσισμό και - σε πιο μετριοπαθές βαθμό - την δυσπιστία των υπολοίπων. Άνθρωποι αναγκάζονται και, τελικώς, συμβιβάζονται να ζουν μέσα στο ψέμα και τη καταπίεση, ίσως άλλοι προτιμούν τη ζωή, ενώ οι λιγότεροι, ηρωικά, αποδέχονται τον εαυτό τους και τον εκθέτουν στα σημαντικά τους πρόσωπα, διατεθειμένοι να αγωνιστούν με νύχια και με δόντια προκαταλήψεις, στερεότυπα και μίση που καλά κρατούν εδώ πολλά χρόνια. Ή βασικά ανέκαθεν. Ήρθε η ώρα αυτή η κοινωνία να ωριμάσει. Να αφουγκραστεί και να γευτεί τη διαφορετικότητα και τον χρωματικό πλουραλισμό της ανθρώπινης πολυπλοκότητας. Το μόνο και μη φυσιολογικό είναι η καταπίεση, το άγχος, η ντροπή εξαιτίας των προκαταλήψεων και η ψυχική φθορά που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα ωθώντας τον εαυτό τους σε διάφορες μορφές ψυχικών διαταραχών με συχνότερες τη κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, ή αυτοκαταστροφικές και αυτοκτονικές τάσεις.

Η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου με δική της πρωτοβουλία, οργάνωσε μία καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού απέναντί στην LGBT κοινότητα και τον εκφοβισμό ευρύτερα, δημιουργώντας δύο βίντεο στο διαδίκτυο και στα αγγλικά και στα ελληνικά, αποτελώντας ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους υπολοίπους τόσο για να ευαισθητοποιηθούμε και να πετάξουμε το κουρέλι της στερεοτυπίας, όσο και να αναλάβουμε να στηρίζουμε τους φίλους μας ή σημαντικούς μας ανθρώπους να εκφράζονται και να αποδέχονται αυτό που είναι και να μην φοβούνται.

Η Ελλάδα πρέπει γνωρίσει ότι υπάρχουν πολλοί από αυτούς, που φοβόμαστε, που κοροϊδεύουμε, που καλούμε ανεπιθύμητους, που δεν τους δεχόμαστε, γιατί είμαστε ομοφοβικοί και με περιορισμένα όρια σκέψης και ανυπέρβλητα τείχη καθώς έρευνες και η πολιτική ηγεσία επιδιωκόμενα δεν επιθυμούν να δώσουν βαρύτητα στο θέμα της σεξουαλικής απελευθέρωσης και ταυτότητας με αποτέλεσμα άνθρωποι να δυστυχούν εξαιτίας μας και να ζουν ανάμεσά μας ως σκιές. Όλοι μας καλούμαστε να τους υπερασπιστούμε. Ας μην το ανεχτούμε άλλο.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Χριστίνα Πανταζή

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν κάνει κάποιος κάτι για τη στασιμότη... περισσότερα


Το τρίτο φύλο

Γιατί να μην είμαστε όλοι Πανσεξουαλιστές;

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών...

Κάτω από έναν γκρίζο Μάρτη

Η ελπίδα έρχεται...

10 Χρόνια Athens Pride

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.