Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Φως (στο τούνελ) εξ Ανατολών

Α
Α
imerisia.gr
Διαβάζοντας κανείς τους τίτλους έστω των ειδήσεων ξένων και κυρίως αγγλόφωνων μέσων, αναρωτιέσαι για μια στιγμή αν όλοι αυτοί ζουν σε μια παράλληλη από την ελληνική πραγματικότητα (πράγμα λογικό λόγω απόστασης και μόνο) ή αν όλοι τους γνωρίζουν κάτι που εμείς οι υπόλοιποι (και θεωρητικά άμεσα ενδιαφερόμενοι) αγνοούμε.

Διθυραμβικά σχόλια για το έργο της τρικομματικής κυβέρνησης, παιάνες για τον ήρωα-πρωθυπουργό, έγκριση άνευ συμπληρωματικών όρων των δόσεων από το Eurogroup, αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και πληροφορίες για «συνωστισμό» υποψήφιων ομολογιούχων επενδυτών συνθέτουν ένα «ντεμαράζ» θετικών ειδήσεων για τη χώρα πάνω στην πιο κρίσιμη στιγμή, την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Αιχμή του δόρατος της εθνικής ανάκαμψης δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξακοντίστηκε κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του κόσμου για την προέλκυση επενδύσεων από τον κινεζικό γίγαντα, αλλά και την υποστήριξη του αγωγού TAP, αποσκοπώντας στη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό και εμπορικό διακομιστικό κόμβο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Εξαιρετικά όλα αυτά θα πει κανείς και με το δίκιο του, καθώς για πρώτη φορά εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια η Ελλάδα παρουσιάζεται στα διεθνή ρεπορτάζ ως οτιδήποτε άλλο εκτός από θανάσιμη απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης. Μήπως ήρθε η ώρα για πανηγυρισμούς;

Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική και ο λόγος βέβαια δεν είναι η δήθεν μετριοπαθής, προχωράμε-βήμα-βήμα-τίποτα-δεν-έχει-ακόμα-κριθεί στάση της κυβέρνησης. Όσο κι αν πράγματι η κεντρική διοίκηση πιάνει για πρώτη φορά τους στόχους του προϋπολογισμού, όσο κι αν όντως οι επενδυτές διαβλέπουν ευκαιρίες και προοπτικές στην ελληνική οικονομία, όσο κι αν η διεθνής εικόνα της χώρας μοιάζει να βελτιώνεται, ο πυρήνας και η ουσία των προβλημάτων που οδήγησαν στην κρίση παραμένει: ασφυκτική γραφειοκρατία, διαρκώς μεταβαλλόμενο νομικό πλαίσιο, βασανιστικά αργό και αναξιόπιστο σύστημα δικαιοσύνης, υπερτροφική και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

Με τους κυβερνητικούς εταίρους να αναλώνονται σε εσωκομμματικούς πλειστηριασμούς δημόσιων υπαλλήλων προς απόλυση, με τη λογική και την πρακτική των «ημετέρων» να ζουν και να βασιλεύουν και μάλιστα σε ποσόστωση με σύστημα 4-2-1, με μία (!) μετά κόπων και βασάνων ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση, με το τραπεζικό σύστημα εκτός λειτουργίας μέχρι νεοτέρας και με επενδύσεις με το σταγονόμετρο σε μία αποξηραμένη αγορά εργασίας, κάθε πανηγυρισμός φαντάζει στην καλύτερη περίπτωση πρόωρος, αν όχι βαυκαλιστικός.

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Κώστας Αλεξανδρόπουλος

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πα... περισσότερα


The Big Chill ΙII

The Big Chill ΙI

Να βάλω καρότα;

Τα 'χω μισήσει τα ολόχρυσα κλουβιά σας

Άσε το ''κακό'' να μπει

Ποιος σώζει ποιον: η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.