Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Free and real: δεν τελειώνει...

Α
Α
enfo.gr
Όταν πριν από έναν χρόνο έγραφα για τις εναλλακτικές οικοκοινότητες με μεγάλο ενθουσιασμό, δεν είχα επισκεφθεί ακόμα καμία από αυτές. Μόλις επέστρεψα από τη Βόρεια Εύβοια, από το Free And Real… Και είμαι ακόμα πιο ενθουσιασμένη!

Η πρόφαση που με οδήγησε στην απόφαση να πάρω επιτέλους τα βουνά, έστω και αν επρόκειτο μόνο για ένα τετραήμερο, ήταν ένα σεμινάριο που διοργάνωναν με θέμα τη Διατροφική Αυτάρκεια, την Υγεία και τη Χορτοφαγία. Ούσα χορτοφάγος τα τελευταία χρόνια, και με μια μόνιμη ανησυχία γύρω από θέματα υγείας και διατροφής, ένιωσα πως το σεμινάριο δημιουργήθηκε ακριβώς για να μου θυμίσει ότι ήρθε πια η ώρα να πάω στο Τελαίθριον.

…Και τώρα γύρισα. Πιο ισορροπημένη, πιο πλούσια. Όχι μόνο από γνώσεις, αλλά κυρίως από ανθρώπους, από σχέσεις, από ιστορίες, από αρμονική συμβίωση με τη φύση… Ήταν λίγες μέρες όπου δεν ένιωθα τύψεις ούτε για το οικολογικό μου αποτύπωμα, ούτε για τις τροφές που ταΐζω το σώμα μου, αλλά κυρίως για το ποια είμαι.

Μίλησα σε έναν φίλο για το εγχείρημα και ζήτησε την άποψή μου σε σχέση με το πού πατάνε τα παιδιά που το τρέχουν. Χαρακτηριστικά μου είπε πως έχει φοβηθεί το μάτι του με όλα τα ''εναλλακτικά'' και ότι θέλει να ξέρει αν υπάρχει η οποιαδήποτε ελευθεριακή – αναρχοαυτόνομη – πνευματικο-ενεργειακή χροιά σε όλο αυτό. Του απάντησα πως ως σημαία δεν είχαν κάτι τέτοιο (μόνο μια πειρατική, έξω από το εργαστήριό τους). Δεν πιστεύω πως είναι λάθος να υπάρχουν αυτές οι ουσίες στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά μέσα από την μικρή μου εμπειρία σε τέτοιους χώρους και ομάδες, έχω διαπιστώσει πως καταλήγουν συχνά να γίνονται αυτοαναφορικές, κλειστές, φοβικές, υπεροπτικές, μυωπικές. Φοράνε έναν ρόλο, μια ταμπέλα που τις περιορίζει. Στο Free And Real, τις λίγες μέρες που έμεινα, δεν το είδα αυτό. Η «ταμπέλα» που έχουν επιλέξει δεν τους περιορίζει, ούτε τους απομονώνει. Είναι αυτό που δηλώνει, Αληθινά Ελεύθερα.

Όσα άκουσα εκεί, από ανθρώπους που δεν το παίζουν αυθεντίες (αλλά έχουν πολύ ουσιαστικότερη γνώση από αυτούς που δηλώνουν ότι είναι), όσα είδα και όσα ένιωσα, τα φυλάω σαν θησαυρό. Και το μεγαλύτερο μάθημα είναι ότι… δεν τελειώνει! Η φράση του Παναγιώτη που κολλάει παντού και σε ξεκολλάει από κάθε σκάλωμα…

Επίσης κρατάω αυτό που απάντησαν, όταν κάποιος τους ρώτησε πώς θα νιώσουν αν δεν καταφέρουν τελικά να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία ενός σχολείου αυτάρκειας στην κορυφή του βουνού: Δεν υπάρχει αποτυχία. Δεν παίζει ρόλο. Το ταξίδι μετράει. Κάθε τι που κάνεις είναι επιτυχία…
dafni scaglioni, 28/03/2013

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

dafni scaglioni

Θέλω να γίνω ανθεκτική στον πόνο, ικανή να βλέπω το Φως μέσα στο... περισσότερα

 κοινωνικός ιστός 


Εναλλακτικές Οικοκοινότητες: Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός

Ανεβαίνοντας στην Πάρνηθα

Στης αρκούδας την σπηλιά και στου λύκου την αγέλη

Ημερολόγιο Σελ. 13: Γαύδος

Νήσος Χίος, ΑΝΑΒΑΤΟΣ

Ώρα της Γης: Άλλοθι ή ουσία;

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει...

Αχιλλέας Αχιλλέως | ΑντίΛογοςΠΡΟΣΦΑΤΑ / ΟΛΑ          BEST OF          ΤΥΧΑΙΟ ΑΡΘΡΟ          ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Μάουζερ στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.